Τρίτη , 3 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Tο πότισμα στο λαχανόκηπο

Tο πότισμα είναι η συνηθέστερη αιτία της προβληματικής ζωής των φυτών.
Όσο περισσότερο νερό υπάρχει στο έδαφος, τόσο λιγότερο οξυγόνο. Όσο λιγότερο οξυγόνο, τόσο μειώνονται οι δυνατότητες των φυτών να αντλήσουν θρεπτικά συστατικά, ενώ αναπτύσσονται ένα σωρό επιβλαβείς οργανισμοί.Συμπτώματα
Φυτά που αναπτύσσονται σε χώμα που είναι για πολύ καιρό υγρό υποφέρουν από έλλειψη οξυγόνου η οποία οδηγεί στον θάνατο των ριζών και την απώλεια της υγείας του φυτού. Καχεκτική αργή ανάπτυξη με κιτρινισμένα φύλλα είναι σύμπτωμα του υπερβολικού ποτίσματος.
Τα υπερποτισμένα φυτά είναι πιο ευαίσθητα στα ηλιακά εγκαύματα και η κορυφή τους μαραίνεται όταν οι ρίζες αρχίζουν να σαπίζουν.Βαθύ πότισμα σε μεγαλύτερες χρονικές αποστάσεις
Το βαθύ πότισμα σε μεγαλύτερες χρονικές αποστάσεις, ωθεί τις ρίζες να πάνε πιο βαθιά για να μπορούν να αντλούν το νερό, οπότε οι επιφανειακές ρίζες έχουν πάντα το απαιτούμενο οξυγόνο για να αντλούν τα θρεπτικά συστατικά. Αυτή η τακτική κάνει υγιέστερα τα φυτά.Ποτίζουμε μόνο όταν είναι απαραίτητοΑν δεν έχουμε αρκετή εμπειρία ή αν φοβόμαστε ότι η μέθοδος που ακολουθούμε μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη, πρέπει να κάνουμε ένα τεστ για να βρούμε τα μέτρα των αναγκών των φυτών μας, που δεν είναι όλες τις εποχές ίδιες. Τα αφήνουμε να διψάσουν και τα παρακολουθούμε για να δούμε, πότε θα γείρουν τα φύλλα τους. Κίνδυνος δεν υπάρχει, γιατί εκείνο το σημείο και μέχρι να ξεραθούν, απέχει μέρες.
Τα περισσότερα φυτά δείχνουν μαραμένα στο καυτό ήλιο και ανακάμπτουν το απόγευμα, οπότε είναι καλύτερα να κρίνουμε τότε ή το πρωί για το αν διψούν ή όχι.
Αν ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για 2-3 φορές. θα ξέρουμε πχ αν οι ντοματιές μας θέλουν νερό κάθε 4, 6 ή 8 μέρες.Καθοριστικό ρόλο στις ανάγκες των φυτών για νερό παίζει η οργανική ύλη που είναι ένα από τα βασικά συνθετικά του χώματος και το ποσοστό της ορίζει την συγκράτηση της υγρασίας. Όσο περισσότερη, τόσο λιγότερα ποτίσματα.
Αν το έδαφος είναι επιφανειακά στεγνό, δεν σημαίνει πάντα ότι υπάρχει ανάγκη νερού και αν ραγίζει είναι ένδειξη ότι η οργανική ύλη δεν είναι αρκετή.
Για να τσεκάρουμε το πρώτο σκάβουμε σε βάθος 5-10 πόντων και αν υπάρχει σε οποιονδήποτε βαθμό υγρασία, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τα φυτά πότισμα. Όσο για το δεύτερο, πέρα από την πρόσθεση οργανικής ύλης, βοηθάει πολύ και η εδαφοκάλυψη που δεν αφήνει την επιφάνεια να στεγνώσει σε τέτοιο βαθμό.

About admin

Check Also

Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών : η χρησιμότητά τους στην βιολογική καλλιέργεια

Η μυκόρριζα ή τα μυκόρριζα αποτελούν ένα ειδικό συμβιωτικό μόρφωμα (ή όργανο) που προκύπτει από τη συνένωση των ριζών ενός φυτού με μύκητες …

Παρτέρια, ένας έξυπνος τρόπος για να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας

Παρτέρια, ένας τρόπος για να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας

Ένας από τα τους καλύτερους τρόπους για να καλλιεργήσετε λαχανικά είναι να τα φυτέψετε σε υψωμένα  παρτέρια.  Όταν το χώμα είναι υψωμένο, στεγνώνει πιο γρήγορα, ζεσταίνεται ευκολότερα και παρέχει βαθύτερο έδαφος για να αναπτυχθούν οι ρίζες των φυτών. Με τα παρτέρια αυτά μπορείτε να φυτέψετε νωρίτερα στη σαιζόν και να έχετε συγκομιδή αργότερα το φθινόπωρο.…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.