Εισαγωγή: αποσταγμένο νερό και ανόργανα άλατα

Εισαγωγή: αποσταγμένο νερό και ανόργανα άλατα
30 Ιανουαρίου 00:00 2018 Print This Article

Στο προηγούμενο άρθρο, καλύψαμε το σημαντικό ζήτημα των οργανικών έναντι των ανόργανων ατόμων. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε το ζήτημα όσον αφορά το οξαλικό οξύ.
Όταν το φαγητό είναι ωμό, είτε ολόκληρο είτε με τη μορφή χυμού, κάθε άτομο σε ένα τέτοιο φαγητό είναι ΟΡΓΑΝΙΚΟ, ζωτικής σημασίας και είναι γεμάτο με ένζυμα. Επομένως, το οξαλικό οξύ στα ωμά λαχανικά και στους χυμούς τους είναι οργανικό και ως εκ τούτου δεν είναι μόνο ευεργετικό αλλά απαραίτητο για τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος.
Το οξαλικό οξύ στις μαγειρεμένες και επεξεργασμένες τροφές, ωστόσο, είναι σίγουρα νεκρό ή ΑΝΟΡΓΑΝΟ και ως εκ τούτου είναι τόσο επιβλαβές όσο και καταστροφικό.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεταλλικά στοιχεία στις τροφές μας -π.χ. σίδηρος- συχνά δεν μπορούν να αφομοιωθούν και να χρησιμοποιηθούν εντελώς εάν έχουν γίνει ανόργανα με το μαγείρεμα και συχνά εμποδίζουν τη χρήση άλλων στοιχείων μέσω χημικών ή άλλων ενεργειών. Έτσι, ο σίδηρος από φρέσκο χυμό σπανάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 100%, αλλά μόνο το ένα πέμπτο αυτού ή και λιγότερο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μαγειρεμένο σπανάκι.Είναι λοιπόν καλό να έχουμε κατά νου ότι, καθώς το οργανικό οξαλικό οξύ είναι τόσο ζωτικό για την ευεξία μας, ο φρέσκος-ωμός χυμός των λαχανικών που το περιέχουν πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά για να συμπληρώνει την κατανάλωση αυτών των ωμών λαχανικών που περιλαμβάνονται στις καθημερινές σαλάτες μας.
Η πιο άφθονη πηγή οργανικού οξαλικού οξέος βρίσκεται στο φρέσκο ωμό σπανάκι (τόσο στη κοινή ποικιλία όσο και στο σπανάκι της Νέας Ζηλανδίας), στο σέσκουλο [Swiss chard], στα φύλλα πατζαριού [beet greens], στα φύλλα γογγυλιού και μουστάρδας [turnip and mustard greens], στην λαχανίδα και την κράμβη [kale and collard] και στο πλατύφυλλο ξινολάπαθο [οξαλίδα, λάπαθο, broadleafed French sorrel].Το Ραβέντι είναι πιθανώς υπεύθυνο για τα περισσότερα νεφρικά προβλήματα στα παιδιά (στην Αμερική) από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Ίσως λίγα μόνο φυτά και αν υπάρχουν και αυτά, έχουν τόσο μεγάλη συγκέντρωση οξαλικού οξέος όσο το ραβέντι. Όταν αυτό το οξύ μαγειρευτεί, μετατρέπεται σε ανόργανο χημικό το οποίο όταν τρώγεται συσσωρεύεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες κρυστάλλων οξαλικού οξέος στο σώμα.Αναρίθμητες περιπτώσεις ρευματισμών και ρευματικού πυρετού θα μπορούσαν να αποδοθούν στην κατανάλωση μαγειρεμένου ραβεντιού. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο παράδειγμα από αυτό που να αποδεικνύει την πλάνη του να τρως κάποιο φαγητό επειδή έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το καταστροφικό αποτέλεσμα άλλων στοιχείων που μπορεί να περιέχει. Λόγω των υποτιθέμενων καθαρτικών ιδιοτήτων του, το ραβέντι χρησιμοποιείται εκτενώς τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.Επειδή τα αποτελέσματα του ως καθαρτικού είναι λίγο πολύ άμεσα εμφανή, δεν δίνεται προσοχή σε μια άλλη συνέπεια, την εναπόθεση των κρυστάλλων οξαλικού οξέος στο σώμα. Καθώς αυτές οι εναποθέσεις δεν προκαλούν άμεσο ερεθισμό και το αποτέλεσμα τους είναι ύπουλο και εκδηλώνεται αργά, οι συνέπειες ποτέ, ή σπάνια, αποδίδονται στην σωστή αιτία, την βρώση ραβεντιού.
Ορισμένα οφέλη από τον φρέσκο, ωμό χυμό ραβέντι, μπορούν να προκύψουν υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται με φειδώ και μόνο σε συνδυασμό με άλλους χυμούς όπως καρότων, σέλινου ή φρούτων και τους συνδυασμούς τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της περισταλτικής δράσης των εντέρων. Ποτέ όμως μην γλυκάνετε το ραβέντι με ζάχαρη, χρησιμοποιήστε μέλι.Extra: οξαλυκό οξύ και περισταλτική κίνησηΈνα από τα μυστήρια της ανθρώπινης ανατομίας είναι η λειτουργία που είναι γνωστή ως περίσταλση [ή περισταλτική κίνηση]. Αυτή η κίνηση, ή η δράση, λαμβάνει χώρα στον πεπτικό σωλήνα, στο κυκλοφορικό, στα γεννητικά και απεκκριτικά συστήματα, σε διαδοχικές κυματοειδείς κινήσεις, αναγκάζοντας το οποιοδήποτε περιεχόμενο που υπάρχει μέσα σε αυτό να συνεχίσει την πορεία του. Πρόκειται για μια διαδοχική σειρά συσπάσεων και χαλάρωσης των νεύρων και των μυών, μια λειτουργία που συμβαίνει ακούσια σε σχέση με τον δικό μας εκούσιο έλεγχο δυνάμεων και προφανώς είναι εντελώς αυτόματη.Η αποτελεσματικότητα αυτής της περισταλτικής δράσης, ωστόσο, είναι φυσικά εξαρτώμενη από την δυναμική, την υγιή και δραστήρια κατάσταση των νεύρων και των μυών αυτών των συστημάτων.
Το οργανικό οξαλικό οξύ είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που απαιτούνται για τη διατήρηση της δυναμικής και της τόνωσης της περίσταλσης. Είναι απόλυτα προφανές, φυσικά, ότι κάθε κίνηση του σώματος που πραγματοποιείται από την «ακούσια» δράση των οργάνων της βασίζεται στην ύπαρξη ζωής στα κύτταρα και τους ιστούς τέτοιων οργάνων.Η ζωή είναι ενεργή, μαγνητική, ενώ δεν υπάρχει καμία ενέργεια στον θάνατο ούτε στη νεκρή ύλη και αυτό ισχύει σίγουρα για τα κύτταρα και τους ιστούς της ανατομίας μας.
Εάν σημαντικά όργανα που περιλαμβάνονται στο πεπτικό και απεκκριτικό μέρος του οργανισμού μας, ή οποιωνδήποτε τμημάτων τους, είναι ετοιμοθάνατα ή νεκρά, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του είναι, τουλάχιστον, μειωμένη.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να οφείλεται μόνο σε έλλειψη ή στέρηση ζωντανών ατόμων στην τροφή που θρέφει τα κύτταρα και τους ιστούς.
Ζωντανή τροφή σημαίνει τροφή που περιέχει ζωντανά οργανικά άτομα και ένζυμα και υπάρχει μόνο στα ωμά τρόφιμα.

Print Friendly, PDF & Email
  Article "tagged" as:
  Categories:
view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment