Δευτέρα , 18 Αυγούστου 2025
Breaking News

Πολύτιμα βότανα για την φλεβίτιδα

Η φλεβίτιδα (ή φλεβική ανεπάρκεια/κιρσοί) είναι μια πάθηση που σχετίζεται με τις φλέβες, κυρίως στα κάτω άκρα, και μπορεί να...
Περισσότερα
Πολύτιμα βότανα για την φλεβίτιδα

όταν με ρώτησαν – και με την πείνα μας τι γίνεται ντίνα; αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

…την πρώτη μέρα ήταν μία περίεργη κατάσταση… ….στις δύο επόμενες φορές, είδα, πολύ καθαρά, ότι οι μέρες μας κινούνται γύρω...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν – και με την πείνα μας τι γίνεται ντίνα; αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

Μήπως οι σκέψεις μας τροφοδοτούνται από την κβαντική φυσική;

Ο Stuart Hameroff έχει αντιμετωπίσει τρεις δεκαετίες κριτικής για τη θεωρία του σχετικά με την κβαντική συνείδηση, αλλά νέες μελέτες...
Περισσότερα
Μήπως οι σκέψεις μας τροφοδοτούνται από την κβαντική φυσική;

Η έλλειψη βιταμινών Β στο έντερο συνδέεται με τη νόσο Parkinson

-. η δυσβίωση της εντερικής μικροχλωρίδας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της νόσου του Parkinson. -. η εντερική μικροχλωρίδα θα μπορούσε να χρησιμεύσει...
Περισσότερα
Η έλλειψη βιταμινών Β στο έντερο συνδέεται με τη νόσο Parkinson

σαν ποίημα, σαν μύθος – σε μια διαδρομή μου, στους κατάφορτους αγρούς, άκουσα μια κολλιτσίδα να λέει, απευθυνόμενη στους ανθρώπους!

Γεια σας, νομίζω πως με γνωρίζετε, αλλά ίσως δεν γνωρίζετε το όνομά μου. Οι βοτανολόγοι (και κάποιο αρχαίοι βοσκοί) με...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος – σε μια διαδρομή μου, στους κατάφορτους αγρούς, άκουσα μια κολλιτσίδα να λέει, απευθυνόμενη στους ανθρώπους!

…όχι, η καρδιά μας δεν είναι απλώς μια αντλία…

Η ανακάλυψη των καρδιακών νατριουρητικών ορμονών/Natriuretic Hormones απαίτησε μια βαθιά αναθεώρηση της έννοιας της καρδιακής λειτουργίας.  Η καρδιά δεν θα πρέπει...
Περισσότερα
…όχι, η καρδιά μας δεν είναι απλώς μια αντλία…

Εναλλασσόμενη αναπνοή από τα ρουθούνια

Η βασική αρχή της αναπνευστικής αυτής τεχνικής είναι η εισπνοή και η εκπνοή από το αριστερό και το δεξί ρουθούνι...
Περισσότερα
Εναλλασσόμενη αναπνοή από τα ρουθούνια

όταν με ρώτησαν – και τι κάνουμε ντίνα όταν δεν αισθανόμαστε καλά;

…να θυμόμαστε πως δεν υπάρχει τίποτα λάθος η μεμπτό όταν δεν αισθανόμαστε καλά κάποιες φορές! Στην πραγματικότητα, το μόνο λάθος...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν – και τι κάνουμε ντίνα όταν δεν αισθανόμαστε καλά;

ένα τυρόψωμο για όλες τις ώρες

Μια χορταστική και απολαυστική τυρόπιτα ή τυρόψωμο, πανεύκολο και γρήγορο στην εκτέλεση! Το κάνω συχνά για να έχουμε κάτι για όποιον πεινάσει...
Περισσότερα
ένα τυρόψωμο για όλες τις ώρες

όταν με ρώτησαν ποια η σχέση των σκέψεών μας με την πραγματικότητά μας, θυμήθηκα τι μας έχει πει ο Bruce Lipton…

-. μας το έχει πει πολλές φορές, πώς οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα. -. μας έχει πει πως η κβαντική...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν ποια η σχέση των σκέψεών μας με την πραγματικότητά μας, θυμήθηκα τι μας έχει πει ο Bruce Lipton…

Πως γίνεται καθαρό το λάδι

Για να γίνει καθαρό το λάδι. Του Ταραντίνου
Καβουρδίζουμε αλάτι στη φωτιά και καθώς είναι ακόμη ζεστό, το βάνουμε στο λάδι.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η κουκουνάρα αν την κάψουμε και τη βάλουμε ζεστή στο λάδι και η ρίζα από κιτριά αν τη βάλουμε στο λάδι και η καβουρδισμένη μούργα.Πως γιατρεύουμε το ταγγό λάδι
Βράζουμε άσπρο κερί με καλό λάδι και καθώς είναι υγρό το βάζουμε στο ταγγό λάδι. Καβουρδίζουμε δε και αλάτι και το βάνουμε ζεστό στο λάδι.Πρέπει να ξέρουμε ότι το λάδι διατηρείται καλλίτερα στα κατώγια και ότι κάθε λάδι το καθαρίζει ή φωτιά και ο ήλιος ή το βρασμένο νερό, που το βάνουμε σε χάλκινο αγγείο ή σε άλλο αγγείο που να μη σπάζει. Επίσης γιατρεύεται το ταγγό λάδι αν του βάλουμε μέσα γλυκάνισο. Αν προλάβουμε μάλιστα να του βάλουμε γλυκάνισο δεν θα ταγγίσει.Πως γιατρεύεται το λάδι που βρωμάει
Παίρνουμε ελιές χλωρές, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις κοπανίζουμε και τις βάζουμε μέσα στο αγγείο σε εποχή όμως που να είναι ακόμη ζεστός ο ήλιος. Αν δεν έχουμε ελιές, κόβουμε τρυφερούς κλάδους από ελιά και κάνουμε το ίδιο.Μερικοί βάζουν και από τα δύο, ανακατεύουν δε και αλάτι κοπανισμένο και τα τυλίγουν όλα μαζί σε ένα πανί. Ύστερα από 3 ημέρες παίρνουν το πανί και ανακατεύουν το λάδι. Και όταν κατασταλάζει το μεταφέρουν σε άλλο αγγείο.Άλλοι βάζουν στο λάδι πλίθες παλιές πυρωμένες. Άλλοι κόβουν κριθαρόψωμο ξερό, το τυλίγουν σε αγανό πανί και το βάνουν στο λάδι. Αυτό επαναλαμβάνεται 2 ή 3 φορές και στο τέλος βάνουν και χοντρό αλάτι και μεταφέρουν το λάδι σε καθαρό αγγείο.
Και άλλοι αλείφουν νυχάκι με λάδι και κατόπιν το βάνουν στο λάδι και το αφήνουν ένα ημερονύχτιο.Για να κατασταλάζει το θολό λάδι
Χύνουμε το λάδι σε αγγείο πλατύστομο και το βάνουμε να ζεσταθεί στον ήλιο και όταν βράση ρίχνουμε μέσα αλάτι λεπτό καβουρδισμένο. Αφού κατασταλάξει το μεταφέρουμε σε άλλο αγγείο.Το ακάθαρτο λάδι γίνεται διαφανές με τον έξης τρόπο. Κοπανίζουμε φλούδα και ακρόκλωνα από ελιά και αλάτι, το τυλίγουμε σε ένα πανί και τα κρεμούμε μέσα το λάδι.Αν μέσα στο λάδι πέσει ποντίκι ή άλλο ζώο και του χαλάσει τη μυρωδιά-Του Δημοκρίτου

  • Κρεμούμε μέσα στο λάδι ένα δεματάκι κόλιαντρο, τόσο που να το πιάνει η χούφτα. Αν εξακολουθεί η βρώμα αλλάζουμε το κόλιαντρο. Μερικοί ξεραίνουν στον ήλιο το κόλιαντρο, το κοπανίζουν και το βάνουν στο λάδι. Και άλλοι ξεραίνουν μοσχοσίταρο στον ήλιο και το βάνουν στα αγγεία.
  • Προτιμότερο είναι να σβήσουμε στο λάδι αναμμένα κάρβουνα από ξύλο ελιάς.
  • Άλλοι βάζουν ξερά σταφύλια, αφού τους βγάλουν τους σπόρους και τα κοπανίσουν. Ύστερα από 10 μέρες τα βγάνουν, τα στύβουν, ανακατεύουν το λάδι και το μεταφέρουν σε άλλα αγγεία. Και άλλοι επίσης βάζουν στο λάδι ξερά σταφύλια αφού βγάλουν τους σπόρους και τα αλέσουν στη μυλόπετρα.
  • About admin

    Check Also

    Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

    Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

    Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

    Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.