Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News

Έκζεμα και συναισθηματική ευεξία

Από την κόκκινη εμφάνισή του που μοιάζει με εξάνθημα, μέχρι την αδυσώπητη φαγούρα και τις άγρυπνες νύχτες, το να ζούμε με έκζεμα μπορεί να είναι εντελώς...
Περισσότερα
Έκζεμα και συναισθηματική ευεξία

Κουρκουμίνη: νέα μελέτη αποκαλύπτει ένα νέο σημαντικό όφελος της κουρκουμίνης στα ήδη υπάρχοντα…

Μπορεί να γνωρίζετε το χρυσοκίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο, αλλά να μην ξέρετε τις θεραπευτικές ιδιότητες σε παθήσεις...
Περισσότερα
Κουρκουμίνη: νέα μελέτη αποκαλύπτει ένα νέο σημαντικό όφελος της κουρκουμίνης στα ήδη υπάρχοντα…

Πρόπολη-το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης και ποιο είναι το εξαιρετικά ανθεκτικό βακτήριο klebsiella pneumoniae σε ελληνικά νοσοκομεία.

Εδώ και αιώνες, η πρόπολη χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών λόγω των βιολογικών και φαρμακολογικών δραστηριοτήτων...
Περισσότερα
Πρόπολη-το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης και ποιο είναι το εξαιρετικά ανθεκτικό βακτήριο klebsiella pneumoniae σε ελληνικά νοσοκομεία.

Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα

Στην ενότητα των άρθρων μου αυτών, θα έχω σύντομες αναφορές για κοινά φαρμακευτικά βότανα. Για τα περισσότερα από αυτά τα...
Περισσότερα
Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα

Ας αγγίξουμε την έμφυτη νοημοσύνη της Καρδιάς μας

“Αν ο 20ός αιώνας ήταν ο αιώνας του εγκεφάλου,τότε ο 21ος αιώνας θα πρέπει να είναι ο αιώνας της καρδιάς”...
Περισσότερα
Ας αγγίξουμε την έμφυτη νοημοσύνη της Καρδιάς μας

Πώς ενεργοποιούμε τις γονιδιακές μας εκφράσεις, όχι ως θύματα των γονιδίων μας αλλά ως κυρίαρχοι της μοίρας μας

Ο εγκέφαλος μας είναι ένα όργανο μετατροπής – διαβάζει τα περιβαλλοντικά σήματα,  ερμηνεύει τα σήματα αυτά και στη συνέχεια ρυθμίζει τη...
Περισσότερα
Πώς ενεργοποιούμε τις γονιδιακές μας εκφράσεις, όχι ως θύματα των γονιδίων μας αλλά ως κυρίαρχοι της μοίρας μας

Τι μπορούμε να μάθουμε σήμερα από την αρχαιότερη επιστήμη του κόσμου – την Ayurveda

Η αρχαία επιστήμη της Ayurveda Η Ayurveda είναι η παλαιότερη συνεχιζόμενη επιστήμη υγείας στον κόσμο. Η κεντρική αρχή της επιστήμης της Ayurveda μας λέει πως...
Περισσότερα
Τι μπορούμε να μάθουμε σήμερα από την αρχαιότερη επιστήμη του κόσμου – την Ayurveda

Βότανα ιδανικά για τα προβλήματα του εμμηνορροϊκού κύκλου

Από την ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) έως τη μείωση της βαριάς αιμορραγίας και τη ρύθμιση των μηνιαίων...
Περισσότερα
Βότανα ιδανικά για τα προβλήματα του εμμηνορροϊκού κύκλου

Καλόκεδρος: Ένα ψηλό δέντρο για φράχτη

Ο καλόκεδρος (Calocedrus decurrens) είναι ένα πανέμορφο με εντυπωσιακή ανάπτυξη που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην αρχιτεκτονική τοπίου.Γνωστός και με την...
Περισσότερα
Καλόκεδρος: Ένα ψηλό δέντρο για φράχτη

Η επιστήμη από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει τους ανθρώπους – dr. Shigeaki Hinohara

Ο dr. Shigeaki Hinohara ήταν ένας από τους μακροβιότερους γιατρούς και εκπαιδευτικούς στον κόσμο.  Πέθανε σε ηλικία 105 ετών στις 18...
Περισσότερα
Η επιστήμη από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει τους ανθρώπους – dr. Shigeaki Hinohara

Εισαγωγή: αποσταγμένο νερό και ανόργανα άλατα

Στο προηγούμενο άρθρο, καλύψαμε το σημαντικό ζήτημα των οργανικών έναντι των ανόργανων ατόμων. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε το ζήτημα όσον αφορά το οξαλικό οξύ.
Όταν το φαγητό είναι ωμό, είτε ολόκληρο είτε με τη μορφή χυμού, κάθε άτομο σε ένα τέτοιο φαγητό είναι ΟΡΓΑΝΙΚΟ, ζωτικής σημασίας και είναι γεμάτο με ένζυμα. Επομένως, το οξαλικό οξύ στα ωμά λαχανικά και στους χυμούς τους είναι οργανικό και ως εκ τούτου δεν είναι μόνο ευεργετικό αλλά απαραίτητο για τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος.
Το οξαλικό οξύ στις μαγειρεμένες και επεξεργασμένες τροφές, ωστόσο, είναι σίγουρα νεκρό ή ΑΝΟΡΓΑΝΟ και ως εκ τούτου είναι τόσο επιβλαβές όσο και καταστροφικό.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεταλλικά στοιχεία στις τροφές μας -π.χ. σίδηρος- συχνά δεν μπορούν να αφομοιωθούν και να χρησιμοποιηθούν εντελώς εάν έχουν γίνει ανόργανα με το μαγείρεμα και συχνά εμποδίζουν τη χρήση άλλων στοιχείων μέσω χημικών ή άλλων ενεργειών. Έτσι, ο σίδηρος από φρέσκο χυμό σπανάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 100%, αλλά μόνο το ένα πέμπτο αυτού ή και λιγότερο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μαγειρεμένο σπανάκι.Είναι λοιπόν καλό να έχουμε κατά νου ότι, καθώς το οργανικό οξαλικό οξύ είναι τόσο ζωτικό για την ευεξία μας, ο φρέσκος-ωμός χυμός των λαχανικών που το περιέχουν πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά για να συμπληρώνει την κατανάλωση αυτών των ωμών λαχανικών που περιλαμβάνονται στις καθημερινές σαλάτες μας.
Η πιο άφθονη πηγή οργανικού οξαλικού οξέος βρίσκεται στο φρέσκο ωμό σπανάκι (τόσο στη κοινή ποικιλία όσο και στο σπανάκι της Νέας Ζηλανδίας), στο σέσκουλο [Swiss chard], στα φύλλα πατζαριού [beet greens], στα φύλλα γογγυλιού και μουστάρδας [turnip and mustard greens], στην λαχανίδα και την κράμβη [kale and collard] και στο πλατύφυλλο ξινολάπαθο [οξαλίδα, λάπαθο, broadleafed French sorrel].Το Ραβέντι είναι πιθανώς υπεύθυνο για τα περισσότερα νεφρικά προβλήματα στα παιδιά (στην Αμερική) από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Ίσως λίγα μόνο φυτά και αν υπάρχουν και αυτά, έχουν τόσο μεγάλη συγκέντρωση οξαλικού οξέος όσο το ραβέντι. Όταν αυτό το οξύ μαγειρευτεί, μετατρέπεται σε ανόργανο χημικό το οποίο όταν τρώγεται συσσωρεύεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες κρυστάλλων οξαλικού οξέος στο σώμα.Αναρίθμητες περιπτώσεις ρευματισμών και ρευματικού πυρετού θα μπορούσαν να αποδοθούν στην κατανάλωση μαγειρεμένου ραβεντιού. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο παράδειγμα από αυτό που να αποδεικνύει την πλάνη του να τρως κάποιο φαγητό επειδή έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το καταστροφικό αποτέλεσμα άλλων στοιχείων που μπορεί να περιέχει. Λόγω των υποτιθέμενων καθαρτικών ιδιοτήτων του, το ραβέντι χρησιμοποιείται εκτενώς τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.Επειδή τα αποτελέσματα του ως καθαρτικού είναι λίγο πολύ άμεσα εμφανή, δεν δίνεται προσοχή σε μια άλλη συνέπεια, την εναπόθεση των κρυστάλλων οξαλικού οξέος στο σώμα. Καθώς αυτές οι εναποθέσεις δεν προκαλούν άμεσο ερεθισμό και το αποτέλεσμα τους είναι ύπουλο και εκδηλώνεται αργά, οι συνέπειες ποτέ, ή σπάνια, αποδίδονται στην σωστή αιτία, την βρώση ραβεντιού.
Ορισμένα οφέλη από τον φρέσκο, ωμό χυμό ραβέντι, μπορούν να προκύψουν υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται με φειδώ και μόνο σε συνδυασμό με άλλους χυμούς όπως καρότων, σέλινου ή φρούτων και τους συνδυασμούς τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της περισταλτικής δράσης των εντέρων. Ποτέ όμως μην γλυκάνετε το ραβέντι με ζάχαρη, χρησιμοποιήστε μέλι.Extra: οξαλυκό οξύ και περισταλτική κίνησηΈνα από τα μυστήρια της ανθρώπινης ανατομίας είναι η λειτουργία που είναι γνωστή ως περίσταλση [ή περισταλτική κίνηση]. Αυτή η κίνηση, ή η δράση, λαμβάνει χώρα στον πεπτικό σωλήνα, στο κυκλοφορικό, στα γεννητικά και απεκκριτικά συστήματα, σε διαδοχικές κυματοειδείς κινήσεις, αναγκάζοντας το οποιοδήποτε περιεχόμενο που υπάρχει μέσα σε αυτό να συνεχίσει την πορεία του. Πρόκειται για μια διαδοχική σειρά συσπάσεων και χαλάρωσης των νεύρων και των μυών, μια λειτουργία που συμβαίνει ακούσια σε σχέση με τον δικό μας εκούσιο έλεγχο δυνάμεων και προφανώς είναι εντελώς αυτόματη.Η αποτελεσματικότητα αυτής της περισταλτικής δράσης, ωστόσο, είναι φυσικά εξαρτώμενη από την δυναμική, την υγιή και δραστήρια κατάσταση των νεύρων και των μυών αυτών των συστημάτων.
Το οργανικό οξαλικό οξύ είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που απαιτούνται για τη διατήρηση της δυναμικής και της τόνωσης της περίσταλσης. Είναι απόλυτα προφανές, φυσικά, ότι κάθε κίνηση του σώματος που πραγματοποιείται από την «ακούσια» δράση των οργάνων της βασίζεται στην ύπαρξη ζωής στα κύτταρα και τους ιστούς τέτοιων οργάνων.Η ζωή είναι ενεργή, μαγνητική, ενώ δεν υπάρχει καμία ενέργεια στον θάνατο ούτε στη νεκρή ύλη και αυτό ισχύει σίγουρα για τα κύτταρα και τους ιστούς της ανατομίας μας.
Εάν σημαντικά όργανα που περιλαμβάνονται στο πεπτικό και απεκκριτικό μέρος του οργανισμού μας, ή οποιωνδήποτε τμημάτων τους, είναι ετοιμοθάνατα ή νεκρά, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του είναι, τουλάχιστον, μειωμένη.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να οφείλεται μόνο σε έλλειψη ή στέρηση ζωντανών ατόμων στην τροφή που θρέφει τα κύτταρα και τους ιστούς.
Ζωντανή τροφή σημαίνει τροφή που περιέχει ζωντανά οργανικά άτομα και ένζυμα και υπάρχει μόνο στα ωμά τρόφιμα.

About admin

Check Also

Φτηνό φίλτρο για πόσιμο νερό

Κόβουμε ένα κλαδί πεύκου και στις δύο άκρες και το κρατάμε κατακόρυφα. Ρίχνουμε βρόμικο νερό …

Πως πίνοντας 3 λίτρα νερό την ημέρα αλλάζει το πρόσωπο

Αν και η επαρκής ημερήσια πρόσληψη νερού είναι ζωτικής σημασίας, λιγότεροι από ένας στους πέντε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.