Αυτός ο ζωμός λαχανικών θα καθαρίσει το σύστημά σας από ανεπιθύμητα άλατα και οξέα, ενώ ταυτόχρονα θα σας δίνει συμπυκνωμένη ποσότητα από βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
25% φλούδες από πατάτες
25% φλούδες από καρότα και ολόκληρα κομμένα παντζάρια
25% κομμένα κρεμμύδια και σκόρδo
25% σέλινο (με τα κοτσάνια) και σκούρα πράσινα λαχανικά
Καυτερή πιπεριά όση θέλετε
Ζωμός ζωτικότηταςΥλικά συνταγής
2 λίτρα καθαρό νερό
1/2 κουταλάκι σκόνη ζωμού λαχανικών
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένοι μίσχοι σέλινου
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα καρότου
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα παντζαριού
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες (πάχους 6 χιλ.) φλούδες πατάτας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους ή ψιλές φέτες (προαιρετικό)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικό)
Παρασκευή ζωμού
Τοποθετείτε σε μεγάλο σκεύος το νερό, τη σκόνη ζωμού λαχανικών, τους μίσχους και τα φύλλα σέλινου, τα φύλλα καρότου και παντζαριού, τις φλούδες πατάτας και το σκόρδο. Εάν επιθυμείτε, προσθέτετε καρότο και κρεμμύδι για να γίνει πιο εύγευστο.
Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 20 λεπτά περίπου.
Φιλτράρετε το ζωμό και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Αδειάζεται το ζωμό σε μεγάλη κούπα και τον πίνετε ζεστό.
Σχετικά