Δευτέρα , 17 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Πετούνια, φροντίδες στον κήπο και στη γλάστρα

Πετούνια, φροντίδες στον κήπο και στη γλάστρα Η πετούνια είναι πολύ κοινό ποώδες καλλωπιστικό φυτό που κερδίζουν αμέσως το ενδιαφέρον...
Περισσότερα
Πετούνια, φροντίδες στον κήπο και στη γλάστρα

Φυτά του κήπου που βοηθούν τις μέλισσες να επιβιώσουν

Κήπος φιλικός στις μέλισσες Το πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών αλλά και οι συνέπειές του είναι πλέον γνωστά....
Περισσότερα
Φυτά του κήπου που βοηθούν τις μέλισσες να επιβιώσουν

Πόσο θα ζήσει το φυτό που σας έφεραν στα γεννητούρια;ΑνθούριοΓαρδένιαΓκουσμάνιαΑζαλέαΟρχιδέαΚαλαγχόη

Πόσο θα ζήσει το φυτό που σας έφεραν στα γεννητούρια; Κηπολόγιο / Αφήστε ένα σχόλιο Στο σημερινό επεισόδιο θα ασχοληθούμε...
Περισσότερα
Πόσο θα ζήσει το φυτό που σας έφεραν στα γεννητούρια;ΑνθούριοΓαρδένιαΓκουσμάνιαΑζαλέαΟρχιδέαΚαλαγχόη

Ανανέωση μεγάλων φυτών σε ρετιρέΥλικά και νέες γλάστρεςΗ διαδικασία βήμα – βήμαΤι υπέροχο αποτέλεσμα

Ανανέωση μεγάλων φυτών σε ρετιρέ Κηπολόγιο / Αφήστε ένα σχόλιο Με πήρε τις προάλλες τηλέφωνο ο Γρηγόρης και μου λέει...
Περισσότερα
Ανανέωση μεγάλων φυτών σε ρετιρέΥλικά και νέες γλάστρεςΗ διαδικασία βήμα – βήμαΤι υπέροχο αποτέλεσμα

Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα: Το νέο “εργαλείο” για την αναγνώριση ζιζανίων στο ρύζι

Η αναγνώριση των ζιζανίων αποτελεί κρίσιμο βήμα για την επιτυχημένη διαχείριση των ορυζοκαλλιεργειών. Σήμερα, η τεχνολογία των Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων...
Περισσότερα
Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα: Το νέο “εργαλείο” για την αναγνώριση ζιζανίων στο ρύζι

Εναέρια υποβοήθηση επικονίασης με dronesΚάντε εγγραφή στο newsletter

Πολλές δενδροκομικές καλλιέργειες παρουσιάζουν προβλήματα καρπόδεσης από κακή γονιμοποίηση λόγω δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών, που δημιουργούνται και εντείνονται κατ’ έτος από...
Περισσότερα
Εναέρια υποβοήθηση επικονίασης με dronesΚάντε εγγραφή στο newsletter

Τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ; – Εχεις κάτι να μας πεις για την κανέλα;

…ναι βέβαια – και είναι μια γυναικεία, αποκλειστικά, υπόθεση:  “η κανέλα μειώνει και την ένταση της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας”  …αυτό το...
Περισσότερα
Τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ; – Εχεις κάτι να μας πεις για την κανέλα;

Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Αναλυτικός Οδηγός Γνωρίζατε ότι το σκόρδο μέλι λεμόνι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς της φύσης; Έρευνες έχουν δείξει...
Περισσότερα
Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

…κάθε αναπαράσταση μιας κίνησης αφυπνίζει σε κάποιο βαθμό, την πραγματική κίνηση… Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο...
Περισσότερα
Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Διατήρηση ζωικών τροφών

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ μέθοδος συντήρησης κρέατος :
Βράζουμε το κρέας καλά και μόλις το βγάζουμε απο την κατσαρόλα το ρίχνουμε ΑΜΕΣΩΣ μέσα σε δοχείο που περιέχει λάδι . Το κρέας είναι βαρύτερο και βυθίζεται . Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει ποσότητα λαδιού ικανή να σκεπάσει τελείως το κρέας . Τώρα το κρέας μπορεί να παραμείνει ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ για πολύ καιρό . Στα πειράματά μου χρησιμοποίησα σπορέλαιο που περίσσεψε απο τηγάνισμα . Μετά τρείς μήνες έβγαλα το κρέας απο το λάδι και το έβρασα για ένα λεπτό ( αν και πιστεύω οτι ήταν στείρο μικροβίων και δεν χρειαζόταν ο βρασμός ) . Η γεύση του δεν είχε αλλοιωθεί καθόλου ( ήταν αισθητή μια γεύση σπορέλαιου που υποθέτω οτι δεν θα υπήρχε αν είχα χρησιμοποιήσει ελαιόλαδο ) . Γύρω απο το κρέας που ήταν βυθισμένο στο λάδι είχε σχηματισθεί μια “άλως” . Υποθέτω οτι οφειλόταν στην έξοδο νερού με διαλυμένες ουσίες του κρέατος . Ίσως εάν έβραζα το κρέας στον ατμό να μην σχηματιζόταν άλως .
Αυτή είναι η πιό οικονομική μέθοδος συντήρησης κρέατος . Στα χωριά κάποτε συντηρούσαν το βρασμένο κρέας εκτός ψυγείου βυθίζοντάς το μέσα σε λιωμένο ζωϊκό λίπος . Όταν στερεοποιούνταν το λίπος , προστάτευε το κρέας απο τα μικρόβια και το οξυγόνο . Ήταν ο γνωστός “καβουρμάς” . Σύμφωνα με αυτά που προανέφερα , εάν δεν έχουμε αρκετό λίπος για να καλύψουμε όλο το κρέας , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι .
Στην Ισπανία διατηρούν το κρέας εκτός ψυγείου καλυμμένο με λεπτή στρώση λίπους ( χαμόν ) . Αν θυμάμαι καλά , η μέθοδος αυτή έχει υψηλό κόστος γιατί απαιτεί μακρά επεξεργασία του κρέατος .

Μια   άλλη  μέθοδος    αφορά  τον  φούρνο  αφυδάτωσης
Καθαρίζουμε   το  κρέας  , με  μαχαίρι ,   απο  το  λίπος  .  Έπειτα   βράζουμε    τα   κομμάτια   του  κρέατος     σε  ατμό  ώστε  να  λιώσει  και  να  φύγει   και  άλλο  λίπος .  Μόλις  τα  βγάλουμε  απο  τον   ατμό  τα  καλύπτουμε  αμέσως   με  κάποια  ανόργανη  σκόνη  (  πχ  άργιλλο  )  και  τα  βάζουμε    στον  φούρνο  αφυδάτωσης   .  Αφυδατώνουμε  ισχυρά  για   λίγες  ώρες  και  έπειτα   κρεμάμε  τα  κομμάτια  σε     αεριζόμενο  χώρο   .

Η  αφυδάτωση  είναι    οικολογική  μέθοδος   συντήρησης  διότι  δεν  απαιτεί  ψυγεία .   Εάν  πρόκειται  για  τρόφιμα  που  θα   ξεφλουδιστούν  προτού  καταναλωθούν  ,  τότε  δεν  μας  ενοχλεί  εάν  πάνω  τους  υπάρχει  αιθάλη  (  καπνιά ) .   Γι’  αυτές    τις  περιπτώσεις  αυτός  ο  φούρνος   αφυδάτωσης  είναι    ιδανικός   .
Πρόκειται  για  μια  στοά    .  H  μία  είσοδος   έχει  μια  θυρίδα   πολύ  χαμηλά    ενώ  η  άλλη   έχει  ένα  παράθυρο  απο  τη  μέση  και  πάνω   .

dehydro

Κρεμάμε  μέσα    τα   τρόφιμα    και  ανάβουμε  στην χαμηλή  θυρίδα  φθηνά    καύσιμα υλικά   (  πχ  άχυρα  )  .
Μπορούμε  να  κάνουμε  πλήρη  αφυδάτωση  ή    μερική  αφυδάτωση  (  συνεχίζουμε  την   υπόλοιπη   σε  σκιερό  μέρος  που  αερίζεται  καλά  ) .

About admin

Check Also

Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.