Παρασκευή , 18 Απριλίου 2025
Breaking News

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Λάδι σκόρδου

  • 226 γραμμάρια σκόρδου (8 ounces), ξεφλουδισμένου και ψιλοκομμένου σκόρδου
  • Επαρκή ζεστό ελαιόλαδο
  • Παρασκευή λαδιού σκόρδου

  • Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα μεγάλο δοχείο και χρησιμοποιήστε αρκετό ελαιόλαδο για να καλύψετε εντελώς το σκόρδο.
  • Κουνήστε το και αφήστε το σε ένα μέτρια ζεστό μέρος για 2-3 μέρες.
  • Σουρώστε το μέσου ενός μη χλωριωμένου βαμβακερού η μεταξωτού υφάσματος.
  • Εμφιαλώστε το και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό μέρος.
  • Δόση: Από λίγες σταγόνες μέχρι 2 κουταλάκια τσαγιού 3-4 φορές την ημέρα.Βάμμα σιρόπι (γλυκερίνης) με σκόρδο

  • 454 γραμμάρια (1 pound) σκελίδες σκόρδου (allium sativum), ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες.
  • Ίσα μέρη μυλόξιδο και αποσταγμένο νερό, αρκετό για να καλύψει το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • 568 (1 pint) φυτική γλυκερίνη
  • 1.362 γραμμάρια (3 pounds) αγνό μέλι
  • Προετοιμασία
    Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα δοχείο με μεγάλο άνοιγμα, σκεπάστε το με ξύδι και νερό.
    Κλείστε το και ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί.
    Αφήστε το να σταθεί σε ένα κρύο μέρος για 4 ημέρες, διαβρέχοντάς το (κουνώντας το καλά) 1-2 φορές καθημερινά.
    Προσθέστε τη φυτική γλυκερίνη, ανακατέψτε το και αφήστε το να μείνει άλλη μία μέρα.
    Σουρώστε το με πίεση και φιλτράρετε το μέσο μέσω ενός μεταξωτού ή λινού υφάσματος
    Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να αναμιχτεί καλά.
    Σφραγίστε το δοχείο καλά και κρατήστε το σε δροσερό μέρος.Δόση: ένα κουτάλι του τσαγιού μέχρι ενός κουταλιού της σούπας 3-4 φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων.Χρήσεις: άσμα, βρογχίτιδα, καταρροϊκές περιπτώσεις, φθίση, φυματίωση, κρυολογήματα, δύσπνοια, αδυναμία καρδιάς, εσωτερικές εξελκώσεις, κ.α.Αρωματικό ξύδιΓια να καλύψετε την έντονη οσμή και γεύση του σκόρδου-Για βοήθεια στον μετεωρισμό.

  • 85 γραμμάρια (3 ounces) κύμινο (carum carvi) σε σκόνη
  • 85 γραμμάρια (3 ounces) σπόρους μάραθου (foeniculum officinale-F. vulgare)
  • 946 γραμμάρια (1 quart) μυλόξιδο
  • 568 (1 pint) φυτική γλυκερίνη
  • Προετοιμασία
    Σιγοβράστε τα 2 βότανα αργά μέσα στο μηλόξυδο, καλυμμένα για 15 λεπτά.
    Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει.
    Όταν κρυώσει προσθέστε τη φυσική γλυκερίνη και ανακατέψτε το καλά.Χρήσεις: Αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται στη θέση του ξυδιού του νερού και της φυτική γλυκερίνης. Είναι πολύ πιο αποδεκτό από αυτούς που δεν μπορούν να ανεχθούν την γεύση και τη μυρωδιά του σκόρδου.Προφυλάξεις
    Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
    Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
    Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω Eλαιο Ρίγανης , Πως να Φτιάξετε το Ισχυρότερο Αντιβιοτικό!!!

    Σχεδιασμένα ειδικά για βακτηριακές λοιμώξεις, τα αντιβιοτικά είναι η συνηθέστερη λύση των γιατρών για τις …

    ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

    Μαγειρική σόδα – ΜυκητοκτόνοΗ μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση διαφόρων ειδών μύκητα. Ανακατέψτε 1 …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.