Σπονδή στα κόκκινα!
Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό δέρμα! οξυδερκή και κοφτερή μνήμη! υγιή προστάτη αδένα όλοι οι άντρες! καθαρό ουροποιητικό σύστημα, όλοι μας! προστατευμένο το DNA μας! πανίσχυρη ασπίδα έναντι του καρκίνου! πανίσχυρο προστάτη της καρδιά μας! Μα ποια είναι τελικά τα κόκκινα; Τα γνωρίζουμε όλοι, αλλά πολλές φορές τα απαξιούμε – ήρθε όμως η ώρα να τους δώσουμε την πρέπουσα σημασία! Θα σας τα θυμίσω – 1. μήλα, πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Εξαιρετικά για την πέψη και την υγεία της καρδιάς. Ερευνητές όπως ο Christopher Adams δηλώνουν: “το ursolic acid είναι μια ενδιαφέρουσα φυσική ένωση και πρέπει να είναι μέρος μιας κανονικής διατροφής , ως συστατικό των τροφών που καταναλώνουμε , όπως το μήλο με τη φλούδα του και πάντα έλεγα ότι ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα…” 2. καρπούζι το αγαπημένο, ενυδατικό, δροσιστικό, πλούσιο σε λυκοπένιο και βιταμίνη C. Ένας θησαυρός υγείας, με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εμείς τρώμε καρπούζι για -. να έχουμε υγιή την καρδιά μας, -. να έχουμε υγιή και ισχυρά οστά, -. να έχουμε περίσσεια κολλαγόνου, -. να προστατευτούμε από διάφορους τύπους καρκίνου 3. γκρέιπφρουτ, άλλο ένα πολύτιμο, το οποίο ενισχύει το μεταβολισμό μας, υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, και είναι το τρίτο σε περιεκτικότητα στη βιταμίνη μετά το πορτοκάλι και το λεμόνι. Ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα – ιδιαίτερα η κόκκινη ποικιλία – προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, είναι αποτελεσματικότατο στη μείωση των λιπιδίων, ιδιαίτερα στα τριγλυκερίδια του αίματος. 4. παντζάρι, ο κατακόκκινος βολβός που ενισχύει τη ροή του αίματός μας, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τις αντοχές μας και μας προστατεύει από την γεροντική άνοια και το Αλτσχάιμερ. Ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο λαχανικό για την υγεία μας, πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, μέταλλά, ιχνοστοιχεία και τις πανίσχυρες ουσίες βεταΐνη και 5. φράουλες, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, υποστηρίζει το δέρμα και μειώνουν τις φλεγμονές του οργανισμού μας! 6. σμέουρα, ψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, υπέροχα για την πέψη και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος! 7. κεράσια, τα πολύτιμα μικρά, στρόγγυλα, βαθυκόκκινα, γλυκά και χυμώδη φρούτα του καλοκαιριού μας με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Α, βιταμίνης C, σιδήρου και μελατονίνης, κρύβουν πολλές-πολλές σπουδαίες ιδιότητες και δράσεις, μεταξύ των οποίων και η μείωση της σωματικής και πνευματικής μας κόπωσης και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας! 8. ντομάτα, η κυρία αυτή είναι τόσο πολύτιμη όσο δε φανταζόμαστε! Πλούσιο σε βιταμίνη Α- 25% βιταμίνη C – 32% βιταμίνη Κ- 15% βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη) – 4% βιταμίνη Β1 ή θειαμίνη βιταμίνη Β3 ή νιασίνη- βιταμίνη Β6 – 6% φυλλικό οξύ και βέβαια πλούσια σε λυκοπένιο, ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά με ισχυρή αντικαρκινική δράση, δύο φορές ισχυρότερο από την β-καροτίνη -προβιταμίνη Α. 9. κόκκινο λάχανο, και “όσο περισσότερο τόσο καλύτερα”, μας λένε τα αποτελέσματα των ερευνών, καθώς το πολύτιμο αυτό λαχανικό είναι πλούσιο σε ισχυρά φυτοθρεπτικά στοιχεία, όπως οι ανθοκυανίνες, οι οποίες, εκτός των άλλων, μειώνουν την πηκτικότητα των αιμοπεταλίων εμποδίζοντας έτσι τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και αποτρέπουν τις φλεγμονώδεις καταστάσεις που προκαλούν πόνο και αποτελούν αρχή για πολλές άλλες παθήσεις! 10. ρόδι, φορτωμένο με αντιοξειδωτικά, υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς μας, του εγκεφάλου μας και ολόκληρου του οργανισμού μας, γιατί… -. συμβάλει στη μείωση της πίεσης και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, -. συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, -. αυξάνει την γονιμότητα, -. συμβάλει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, -. διατηρεί το φυσικό ισοζύγιο της χοληστερόλης και των λιπιδίων -. συμβάλει στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος -. προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εντάξουμε τα πολύτιμα κόκκινα τρόφιμα στην καθημερινή μας διατροφή, με όποιον τρόπο μας αρέσει! κείμενο και επιμέλεια κειμένου :ntina/thalia
The post Σπονδή στα κόκκινα! appeared first on Βοτανολογία.