Δευτέρα , 4 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Επετειακά: Καραϊσκάκης-Θοδωρής

Γεώργιος ΚαραϊσκάκηςΛέγεται ότι χτυπήθηκε από φιλικό χέρι (χωρίς ποτέ να διευκρινιστεί) ότι είδε ποιός τον βάρεσε και τα τελευταία του λόγια του αθυρόστομου Καραϊσκάκη ήταν: “αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε εάν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο “ Εκείνος, όμως, από τούς αρχηγούς του ’21 …

Read More »

Χρόνος διατήρησης τροφίμων στο ψυγείο και στο καταψύκτη

Ψωμιά, κέικ, ζύμεςΓαλακτοκομικά προϊόνταΦυσικά και επεξεργασμένα τυριά μπορούν να καταψυχθούν. Ξεπαγώστε στο ψυγείο, για να μειώσετε τις πιθανότητες να θρυμματιστεί. Χρησιμοποιήστε το άμεσα.ΑυγάΦρούταΚρέαταΤα νωπά κρέατα μπορούν να αφεθούν στη συσκευασία του σούπερ μάρκετ για την αποθήκευση σε ψυγείο ή για πολύ σύντομη αποθήκευση στο καταψύκτη. Για κατεψυγμένα προϊόντα πέραν των …

Read More »

Κοτέτσι χωρίς προβλήματα

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να βοηθήσω κάποιους αναγνώστες και φίλους με διάφορα προβλήματα που έχουν στο κοτέτσι τους σχετικά με την υγεία των πτηνών, τους χώρους αλλά και τα συστήματα τροφοδοσίας νερού και φαγητού. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να γράψω αυτό το κείμενο για να δώσω μερικές πληροφορίες στους νεότερους …

Read More »

Αχίλλεια: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Αχιλλεία η χιλιόφυλλος-Yarrow, Official (Achillea millefolium Καλλιέργεια: Σπείρετε έξω, την άνοιξη ή νωρίς το φθινόπωρο. Είναι πολυετές φυτό που φτάνει τα 60-70 εκατοστά ύψος. Βάθος φύτευσης: Επιφανειακή σπορά, καλύψτε ελαφρώς, χρειάζεται φως. Ημέρες βλάστησης: 2 εβδομάδες Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 20 C. Προτεινόμενη εποχή …

Read More »

Πόσιμο νερό και φίλτρα

Με αφορμή το σχόλιο του φίλου Κώστα για το πόσιμο νερό και τα διάφορα φίλτρα, γράφω την παρούσα ανάρτηση πιστεύοντας ότι θα βοηθήσω όσους προβληματίζονται σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού κ.λ.π. Κάποια από αυτά τα έχουμε ξαναπεί και σε θέματα διατροφικών συνηθειών. Πολλά είναι γραμμένα στην ανάρτηση με …

Read More »

Αρρώστιες που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και χημικών στοιχείων

Βιταμίνη Α: Η έλλειψή της προξενεί αλλοιώσεις των επιθηλιακών κυττάρων. Ατροφικές, νυκταλωπία, ξηροφθαλμία και δερματικές βλάβες. Η βιταμίνη αυτή είναι κατά της αναιμίας, κατά του αρθρίτη και κατά του κατάρρου. Καθαρίζει το αίμα και το δέρμα από τα εξανθήματα και ελαττώνει την οξύτητα. Μπορούμε να βρούμε την βιταμίνη Α στην …

Read More »

Ημερολόγιο του κηπουρού

ΙανουάριοςΟι καλλιεργητικές εργασίες είναι περιορισμένες. Γίνονται βαθιά σκαψίματα, κοπρίσματα. ‘Ετοιμάζονται οι βραγιές για τα πρώιμα λαχανικά. Συγκομίζονται σπανάκια, κουνουπίδια, μάπες, πράσα κλπ. Σπέρνονται, στ’ ανοικτά, πατάτες, κρομμύδια, κουκιά, μαρούλια, σε θερμοσπορεία μελιτζάνες, πιπεριές, αγγούρια, σέλινα, ραπάνια, τομάτες. Είδος λαχανικών Ποσό σπόρου ανά στρέμμα Ποσό παραγωγής ανά στρέμμα Αγκινάρες 40-50 δράμια …

Read More »

Οι μέλισσες, τα μελίσσια και το μέλι

Του Φλωρεντίνου Το χωράφι όπου θα βάλουμε τα μελίσσια πρέπει να βλέπει προς το μέρος απ’ όπου ανατέλλει ο ήλιος το χειμώνα ή την άνοιξη. Και έτσι οι μέλισσες θα ζεσταίνονται το χειμώνα και το καλοκαίρι θα τις φυσούν οι αέρες και θα δροσίζονται. Το καλύτερο νερό για τις μέλισσες …

Read More »

Έντομα που προσβάλουν το σιτάρι στην αποθήκη

Σταρόψειρα ή καλάνδρα Είναι μικρό σκαθάρι με μακρουλή μύτη (προβοσκίδα) με γονατισμένες κεραίες. Το χρώμα του είναι γενικώς σταχτόμαυρο, καμιά φορά προς το βαθύ κόκκινο. Τα έντομα αυτά γεννούν πέντε φορές το χρόνο και κάνουν τόσα αυγά που οι απόγονοι ενός θηλυκού μπορούν να χαλάσουν άνω των 100000 οκάδων σπόρων …

Read More »