Ο τραχός ένα άγνωστο λαχανικό και η καλλιέργειά του
Αυτό το λαχανικό δεν υπήρχε τον παλιό καιρό… (γιατί υπάρχει τώρα;) και για αυτό δεν έγραψε ο Δισκουρίδης, ούτε κανείς άλλος παλιός ιατρός.
Δημιουργήθηκε τεχνητός από ένα πολύ έμπειρο και πρακτικό κηπουρό, ο οποίος έβαλε μέσα σε ένα κίτρο λιναρόσπορο και το έχωσε στην γη, από το οποίο φύτρωσε τέτοιο χορτάρι αρωματικό και ωραιότατο, όπου δεν έφαγα ποτέ μου καλύτερο στο Άγιο όρος.Το έτρωγα κάθε μέρα στην σαλάτα μου τους έξι μήνες που είναι χλωρά τα κλωνάρια του, γιατί τον χειμώνα ξεραίνεται και μένουν οι ρίζες, από τις οποίες παίρνει όποιος θέλει να το έχει στον κήπο του, γιατί σπόρους δεν κάνει καθόλου.
Είναι πολύ ορεκτικό και πολύ νόστιμο στην γεύση τόσο, όπου αρτεί με την ουσία του και τα άλλα λαχανικά δηλαδή τα αντίδια και τα μαρούλια τα οποία είναι ψυχρά και με την θερμότητα του τραχού γιατρεύονται.Θεραπευτικές ιδιότητες του τραχού
Άλλος τρόπος καλλιέργειας