Πέμπτη , 21 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Ο στύφνος είναι ένα αγριόχορτο που συναντάμε σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ανάμεσα στα φυτά του λαχανόκηπου, αλλά και στην ύπαιθρο.Γνωστός επίσης...
Περισσότερα
Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Πότε και πώς γίνεται το κλάδεμα της γαρδένιας

H γαρδένια είναι από τα πιο όμορφα καλλωπιστικά φυτά που λατρεύoυμε τα γυαλιστερά φύλλα της και το υπέροχο άρωμα των λουλουδιών της. Πολλοί θεωρούν τη γαρδένια ιδιαίτερα ευαίσθητη και απογοητεύονται όταν κιτρινίζουν τα φύλλα ή καταστρέφονται τα λουλούδια της. Η περιποίηση της γαρδένιας περιλαμβάνει το σωστό κλάδεμα και αφορά όλα τα φυτά γαρδένιας είτε είναι φυτεμένα σε γλάστρα είτε στον κήπο. Αν δεν κλαδέψουμε τις γαρδένιες, τα φυτά σταδιακά εξασθενούν, παρουσιάζοντας μειωμένη ανάπτυξη και ανθοφορία. Ας δούμε αναλυτικό ποια εποχή γίνεται το κλάδεμα της γαρδένιας και πώς κλαδεύουμε για να τις διατηρούμε πάντα υγιείς και να μας χαρίζουν λουλούδια για πολλά χρόνια.

 Ποια εποχή κλαδεύουμε τη γαρδένια; Η γαρδένια θέλει κλάδεμα συνήθως κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε το φύλλωμα της συμπαγές και να εξασφαλίσουμε πλούσια ανθοφορία. Όταν η γαρδένια βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο και έχει μικρότερη ανάπτυξη, το κλάδεμα της γίνεται κάθε 2 χρόνια. Κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τη γαρδένια είναι στις αρχές της άνοιξης, κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου, αφού περάσουν οι παγωνιές του χειμώνα. Εναλλακτικά, αρκετοί κλαδεύουν στα τέλη του καλοκαιριού μετά την πρώτη ανθοφορία της, ωστόσο είναι κάτι που δεν συνιστούμε καθώς με αυτόν τον τρόπο χάνουμε μία δεύτερη όψιμη ανθοφορία την περίοδο του φθινοπώρου. 


Πώς γίνεται το κλάδεμα της γαρδένιας; Για να κάνουμε ένα καλό κλάδεμα της γαρδένιας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:
 
– Αρχικά, αφαιρούμε ξερούς και άρρωστους βλαστούς της γαρδένιας.
 
– Στη συνέχεια, αραιώνουμε πυκνούς βλαστούς της γαρδένιας που αλληλοκαλύπτονται στο εσωτερικό της κόμης για να έχει καλύτερο αερισμό και να αποφύγουμε την ανάπτυξη ασθενειών.
 
– Κορφολογούμε τους βλαστούς της, κόβοντας περίπου το 1/3 του μήκους τους για να αποκτήσει το φυτό μας πιο συμπαγές σχήμα και πυκνό φύλλωμα.
 
– Αφού ολοκληρώσουμε το κλάδεμα, ψεκάζουμε το φύλλωμα της γαρδένιας με χαλκό για να την προφυλάξουμε απο την ανάπτυξη μυκητολογικών και βακτηριακών ασθενειών.
 
– Στο τέλος του καλοκαιριού, αφαιρούμε τα ξεραμένα λουλούδια της πρώτης ανθοφορίας για να τονώσουμε την ανάπτυξη της και να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες για μία δεύτερη ανθοφορία μέσα στο φθινόπωρο. 

10 μυστικά για φροντίδα γαρδένιας
10 μυστικά για τη φροντίδα της γαρδένιας


 Κι ένα μυστικό για το κλάδεμα της γαρδένιας 

About admin

Check Also

Πυράκανθος, ένας ανθεκτικός καλλωπιστικός θάμνος με μικρούς καρπούς

Πυράκανθος, ένας από τους πιο ανθεκτικούς καλλωπιστικούς θάμνους που ξεχωρίζει την εποχή του χειμώνα με …

Λοροπέταλο, ένας χαμηλός θάμνος με κόκκινα φύλλα

Λοροπέταλο, ένας αειθαλής θάμνος με χαρακτηριστικά λουλούδια που μοιάζουν με λεπτές κορδέλες. Με καταγωγή από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.