Παρασκευή , 11 Ιουλίου 2025
Breaking News

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία, μεταξύ...
Περισσότερα
Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σπονδή στα κόκκινα!

Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας  με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό...
Περισσότερα
Σπονδή στα κόκκινα!

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Κάθε μέρα, όταν ετοιμάζουμε το φαγητό μας να θυμόμαστε τη ρήση του μεγάλου σοφού, του Ιπποκράτη και να φροντίζουμε ώστε...
Περισσότερα
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

…σε χαιρετίζω αγαπημένο μου λουλούδι* του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, που ήρθες εδώ στον κόσμο μας γεμάτο αγάπη για να σταματήσεις το...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Λίγα απλά υλικά,  αλεύρι,  νερό,  μαγιά,  αλάτι, αρκούν για να ενωθούν και να φτιάξουν μια λιχουδιά, ένα αχνιστό και λαχταριστό ψωμάκι.  H διαδικασία ευκολότατη!   Για βιαστικούς και πεινασμένους, μια focaccia στο πι και φι.  Αχνιστή focaccia κάθε μέρα.  Για δύο μεσαία ψωμιά: 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 10 κουταλιές της σούπας γιαούρτη, θαλασσινό αλάτι, όσο μου αρέσει, 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder, ελαιόλαδο, 2 ώριμες-ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες λεπτές, 1/3 από το κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ 1/3 από το κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι ρίγανη, ελάχιστο θυμάρι, ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους βέβαια, κομμένες στη μέση. Στο μίξερ μου ρίχνω τη μισή γιαούρτη,  το αλεύρι,  αλάτι και  το baking powder Ανακατεύω στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και, όταν όλα μου τα υλικά έχουν ανακατευτεί καλά, προσθέτω σταδιακά και τη υπόλοιπη γιαούρτη  Μόλις σχηματιστεί η μπάλα της ζύμης, οποία δεν κολλάει στις άκρες του κάδου,  αλευρώνω το πλαστήρι μου και αδειάζω τη ζύμη, συνεχίζοντας το ζύμωμα με το χέρι μου! Για 5 με 10 λεπτά ζυμώνω τη ζύμη μου και την χωρίζω στη μέση. Απλώνω τη ζύμη μου μέχρι να πάρει πάχος λιγότερο από ένα δάχτυλο. Ζεσταίνω τον φούρνο μου στους 180 βαθμούς.  Διαλέγω ένα ρηχό ταψί, το οποίο να χωράει και τα δύο κομμάτια της ζύμης μου και το λαδώνω ελαφρώς και τοποθετώ πάνω του τη ζύμη, την οποία αρχίζω να “στολίζω” με ότι μου αρέσει και ότι έχω στο ψυγείο μου εκείνη τη στιγμή: ντομάτες σε ροδέλες, ρίγανη, θυμάρι, ελάχιστο και τις ελιές μου! Όταν τελειώσω το στόλισμα τη ραντίζω με λάδι ή με βούτυρο, αναλόγως το κέφι μου της στιγμής! Την βάζω στο φούρνο και την ψήνω για 20 περίπου λεπτά και στους 180°C    Το ψωμάκι μου αυτό είναι από τα αγαπημένα όλης μας της οικογένειας και ένα γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό κολατσιό για τα παιδιά!!!              από τις συνταγές μου:ntina/thalia-botanologia.gr τη συνταγή αυτή μου την είχαν πει πριν χρόνια και την οποία κάθε φορά την ανανεώνω

The post Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών. appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Βότανα-που-μπορούμε-να-συλλέξουμε-στη-χώρα-μας

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε …

Σαν-ποίημα,-σαν-μύθος-–-ένας-χαιρετισμός-σε-ένα-αγαπημένο-μου-λουλούδι…

Σαν ποίημα, σαν μύθος – ένας χαιρετισμός σε ένα αγαπημένο μου λουλούδι…

…σε χαιρετίζω αγαπημένο μου λουλούδι* του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, που ήρθες εδώ στον κόσμο μας γεμάτο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.