Νηστίσιμα κεφτεδάκια και μπιφτέκια λαχανικών
Κεφτεδάκια με καρόταΥλικά για 10 μικρά κεφτεδάκια
Μπιφτέκια από κόκκινα φασόλιαΥλικά
2 φλυτζάνια βρασμένα κόκκινα φασόλια kidney
3 μανιτάρια
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κέτσαπ
1 φέτα ψωμί γερμανικού τύπου
½ κ.γ. αλάτιΠαρασκευή μπιφτέκια λαχανικών
Τα βάζουμε όλα στο μούλτι, μέχρι να βγει ένας χοντροκομμένος πολτός. Πλάθουμε μπιφτέκια (5-6) και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε -για όσο μπορούμε να περιμένουμε- στο ψυγείο (εγώ τα έβαλα για 20′).
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 180ºC για 35-40′.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα φάμε!Πρόταση σερβιρίσματος: στύβουμε λεμονάκι από πάνω και τα τρώμε με σαλάτα!