Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News

Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μπαχαρικά, ειδικά την περίοδο του χειμώνα! Για τη σπουδαιότητά της σας...
Περισσότερα
Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Οστεοπόρωση και βότανα Η παραδοσιακή και η βοτανική ιατρική, όπως και κάποιοι κλινικοί γιατροί, οι οποίοι είναι της άποψης ότι...
Περισσότερα
Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σαρκοφάγα φυτά είναι το νηπενθές, γνωστό και ως “φυτό κανάτα” (pitcher plant) από τα χαρακτηριστικά...
Περισσότερα
Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Για τα αναλγητικά βότανα σας έχω μιλήσει, μέσα από τα άρθρα μου, πολλές φορές – θα σας θυμίσω κάποια από...
Περισσότερα
Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Η αφίδα είναι το πιο διαδεδομένο έντομο που εμφανίζεται στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας. Αρκετοί αναφέρονται σε...
Περισσότερα
Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Γλυκό κυδώνι με το μοναδικό άρωμα, ένας υπέροχος καρπός με έντονο χρυσό χρώμα σε σχήμα που θυμίζει αχλάδι.Η καλλιέργεια της...
Περισσότερα
Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινάδα από τον κήπο μας και μοναδικά γλυκά με υπέροχα βύσσινα.Η βυσσινιά είναι ένα καρποφόρο δέντρο που μοιάζει πολύ με...
Περισσότερα
Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Το ραπανάκι είναι ο ταξιδευτής του χρόνου και του τόπου. Θα το συναντήσουμε εκεί στο 2500 π.χ  στην Κίνα, θα...
Περισσότερα
Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Τι θέλει να μας πει ένα φυτό όταν οι άκρες των φύλλων του γίνονται καφέ και χάνουν το πράσινο χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Ρόφημα με μέλι, νερό και λεμόνι Ένας, λοιπόν, από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αποκομίσουμε...
Περισσότερα
Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Ψάρεμα : Δόλωμα Γαρίδα

Είναι ένα πολύ οικονομικό και εύκολο δόλωμα να προμηθευτεί κανείς, που προτιμούν τα περισσότερα ψάρια!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ: Αρχισε το ψάρεμα της ...

Γαρίδες μπορούμε να προμηθευτούμε από το ιχθυοπωλείο, την λαϊκή αγορά ή το Σούπερ μάρκετ της γειτονίας μας, φρέσκιες ή κατεψυγμένες.

Δεν προτιμούμε ποτέ έτοιμες αποφλειωμένες γαρίδες καταψυγμένες διότι κατά την διαδικασία της αποφλοίωσης έχουν χρησιμοποιηθεί υγρά-υλικά που απωθούν τα ψάρια μακριά από την ψαρεύτρα μας.

Θα χρειαστούμε τα εξής :

μια ποσότητα γαρίδες ανάλογα τις ανάγκες μας (π.χ. 1 κιλό)
αλάτι (εγώ χρησιμοποιώ χοντρό) ανάλογο της ποσότητας της γαρίδας (π.χ. περίπου 1 κιλό)
ζάχαρη (προαιρετικά ή για κάποιους απαραίτητα!!!)
1 εφημερίδα παλιά
σακουλάκια πολυμπάγκή πλαστικά ταπεράκια που κλείνουν καλά

Εκτέλεση

Αν έχουμε πάρει κατεψυγμένες γαρίδες (όχι αποφλειωμένες) τις αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν.

Αφού καθαρίσουμε (προαιρετικά) τις γαρίδες από τα κεφάλια, την ουρά και το κέλυφος, τις τοποθετούμε πάνω σε 2-3 φύλλα εφημερίδας,

Έπειτα τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (πολύ καλό τρικ), τις ανακατεύουμε λίγο να πάει η ζάχαρη παντού και τις σκεπάζουμε τελείως με το χοντρό αλάτι.

Τις αφήνουμε στον ήλιο περίπου μισή με 1 μέρα και βουαλά είναι έτοιμες για το ψάρεμα μας.

Πως την δολώνουμε?
Την δολώνουμε συνήθως καθαρισμένη, ολόκληρη ή την κόβουμε σε κομματάκια ανάλογα το μέγεθος του αγκιστριού που χρησιμοποιούμε.

Αποθήκευση
Μπορούμε για να την αποθηκεύσουμε εύκολα στην κατάψυξη για μεγάλο διαστήματα (2-3 μήνες).

Τις βάζουμε σε σακουλάκια πολυμπάγκ με λίγο χοντρό αλάτι από πάνω και τα σακουλάκια αυτά στην συνέχεια μέσα σε μπολάκια που κλείνουν αεροστεγώς και κατευθείαν στην κατάψυξη.

Όταν τελειώσουμε το ψάρεμα και μας έχει περισσέψει ποσότητα γαρίδας, δεν την πετάμε, διότι είναι μια χαρά.

Το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά.

Υ. Σ. Ορισμένοι φίλοι μετά την επεξεργασία με το αλάτι και την ζάχαρη τις βάζουν και σε μπολ με λάδι και τις έχουν στην συντήρηση για πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

About admin

Check Also

Ψάρεμα Απαγορευμένες Μέθοδοι και Εργαλεία

1. Καταδυτικές συσκευές:Δεν επιτρέπονται οι καταδυτικές συσκευές παροχής αέρα για οποιαδήποτε μορφή αλιείας (πλην σπόγγων …

Ψάρεμα λυθρίνι: Θέλει τεχνική… και δόλωμα

Τα λυθρίνια – Ψάρεμα

Ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων (sparidae) και στο λεπτό και επίμηκες σώμα του συναντώνται όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.