Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Φυτά σαν “ζωντανές πέτρες”, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η φροντίδα τους;Οι λίθοπες είναι χαμηλής ανάπτυξης που όπως υποδηλώνει και...
Περισσότερα
Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες

Απλά, νόστιμα και υγιεινά: μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες Η μους σοκολάτας είναι ένα από εκείνα τα επιδόρπια που λατρεύουν όλοι, ειδικά τα παιδιά, γιατί είναι νόστιμη, ελαφριά, απολαυστική, ενώ παράλληλα τα θρεπτικά διατροφικά της στοιχεία μας χαρίζουν ενέργεια. Η μους από το γαλλικό mus‎, που στη γλώσσα μας το αποδίδουμε με τη λέξη “αφρός” είναι μια αφράτη παρασκευή που ενσωματώνει φυσαλίδες αέρα για να μας χαρίσει ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο. Μπορεί να κυμαίνεται από ελαφριά και αφράτη έως κρεμώδες και παχιά, ανάλογα με τις τεχνικές προετοιμασίας. Μια mus μπορεί να είναι γλυκιά ή αλμυρή. Το να φτιάξουμε τη δική μας είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε, και βέβαια έχουμε τον έλεγχο των πρώτων υλών, ώστε το επιδόρπιό μας να είναι και νόστιμο και απολαυστικό και υγιεινό. Θα σας δείξω πως την ετοιμάζω εγώ – εσείς ή ακολουθείτε τα δικά μου βήματα ή σύμφωνα με τη φαντασία σας και τις προτιμήσεις σας προσθέτετε ή αφαιρείτε!!!  θα χρειαστώ -. 3 ώριμα αβοκάντο -. 50gr κακάο ολικής -. 50 ml νερό -. μία κουταλιά της σούπας οργανικό μέλι ανθέων ή 100ml σιρόπι σφένδαμου -. τα σποράκια από ένα λοβό βανίλιας -. 225gr φράουλες σε λεπτές φέτες -. μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη Και -. ρίχνω όλα τα υλικά μου στο μπλέντερ, αφήνοντας μερικές φράουλες για διακόσμηση και τα πολτοποιώ μέχρι να έχω έναν παχύρευστο αφρό -. με ένα κουτάλι γεμίζω τα μπολ επιδόρπιου -. τα βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα -. πριν τα σερβίρω, τα διακοσμώ με φράουλες και… απολαμβάνουμε – ειδικά τα παιδιά!!!                 από τις συνταγές μου:thalia-botanologia.gr

The post Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Εσείς-τρώτε-τα-φύλλα-της-συκιάς;

Εσείς τρώτε τα φύλλα της συκιάς;

Αλήθεια – τι γνωρίζετε για τα φύλλα της συκιάς; Τι σας έρχεστε στο νου όταν …

Πως-ετοιμάζω-σιρόπι-με-τζίντζερ,-μέλι-και-λεμόνι!

Πως ετοιμάζω σιρόπι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!

Σιρόπι τζίντζερ, μελιού και λεμονιού! Ένα σιρόπι πανάκεια για κρυολογήματα, βήχα, βακτηριακές λοιμώξεις, πονόλαιμο. ναυτία… …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.