Το μέλλον της τροφής και των σπόρων
Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άτομο για το φαγητό που καταναλώνει. Το ντοκιμαντέρ “Το μέλλον της τροφής” άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τα τρόφιμα (και συνεχίζουμε να το πράττουμε), απαντώντας σε αυτή την ερώτηση.
Αλλά, πώς ακριβώς άλλαξε το φαγητό; Πρέπει να ανησυχούμε για τα γενετικός τροποποιημένα τρόφιμα; Τι γίνεται με τα τεχνητά τρόφιμα; Μάθετε όλα αυτά περισσότερο καθώς ο Kurt Olson, οικοδεσπότης του Εκπαιδευτικού Φόρουμ, κάθεται μαζί με την Deborah Garcia, βραβευμένο δημιουργό του “The Future of Food
Οι ποικιλίες του σιταριού, καλαμποκιού και ρυζιού που μεγαλώνουμε σήμερα, πιθανόν να μην αντέξουν σε ένα μέλλον που απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Ο Κάρυ Φάουλερ μας μεταφέρει στο εσωτερικό μίας τεράστιας τράπεζας σπόρων θαμμένης μέσα σε ένα παγωμένο βουνό στη Νορβηγία, στην οποία αποθηκεύεται μια ποικιλόμορφη ομάδα σπόρων τροφής για κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο.