Κυριακή , 3 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Συγκομίζουμε και αποθηκεύουμε την πατάτα

Έρχεται η ώρα για τη συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας που φυτεύεται, κάθε χρόνο, τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στις νότιες περιοχές της Ελλάδας, ενώ στις βορειότερες περιοχές φυτεύεται οψιμότερα, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές για την καλύτερη συγκομιδή και αποθήκευση της φρέσκιας πατάτας …

Read More »

Στήριξη φυτών στον λαχανόκηπο

Αρκετά καλοκαιρινά φυτά, όπως οι τομάτες, τα αγγούρια και οι φασολιές απαιτούν στήριξη με διάφορα υλικά όπως καλάμια και ανοξείδωτα πλέγματα. Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές στην υποβοήθηση των φυτών, ώστε να έχουν μια καλή ανάπτυξη και να μπορέσει να κρατηθεί η καρποφορία τους, ειδικά αν είναι πλούσια. • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα …

Read More »

Τρία μυστικά για νόστιμες φράουλες

Η φράουλα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα που φυτεύουμε το καλοκαίρι στον κήπο μας. Μπορεί να φυτευτεί με ευκολία στο μπαλκόνι, σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, καθώς και στο έδαφος για να μας χαρίσει λαχταριστούς πεντανόστιμους καρπούς. Ανακαλύψτε τρία μυστικά για να απολαμβάνετε τις πιο νόστιμες φράουλες. • Εξασφαλίστε καλή αποστράγγιση …

Read More »

Συμβουλές για σέλινο σε γλάστρα

Το σέλινο είναι από τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές της ελληνικής κουζίνας και μπορούμε εύκολα να το φυτέψουμε σε γλάστρα. Είναι διετές φυτό που το καλλιεργούμε σαν μονοετές για τα φύλλα και τους μίσχους του, καθώς και για τις σαρκώδεις ρίζες του. Στη χώρα μας συναντάμε …

Read More »

Καλλιέργεια μαρουλιού σε γλάστρα

Το μαρούλι είναι το πιο αγαπημένο φυλλώδες λαχανικό που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας και μπορούμε πολύ εύκολα να καλλιεργήσουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι μας ή τη βεράντα μας. Το μαρούλι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, δίνει γρήγορα παραγωγή και γι’ αυτό αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για αρχάριους κηπουρούς που …

Read More »

Καλλιέργεια ρόκας σε γλάστρα

H ρόκα είναι από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά, που ξεχωρίζει για την πιπεράτη, καυστική γεύση των φύλλων της. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή νωπού πράσινου λαχανικού για να φυτέψουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα μας. Χαμηλής ανάπτυξης φυτό, η ρόκα μπορεί να καλλιεργηθεί μαζί με μαρούλια, σπανάκι και …

Read More »

Ο πολλαπλασιασμός της αγκινάρας

Η αγκινάρα είναι πολυετές φυτό που καλλιεργείται για την εδώδιμη ανθοκεφαλή του και είναι περιζήτητη για νωπή κατανάλωση αλλά και για μαγείρεμα. Ο πολλαπλασιασμός της αγκινάρας γίνεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Με σπόρο, με ξηρόφυτα (κομμάτια του υπόγειου τμήματος των φυτών), αλλά κυρίως με παραφυάδες. • Ποια εποχή ξεκινά ο πολλαπλασιασμός …

Read More »

Καλλιέργεια μάραθου (φινόκιο) σε γλάστρα

Ο μάραθος (ή το μάραθο) είναι ποώδες μονοετές αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στην αρωματοποιία για τα φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα του και για τους αρωματικούς σπόρους του. Ο μάραθος φτάνει σε ύψος μέχρι το 1-1,5 μέτρο και κάποιες ποικιλίες του χρησιποιούνται ως λαχανικά. Μπορεί ο …

Read More »

Καλλιεργούμε σπανάκι σε γλάστρα

Το σπανάκι είναι από τα δημοφιλή λαχανικά που τρώμε σε σαλάτες, πίτες, φαγητά και είναι πολύ εύκολο να το καλλιεργήσουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στην αυλή ή στο μπαλκόνι. Το σπανάκι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας, μπαίνει γρήγορα στην παραγωγή και γι’ αυτό το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε ερασιτέχνες κηπουρούς που …

Read More »