Σάββατο , 2 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καλλιεργήστε αγγούρι, κολοκύθι, πεπόνι, καρπούζι.

Κολοκυνθοειδή: Αγγούρι, Κολοκύθι, Καρπούζι, Πεπόνι της Νέλης Γρηγορίου, Γεωπόνου ΓΠΑ, M.Sc. Το αγγούρι (Cucumis sativus), το κολοκυθάκι (Cucurbita pepo), το καρπούζι (Citrullus vulgaris ή Citrullus lanatus) και το πεπόνι (Cucumis melo) είναι λαχανικά θερμής εποχής και ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών (Cucurbitaceae). Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και κυρίως την ωρίμανση των …

Read More »

10 μυστικά για την καλλιέργεια της πιπεριάς

Πιπεριά, το λαχανικό με τη μοναδική γεύση και τα περισσότερα χρώματα από κάθε άλλο κηπευτικό! Οι πιπεριές αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας συνδυάζοντας μοναδική γεύση, τραγανή υφή και χαρακτηριστικό άρωμα. Η καλλιέργεια της πιπεριάς φτάνει σε ύψος περίπου 1 μέτρου και, ανάλογα την ποικιλία, σχηματίζει καρπούς σε διάφορα σχήματα, …

Read More »

Πώς αντιμετωπίζουμε τα σκαθάρια που τρώνε τα τριαντάφυλλα

Τι είναι αυτό που τρώει τα λουλούδια της τριανταφυλλιάς και τα κάνει να φαίνονται σα μαραμένα; Αν τα άνθη στις μας καταστρέφονται γρήγορα και αποκτούν μία όψη σα να ωρίμασαν πρόωρα, πρέπει να ψάξουμε μήπως έχουν εμφανιστεί σκαθάρια. Είναι πολύ σημαντικό για τη να μπορούμε να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τα διάφορα …

Read More »

Οδηγιες για την καλλιέργεια της ντομάτας (video)

Ντομάτα, ο βασιλιάς του λαχανόκηπου! Η ντομάτα είναι η πιο δημοφιλής καλλιέργεια κηπευτικών και αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Οι ντομάτες χρησιμοποιούνται σε όλες τις κουζίνες του κόσμου ως φρέσκο λαχανικό και με τη μορφή κόκκινης σάλτσας. Η ντομάτα διαθέτει υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει πλήθος βιταμινών, φυτικών ινών …

Read More »

12 μυστικά για τη φροντίδα της τριανταφυλλιάς

, ένα από τα πιο διαδεδομένα και αναγνωρίσιμα με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί, θυμόμαστε την εκατοντάφυλλη τριανταφυλλιά από τις αυλές των γιαγιάδων μας που μοσχοβολούσε το υπέροχο άρωμα της και την έχουμε συνδέσει με όμορφες οικογενειακές στιγμές. Οι τριανταφυλλιές ζουν πολλά χρόνια και ανθίζουν από τα τέλη …

Read More »

Ζέμπερα, ένα φυτό με μεγάλα λουλούδια σε υπέροχα χρώματα

Ζέρμπερα, ένα ιδιαίτερα γοητευτικό φυτό με μεγάλα και πολλά εντυπωσιακά χρώματα. Η ζέρμπερα ξεκινάει να ανθίζει στα μέσα της άνοιξης και η ανθοφορία της διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Στο φυσικό της περιβάλλον, στη Νότια Αφρική και στη Μαδαγασκάρη, η ζέρμπερα ζει πολλά χρόνια, ωστόσο στη χώρα μας φυτεύεται ως ετήσιο …

Read More »

Πώς φτιάχνουμε τον δικό μας λαχανόκηπο (+video)

Λαχανόκηπος, ένας χώρος για να καλλιεργήσουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και να τα απολαμβάνουμε νόστιμα και υγιεινά στο πιάτο μας. Η δημιουργία ενός μικρού λαχανόκηπου αποτελεί το πρώτο βήμα για να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και να γευτούμε τη χαρά όλης της παραγωγικής διαδικασίας.. Είναι το σημείο όπου η κηπουρική συναντάει …

Read More »

Ζέρμπερα, ένα φυτό με μεγάλα λουλούδια σε υπέροχα χρώματα

Ζέρμπερα, ένα ιδιαίτερα γοητευτικό φυτό με μεγάλα και πολλά εντυπωσιακά χρώματα. Η ζέρμπερα ξεκινάει να ανθίζει στα μέσα της άνοιξης και η ανθοφορία της διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Στο φυσικό της περιβάλλον, στη Νότια Αφρική και στη Μαδαγασκάρη, η ζέρμπερα ζει πολλά χρόνια, ωστόσο στη χώρα μας φυτεύεται ως ετήσιο …

Read More »

Καλλιέργεια μανιταριών στο μπαλκόνι μας

Fytokomia.gr | Καλλιέργεια μανιταριών στο μπαλκόνι μας

Η υψηλή διατροφική αξία του μανιταριού είναι αναμφισβήτητη, καθώς με μόλις 32 θερμίδες / 100 γρ καταφέρνουν και συγκεντρώνουν πολλά συστατικά που στην πλειοψηφία τους είναι αντιοξειδωτικά. Με σχεδόν το 95% του βάρους τους να είναι νερό διακρίνονται για χαμηλή ενεργειακή τους αξία.  Τα 2/3 περίπου των θερμίδων τους, προέρχονται …

Read More »

Το κρασί του πάγου ή Eiswein ή Ice Wine

Κρασιά του πάγου που θα ζεσταίνουν το χειμώνα σας

Παρόλο που οι συνθήκες παγωνιάς και χιονιού δεν μοιάζουν να είναι οι ιδανικές για την παραγωγή κρασιού, κάποιοι οινοκαλλιεργητές υπολογίζουν και επενδύουν στο κρύο γιατί μόνο τότε μπορούν να φτιάξουν το ιδιαίτερο αυτό κρασί. Στην πραγματικότητα, το κρασί του πάγου ή Eiswein ή Ice Wine όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι ένας …

Read More »