Πέμπτη , 19 Σεπτεμβρίου 2024
Breaking News

πως ετοιμάζω βάμμα διπλής εκχύλισης από μανιτάρια γανόδερμα

Όπως και άλλες φορές έχω πει, το βάμμα είναι μια μέθοδος εκχύλισης, όπου χρησιμοποιούμε αλκοόλ, ξύδι ή γλυκερίνη. Η διπλή...
Περισσότερα
πως ετοιμάζω βάμμα διπλής εκχύλισης από μανιτάρια γανόδερμα

όταν με ρώτησαν αν μπορούν τα βότανα να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

…πως τα βότανα διαθέτουν μια έμφυτη σοφία και μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες! …με...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν αν μπορούν τα βότανα να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

Πενισέτο: Ένα φυτό με χνουδωτά άνθη σαν συντριβάνι

Το πενισέτο είναι ένα εντυπωσιακό που προσελκύει το βλέμμα στους κήπους με την ομορφιά και την κίνησή του.Με καταγωγή από...
Περισσότερα
Πενισέτο: Ένα φυτό με χνουδωτά άνθη σαν συντριβάνι

Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Ο φρέσκος και  καθαρός αέρας δεν καθαρίζει μόνο τους πνεύμονές μας, αλλά ενισχύσει και τη διάθεσή μας, μειώνει τους καρδιακούς...
Περισσότερα
Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Νέα για κηπουρική, κηποτεχνία, αγροτικά και γεωπονικά θέματα

gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 Κάκτοι καθαρισμός, φροντίδα και μεταφύτευση gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 February 21, 2024 | ΚΑΚΤΟΙ & ΠΑΧΥΦΥΤΑ, ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ | Κάκτοι σε...
Περισσότερα

Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

H καλλιεργείται σε περιοχές με εύκρατο μεσογειακό κλίμα και απαιτεί κλιματικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά...
Περισσότερα
Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Βασιζόμενη στους δασκάλους μου και στην όρεξή μου να μαθαίνω όλο και περισσότερα για τα αγαπημένα μου βότανα, είμαι περήφανη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τους περισσότερους από εμάς από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη...
Περισσότερα
Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Σήμερα πηγαίνοντας στη λαϊκή βρήκα πολύ νόστιμα βερίκοκα και θυμήθηκα μιά αγαπημένη συνταγή που “παντρεύει” γευστικά τα βερίκοκα με το κοτόπουλο!...
Περισσότερα
Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Λίγα απλά υλικά,  αλεύρι,  νερό,  μαγιά,  αλάτι, αρκούν για να ενωθούν και να φτιάξουν μια λιχουδιά, ένα αχνιστό και λαχταριστό...
Περισσότερα
Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Τεχνητή γονιμοποίηση φυτών

Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι απλούστατη εργασία· αρκεί να πάρει κάποιος τη γύρη με το άκρο χρωστήρα και να την αποθέσει στο στίγμα. Μετά από λίγο βλέπουμε το όργανο να καλύπτεται από τη γονιμοποιό σκόνη, η οποία μπορεί να μείνει προσκολλημένη εκεί για πολύ χρόνο· απαιτείται δε γι’ αυτό ελάχιστη γύρη.Επειδή κάθε στίγμα πολλές φορές παρουσιάζει πολλούς λοβούς, πρέπει τα διάφορα μέρη του να αγγίζονται με τον χρωστήρα γιατί το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει ιδιαίτερο όργανο και σε πολλά άνθη η προσκόλληση των στιγμάτων δεν επιτυγχάνει την πλήρη ένωσή τους.Όταν το στίγμα εξέχει μπορεί να εναποτεθεί η γύρη με οποιοδήποτε είδος χρωστήρα, αλλά όταν είναι εσωτερικό, πρέπει να έχουμε πολύ μικρούς χρωστήρες, οι οποίοι να εισχωρούν εύκολα στο εσωτερικού του άνθους για να φθάνει εύκολα το στίγμα. Συμβαίνει κάποιες φορές το θηλυκό όργανο να είναι έτσι κλεισμένο, ή τοποθετημένο τόσο χαμηλά ώστε να μην μπορούμε να το φτάσουμε, οπότε οποιαδήποτε γονιμοποίηση θα ήταν αδύνατη εάν δεν καταφεύγαμε σε αληθινές εγχειρήσεις, οι οποίες στην περίπτωση αυτή συνίσταται στο να σκίζουμε τη στεφάνη – που συμβαίνει πολλές φορές – για να αφαιρεθούν τα αρσενικά όργανα (οι στήμονες) και να επιτεθεί η γύρη. Έτσι και γονιμοποιηθεί μια φορά το στίγμα από ξένη γύρη, η κύρια γύρη του συγκεκριμένου άνθους δεν έχει καμία επίδραση πλέον.Σε όλη αυτή την εργασία πρέπει όσο είναι δυνατόν να μιμηθούμε τη φύση και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότατα μυστήρια αυτής.
Για να αποθέσουμε λοιπόν τη γύρη επάνω στα στίγματα πρέπει να περιμένουμε την τακτική ώρα του ανοίγματος των ανθέων. Στα περισσότερα από αυτά το πρωί είναι η στιγμή κατά την οποία το στίγμα είναι επιδεκτικό να δεχτεί τη γύρη, η οποία συγκρατείται εύκολα από το γλοιώδες ρευστό που έχει εκρεύσει κατά τη νύχτα και έχει καλύψει την επιφάνεια του στίγματος και το οποίο ο ήλιος δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποξηράνει.Πως γίνεται η τεχνητή γονιμοποίηση των λουλουδιώνΤο πρωί λοιπόν, πριν από τις 9:00 πρέπει να εκτελούμε τη γονιμοποίηση· όταν τα άνθη διαρκούν πολλές ημέρες είναι συνετό να επαναλαμβάνουμε αυτή την εργασία κάθε πρωινό για να είμαστε βέβαιοι ότι πετύχαμε την κατάλληλη στιγμή, κατά την οποία το στίγμα είναι έτοιμο να δεχτεί τη γονιμοποίηση.

Μπορούμε ωστόσο να κάνουμε τη γονιμοποίηση με γυάλινο σωλήνα. Βάζουμε το σωλήνα επάνω στο άνθος από το οποίο θέλουμε να πάρουμε τη γύρη, εισπνέουμε από το στόμα με τρόπο ώστε αυτή να μπει στο σωλήνα, έπειτα επιθέτουμε τον σωλήνα στο άνθος που θέλουμε να γονιμοποιήσουμε, φυσάμε και η εργασία έχει εκτελεστεί. Αυτή η μέθοδος γίνεται με μεγάλη επιτυχία κυρίως στην Ιταλία, στο Βέλγιο και προπάντων στην Αγγλία όπου με τη γονιμοποίηση κατάφεραν να επιτύχουν άριστες ποικιλίες ανθέων.Τεχνητή γονιμοποίηση καλαμποκιού για τη διατήρηση καθαρής ποικιλίαςΤεχνητή γονιμοποίηση κολοκυθιών

About admin

Check Also

Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.