Πέμπτη , 10 Απριλίου 2025
Breaking News

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Η σάλβια (Salvia greggii, Salvia microphylla) είναι ένας όμορφος θάμνος με πολλά κόκκινα λουλούδια, ιδανικό φυτό για να φυτέψουμε σε...
Περισσότερα
Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Προετοιμασία σπόρων και σβώλων

Πώς θα σπείρουμε μαϊντανό, σέλινο, καρότο;
Αυτά τα τρία είδη σπόρων για να φυτρώσουν πρέπει να τα μουλιάσουμε για 48 ώρες και μισή ώρα πριν την σπορά να τα απλώσουμε σε χαρτί για να ξεχωρίσουν οι σπόροι. Ιδιαίτερα για το σέλινο το μούλιασμα είναι ακόμη πιο παρατεταμένο, μέχρι και τρεις εβδομάδες.Οι σπόροι των δέντρων για να φυτρώσουν μένουν στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον για μια εβδομάδα σε βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί και μετά μπαίνουν στο ειδικό χώμα για δέντρα εμείς χρησιμοποιούμε το ίδιο που χρησιμοποιούμε και για τα σπορόφυτα των λαχανικών.Επίσης τα βελανίδια πρέπει να συλλέγονται Δεκέμβριο και με την ίδια διαδικασία φυτρώνουν σε ένα μήνα ενώ τα άλλα είδη αν δεν πετάξουν την άνοιξη θα πετάξουν την άλλη χρονιά…ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝΜπορούμε να συλλέγουμε σπόρους από:

ΔΕΝΤΡΑ
ΓΑΖΙΑ-ΧΑΡΟΥΠΙΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ-ΛΑΜΠΟΥΡΝΟ-ΔΑΦΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ-ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ-ΠΟΥΡΝΑΡΙ-ΠΕΥΚΗ ΧΑΛΕΠΙΟΣ-ΜΟΥΡΙΑ-ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΓΚΟΡΤΣΙΑ-ΑΚΑΚΙΑ ΚΥΑΝΟΦΥΛΛΗ-ΜΕΛΙΚΟΥΚΙΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ-ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

ΘΑΜΝΟΙ
ΣΠΑΡΤΟ-ΤΕΥΚΡΙΟ-ΛΕΒΑΝΤΑ-ΚΥΤΙΣΟΣ-ΤΕΡΕΒΙΝΘΟΣ-ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ-ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ-ΡΟΥΣΚΟΣ-ΣΧΙΝΟΣ-ΜΥΡΤΙΑ-ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ-ΜΗΔΙΚΗ ΔΕΝΤΡΩΔΗΣ-ΚΟΡΟΝΙΛΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΑΓΡΙΑ-ΘΥΜΑΡΙ-ΡΙΓΑΝΗ-ΡΕΙΚΙ-ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ

ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ( ΜΗΛΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, Κ.Λ.Π. )

ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΩΔΗ ΦΥΤΑ
ΑΛΥΣΣΟ-ΣΚΥΛΑΚΙ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ-ΤΕΥΤΛΟ ΑΓΡΙΟ-ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ-ΚΑΠΠΑΡΗ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ-ΠΙΚΡΟΡΑΔΙΚΟ-ΕΣΧΟΛΤΣΙΑ-ΛΑΘΟΥΡΙ-ΛΟΥΠΙΝΟ-ΜΟΛΟΧΑ-ΑΓΡΙΟΒΡΟΥΒΑ-ΖΩΧΟΣ-ΠΥΡΕΘΡΟ-ΑΓΡΙΟΡΑΔΙΚΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ-ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ-ΑΓΡΙΟΜΑΡΑΘΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΛΕΙΜΩΝΙΟ-ΜΗΔΙΚΗ-ΜΕΛΙΤΩΤΟ-ΡΟΒΗ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ-ΚΟΥΚΙΑ-ΚΡΙΘΑΡΙ-ΣΙΚΑΛΗ-ΡΟΚΑ-ΦΑΚΕΛΩΤΗ-ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟΕργαστήρια παραγωγής σβώλων

  • Με τα χέρια: Κοσκινίζουμε το χώμα ( κοκκινόχωμα ).
    Προσθέτουμε άμμο ή κοπριά Ρίχνουμε τους σπόρους και αναδεύουμε προσθέτοντας λίγο νερό. Ζυμώνουμε το μίγμα πλάθουμε τους βόλους με τα χέρια Αφού τους στεγνώσουμε καλά τους μαζεύουμε σε τσουβάλια.
  • Με τα πόδια:
    Στρώνουμε ένα νάιλον. Πάνω στο νάιλον απλώνουμε πριονίδι κατά προτίμηση από δρυ. Αποφεύγουμε από επιπλοποιίες και πεύκο – έλατο που είναι επιβαρυμένα με ρητίνη και έχει επίπτωση στη βλαστικότητα του σπόρου. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των σπόρων και μετά το αργιλόχωμα. Προσθέτουμε νερό προσεκτικά και ζυμώνουμε με τα πόδια. Τοποθετούμε τη λάσπη σε κουβάδες και ακροβολιζόμαστε στη περιοχή της σποράς. Κάθε φορά που πιάνουμε λάσπη από τον κουβά με τη χούφτα μας την πετάμε με δύναμη στο έδαφος για να κολλήσει και αν είναι δυνατόν σε ξέφωτα και όχι βέβαια πάνω σε πέτρες.
  • Με την μπετονιέρα:
    Οι σπόροι των βελτιωτικών φυτών είναι πενταπλάσιοι των σπόρων των δασικών φυτών στο μίγμα Το μίγμα αναδεύεται κατ’ αρχήν σε μια μπετονιέρα που έχουν αφαιρεθεί τα πτερύγιά της. Σε κάθε μπετονιέρα που κάνουμε, σε μίγμα 10 κιλών σπόρων προσθέτουμε τέσσερις με πέντε φορές περισσότερο χώμα. Ημερησίως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε 6 – 8 μπετονιέρες. Πρέπει να σπαρθούν με αυτή την ποσότητα βόλων περισσότερα από 200 στρέμματα. Για την σπορά επί εδάφους χρειάζονται 20 άντρες για μισή μέρα.
  • Με τον κόφτη:
    Τη λάσπη της δίνουμε σχήμα λουκάνικου και μετά το περνάμε από τον κόφτη και έτσι έχουμε μεγάλους σβώλους για δύσκολες περιπτώσεις.
  • (Για να θυμόμαστε: από τα φούλια τα κτηνοτροφικά μπιζέλια τον βίκο πάνε 5 κιλά το στρέμμα. Τα όσπρια τα μουλιάζουμε 3 τέταρτα της ώρας πριν την παρασκευή των σβώλων. Τα τριφύλλια, η μηδική πάνε μισό κιλό το στρέμμα.)ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ
    Προτείνουμε κάθε μαθητής κάθε πολίτης, να υιοθετήσει ένα δέντρο , όποιο θέλει και να το φυτέψει όπου θέλει. Στον κήπο του σπιτιού του, σε ένα χωράφι , κάπου οπουδήποτε που μπορεί να φυτέψει κανείς ένα δέντρο, σε ένα βουνό, στην όχθη ενός ποταμού, οπουδήποτε. Να είναι υπεύθυνος για αυτό το δέντρο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, εκτός από τον εαυτό του.
    Συνήθεις παραγγελίες: Αροκάρια , Μανόλια, Γαζία, Χαρουπιά, Πλάτανος Ελληνικός κ.λ.π..
    Πηγή των δέντρων θα είναι το δημόσιο δασικό φυτώριο Λάππα στην Ηλεία. Πληροφορίες κ. Λιάπης 2693031209.Δέντρα Βελτιωτικά του εδάφους
    Ελεάγνος, Μοσχοιτιά, Μοσχοτζιτζιφιά, ΥποφαέςΔέντρα Αντοχής στην ξηρασία
    Κρανιά, Βιβούρνο, Κιδωνίαστρο, Πραούστι Σαμοθράκης ( τα κίτρινα δαμάσκηνα Μπερεκέτια ), Δάφνη του Απόλλωνα, Μηδική δενδρώδης, Κερλετουέρια, Κορωνίλα

    About admin

    Check Also

    Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

    Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

    Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

     ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

    Προετοιμασία σπόρων και σβώλων

    Πώς θα σπείρουμε μαϊντανό, σέλινο, καρότο;
    Αυτά τα τρία είδη σπόρων για να φυτρώσουν πρέπει να τα μουλιάσουμε για 48 ώρες και μισή ώρα πριν την σπορά να τα απλώσουμε σε χαρτί για να ξεχωρίσουν οι σπόροι. Ιδιαίτερα για το σέλινο το μούλιασμα είναι ακόμη πιο παρατεταμένο, μέχρι και τρεις εβδομάδες.Οι σπόροι των δέντρων για να φυτρώσουν μένουν στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον για μια εβδομάδα σε βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί και μετά μπαίνουν στο ειδικό χώμα για δέντρα εμείς χρησιμοποιούμε το ίδιο που χρησιμοποιούμε και για τα σπορόφυτα των λαχανικών.Επίσης τα βελανίδια πρέπει να συλλέγονται Δεκέμβριο και με την ίδια διαδικασία φυτρώνουν σε ένα μήνα ενώ τα άλλα είδη αν δεν πετάξουν την άνοιξη θα πετάξουν την άλλη χρονιά…ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝΜπορούμε να συλλέγουμε σπόρους από:

    ΔΕΝΤΡΑ
    ΓΑΖΙΑ-ΧΑΡΟΥΠΙΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ-ΛΑΜΠΟΥΡΝΟ-ΔΑΦΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ-ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ-ΠΟΥΡΝΑΡΙ-ΠΕΥΚΗ ΧΑΛΕΠΙΟΣ-ΜΟΥΡΙΑ-ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΓΚΟΡΤΣΙΑ-ΑΚΑΚΙΑ ΚΥΑΝΟΦΥΛΛΗ-ΜΕΛΙΚΟΥΚΙΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ-ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

    ΘΑΜΝΟΙ
    ΣΠΑΡΤΟ-ΤΕΥΚΡΙΟ-ΛΕΒΑΝΤΑ-ΚΥΤΙΣΟΣ-ΤΕΡΕΒΙΝΘΟΣ-ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ-ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ-ΡΟΥΣΚΟΣ-ΣΧΙΝΟΣ-ΜΥΡΤΙΑ-ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ-ΜΗΔΙΚΗ ΔΕΝΤΡΩΔΗΣ-ΚΟΡΟΝΙΛΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΑΓΡΙΑ-ΘΥΜΑΡΙ-ΡΙΓΑΝΗ-ΡΕΙΚΙ-ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

    ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ

    ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ( ΜΗΛΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, Κ.Λ.Π. )

    ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΩΔΗ ΦΥΤΑ
    ΑΛΥΣΣΟ-ΣΚΥΛΑΚΙ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ-ΤΕΥΤΛΟ ΑΓΡΙΟ-ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ-ΚΑΠΠΑΡΗ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ-ΠΙΚΡΟΡΑΔΙΚΟ-ΕΣΧΟΛΤΣΙΑ-ΛΑΘΟΥΡΙ-ΛΟΥΠΙΝΟ-ΜΟΛΟΧΑ-ΑΓΡΙΟΒΡΟΥΒΑ-ΖΩΧΟΣ-ΠΥΡΕΘΡΟ-ΑΓΡΙΟΡΑΔΙΚΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ-ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ-ΑΓΡΙΟΜΑΡΑΘΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΛΕΙΜΩΝΙΟ-ΜΗΔΙΚΗ-ΜΕΛΙΤΩΤΟ-ΡΟΒΗ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ-ΚΟΥΚΙΑ-ΚΡΙΘΑΡΙ-ΣΙΚΑΛΗ-ΡΟΚΑ-ΦΑΚΕΛΩΤΗ-ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟΕργαστήρια παραγωγής σβώλων

  • Με τα χέρια: Κοσκινίζουμε το χώμα ( κοκκινόχωμα ).
    Προσθέτουμε άμμο ή κοπριά Ρίχνουμε τους σπόρους και αναδεύουμε προσθέτοντας λίγο νερό. Ζυμώνουμε το μίγμα πλάθουμε τους βόλους με τα χέρια Αφού τους στεγνώσουμε καλά τους μαζεύουμε σε τσουβάλια.
  • Με τα πόδια:
    Στρώνουμε ένα νάιλον. Πάνω στο νάιλον απλώνουμε πριονίδι κατά προτίμηση από δρυ. Αποφεύγουμε από επιπλοποιίες και πεύκο – έλατο που είναι επιβαρυμένα με ρητίνη και έχει επίπτωση στη βλαστικότητα του σπόρου. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των σπόρων και μετά το αργιλόχωμα. Προσθέτουμε νερό προσεκτικά και ζυμώνουμε με τα πόδια. Τοποθετούμε τη λάσπη σε κουβάδες και ακροβολιζόμαστε στη περιοχή της σποράς. Κάθε φορά που πιάνουμε λάσπη από τον κουβά με τη χούφτα μας την πετάμε με δύναμη στο έδαφος για να κολλήσει και αν είναι δυνατόν σε ξέφωτα και όχι βέβαια πάνω σε πέτρες.
  • Με την μπετονιέρα:
    Οι σπόροι των βελτιωτικών φυτών είναι πενταπλάσιοι των σπόρων των δασικών φυτών στο μίγμα Το μίγμα αναδεύεται κατ’ αρχήν σε μια μπετονιέρα που έχουν αφαιρεθεί τα πτερύγιά της. Σε κάθε μπετονιέρα που κάνουμε, σε μίγμα 10 κιλών σπόρων προσθέτουμε τέσσερις με πέντε φορές περισσότερο χώμα. Ημερησίως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε 6 – 8 μπετονιέρες. Πρέπει να σπαρθούν με αυτή την ποσότητα βόλων περισσότερα από 200 στρέμματα. Για την σπορά επί εδάφους χρειάζονται 20 άντρες για μισή μέρα.
  • Με τον κόφτη:
    Τη λάσπη της δίνουμε σχήμα λουκάνικου και μετά το περνάμε από τον κόφτη και έτσι έχουμε μεγάλους σβώλους για δύσκολες περιπτώσεις.
  • (Για να θυμόμαστε: από τα φούλια τα κτηνοτροφικά μπιζέλια τον βίκο πάνε 5 κιλά το στρέμμα. Τα όσπρια τα μουλιάζουμε 3 τέταρτα της ώρας πριν την παρασκευή των σβώλων. Τα τριφύλλια, η μηδική πάνε μισό κιλό το στρέμμα.)ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ
    Προτείνουμε κάθε μαθητής κάθε πολίτης, να υιοθετήσει ένα δέντρο , όποιο θέλει και να το φυτέψει όπου θέλει. Στον κήπο του σπιτιού του, σε ένα χωράφι , κάπου οπουδήποτε που μπορεί να φυτέψει κανείς ένα δέντρο, σε ένα βουνό, στην όχθη ενός ποταμού, οπουδήποτε. Να είναι υπεύθυνος για αυτό το δέντρο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, εκτός από τον εαυτό του.
    Συνήθεις παραγγελίες: Αροκάρια , Μανόλια, Γαζία, Χαρουπιά, Πλάτανος Ελληνικός κ.λ.π..
    Πηγή των δέντρων θα είναι το δημόσιο δασικό φυτώριο Λάππα στην Ηλεία. Πληροφορίες κ. Λιάπης 2693031209.Δέντρα Βελτιωτικά του εδάφους
    Ελεάγνος, Μοσχοιτιά, Μοσχοτζιτζιφιά, ΥποφαέςΔέντρα Αντοχής στην ξηρασία
    Κρανιά, Βιβούρνο, Κιδωνίαστρο, Πραούστι Σαμοθράκης ( τα κίτρινα δαμάσκηνα Μπερεκέτια ), Δάφνη του Απόλλωνα, Μηδική δενδρώδης, Κερλετουέρια, Κορωνίλα

    About admin

    Check Also

    Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

    Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

    Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

     ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.