Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024
Breaking News

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της ορτανσίας

Όσοι έχουμε ορτανσίες, κατά καιρούς έχουμε παρατηρήσει ορισμένα φύλλα να χάνουν το πράσινο χρώμα τους και να κιτρινίζουν.Αρχικά, πρέπει να...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της ορτανσίας

Ορχιδέα δενδρόβιουμ: Μια εντυπωσιακή ορχιδέα εσωτερικού χώρου

Οι ανήκουν σε μία μεγάλη οικογένεια φυτών (Orchidaceae) με χιλιάδες γένη και είδη που ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά σχήματα και...
Περισσότερα
Ορχιδέα δενδρόβιουμ: Μια εντυπωσιακή ορχιδέα εσωτερικού χώρου

Alzheimer και βότανα

Alzheimer Το Alzheimer είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που πλήττει σχεδόν αποκλειστικά την τρίτη ηλικία, αλλά παρόλο που πολλοί το πιστεύουν,...
Περισσότερα
Alzheimer και βότανα

6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Τα έντομα στον λαχανόκηπο αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς δημιουργούν σοβαρές ζημιές στο φύλλωμα των κηπευτικών, στην ανθοφορία και στην...
Περισσότερα
6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Ξεράθηκε η τριανταφυλλιά; Γιατί εμφανίζουν κίτρινα φύλλα οι τριανταφυλλιές;Αν η μας εμφανίζει σημάδια στα φύλλα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα βότανα για να ετοιμάσουμε πολύτιμα γεύματα! Και ναι, τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  ὅτῳ δὲ τρόπῳ καὶ ἐξ...
Περισσότερα
…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea millefolium. Αν παρατηρήσουμε ή ερευνήσουμε...
Περισσότερα
Αχιλλέα

Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Οι επιστήμονες δείχνουν ότι η ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της “εντροπίας” Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός...
Περισσότερα
Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Περιπατητικός διαλογισμός

-. το μυαλό μου μπορεί να πάει σε χίλιες κατευθύνσεις. -. αλλά υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι, που εδώ περπατώ με...
Περισσότερα
Περιπατητικός διαλογισμός

Ψάρεμα : Δόλωμα Γαρίδα

Είναι ένα πολύ οικονομικό και εύκολο δόλωμα να προμηθευτεί κανείς, που προτιμούν τα περισσότερα ψάρια!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ: Αρχισε το ψάρεμα της ...

Γαρίδες μπορούμε να προμηθευτούμε από το ιχθυοπωλείο, την λαϊκή αγορά ή το Σούπερ μάρκετ της γειτονίας μας, φρέσκιες ή κατεψυγμένες.

Δεν προτιμούμε ποτέ έτοιμες αποφλειωμένες γαρίδες καταψυγμένες διότι κατά την διαδικασία της αποφλοίωσης έχουν χρησιμοποιηθεί υγρά-υλικά που απωθούν τα ψάρια μακριά από την ψαρεύτρα μας.

Θα χρειαστούμε τα εξής :

μια ποσότητα γαρίδες ανάλογα τις ανάγκες μας (π.χ. 1 κιλό)
αλάτι (εγώ χρησιμοποιώ χοντρό) ανάλογο της ποσότητας της γαρίδας (π.χ. περίπου 1 κιλό)
ζάχαρη (προαιρετικά ή για κάποιους απαραίτητα!!!)
1 εφημερίδα παλιά
σακουλάκια πολυμπάγκή πλαστικά ταπεράκια που κλείνουν καλά

Εκτέλεση

Αν έχουμε πάρει κατεψυγμένες γαρίδες (όχι αποφλειωμένες) τις αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν.

Αφού καθαρίσουμε (προαιρετικά) τις γαρίδες από τα κεφάλια, την ουρά και το κέλυφος, τις τοποθετούμε πάνω σε 2-3 φύλλα εφημερίδας,

Έπειτα τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (πολύ καλό τρικ), τις ανακατεύουμε λίγο να πάει η ζάχαρη παντού και τις σκεπάζουμε τελείως με το χοντρό αλάτι.

Τις αφήνουμε στον ήλιο περίπου μισή με 1 μέρα και βουαλά είναι έτοιμες για το ψάρεμα μας.

Πως την δολώνουμε?
Την δολώνουμε συνήθως καθαρισμένη, ολόκληρη ή την κόβουμε σε κομματάκια ανάλογα το μέγεθος του αγκιστριού που χρησιμοποιούμε.

Αποθήκευση
Μπορούμε για να την αποθηκεύσουμε εύκολα στην κατάψυξη για μεγάλο διαστήματα (2-3 μήνες).

Τις βάζουμε σε σακουλάκια πολυμπάγκ με λίγο χοντρό αλάτι από πάνω και τα σακουλάκια αυτά στην συνέχεια μέσα σε μπολάκια που κλείνουν αεροστεγώς και κατευθείαν στην κατάψυξη.

Όταν τελειώσουμε το ψάρεμα και μας έχει περισσέψει ποσότητα γαρίδας, δεν την πετάμε, διότι είναι μια χαρά.

Το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά.

Υ. Σ. Ορισμένοι φίλοι μετά την επεξεργασία με το αλάτι και την ζάχαρη τις βάζουν και σε μπολ με λάδι και τις έχουν στην συντήρηση για πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

About admin

Check Also

Ψάρεμα Απαγορευμένες Μέθοδοι και Εργαλεία

1. Καταδυτικές συσκευές:Δεν επιτρέπονται οι καταδυτικές συσκευές παροχής αέρα για οποιαδήποτε μορφή αλιείας (πλην σπόγγων …

Ψάρεμα λυθρίνι: Θέλει τεχνική… και δόλωμα

Τα λυθρίνια – Ψάρεμα

Ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων (sparidae) και στο λεπτό και επίμηκες σώμα του συναντώνται όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.