Σάββατο , 2 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Η μελισσοκομία

: Το μελισσοτόπι ή θυρίΤο μέρος, που μένουν τα μελίσσια λέγεται μελιασοτόπι ή θυρί. Την ονομασία θυρί επήρε ο μελισσότοπος από τις αρχέγονες κυψέλες, που τις έλεγαν θυρίδες, γιατί σκεπασμένες όπως ήταν με πέτρες, άφηναν να φαίνεται σαν θυρίδα μόνο το εμπρός τους μέρος. Αποτελούντο δε οι κυψέλες αυτές από …

Read More »

Αποθήκευση τροφίμων σε σακούλες mylar

Mε την διαδικασία που ακολουθεί στο βίντεο, τα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν και να διατηρηθούν περίπου 20-30 χρόνια σε σακούλες mylar! Αρκετά καλό χρονικό διάστημα, για να είστε ξέγνοιαστοι ότι δεν θα χαλάσουν οι πολύτιμες προμήθειες σας σύντομα. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα υλικά, προνοητικότητα …

Read More »

Φτιάχνω αποστακτήρα νερού

Ο σπιτικός μου αποστακτήρας είναι σχεδόν έτοιμος μετά την πρώτη δοκιμή. Θα δουλέψει όμως ασταμάτητα μόλις μπει και η βαλβίδα ασφαλείας υπερπίεσης. Παίρνει κάπου 10 λίτρα +. Αρκεί για εμένα και δυο – τρεις καλούς.Υλικά της κατασκευής: Κατσαρόλα 29 cm διάμετρο (για να έχουμε εικόνα μεγέθους) inox Γαβάθα inox που …

Read More »

Φτιάχνω υποβρύχιο βανίλια

Παρασκευή γλυκού υποβρύχιου βανίλιας Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γλυκά του κουταλιού σας έχω σήμερα. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα μικρό παιδάκι. Πιο παλιά δεν υπήρχε ούτε ένα Ελληνικό σπίτι που να μην έχει αυτό το κέρασμα στο ντουλάπι μαζί και με τα υπόλοιπα φρουτένια γλυκά …

Read More »

Το έθιμο της Βαρβάρας, η ιστορία και η συνταγή

Υλικά Μισό κιλό σιτάρι, 2.5 λίτρα ζεστό νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 4 κουταλιές αλεύρι καβουρντισμένο ή νισεστέ, 200 γρ σταφίδες ξανθές, 300 γρ σουσάμι, 300 γρ καρύδια, 300 γρ αμύγδαλα λευκάΠαρασκευή Πλένετε το σιτάρι και το βάζετε από βραδύς σε ζεστό νερό να φουσκώσει. Την επόμενη το βράζετε με το …

Read More »

Καλλιέργεια λεβάντας και αποτελέσματα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ Για την διερεύνηση της οικονομικότητας μιας καλλιέργειας γίνεται ανάλυση τεχνικοοικονομικών στοιχείων από συλλογή και επεξεργασία πρωτογενών δεδομένων για την καλλιέργεια και γίνεται αναφορά: Στην Ακαθάριστη πρόσοδο Στις μεταβλητές δαπάνες και Σταθερές Δαπάνες Στο ακαθάριστο κέρδος Στο καθαρό κέρδος Στην δαπάνη εγκατάστασης Στην παρούσα έγινε διερεύνηση …

Read More »

Αρωματικά φυτά και καλλιέργειες

Το διογκούμενο ενδιαφέρον για τα φαρμακευτικά φυτά και τα αιθέρια έλαια μας ώθησε στην αναζήτηση υπεύθυνων απαντήσεων στα σχετικά ερωτήματα που πλανώνται στον χώρο. Ο κ. Κατσιώτης μας απάντησε με μεγάλη προθυμία και μας εξήγησε την πρότασή για μια ολοκληρωμένη αξιοποίηση με την δημιουργία καθετοποιημένων Μονάδων. Θα πρέπει, όμως, να …

Read More »

Η απόλαυση των βιβλίων

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν για την αξία των βιβλίων σήμερα, οι ιδιοκτήτες ενός βιβλιοπωλείου στο Τορόντο του Καναδά πέρασαν ολόκληρες μέρες για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο βίντεο.

Read More »

Μετατροπή παλιού λεωφορείου σε θερμοκήπιο

Η ανακάλυψη αστικών κήπων που ακμάζουν στα πιο απίθανα μέρη υποδηλώνει την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη που έχουν οι κάτοικοι στις πόλεις να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Στο πλαίσιο αυτό, ένα σχολικό λεωφορείο στο Σολτ Λέικ των ΗΠΑ «μεταμορφώθηκε» σε κινητό θερμοκήπιο! Φιλοξενώντας στο εσωτερικό του έναν ολόκληρο κήπο, …

Read More »

Συμβουλές Φυσικής Καλλιέργειας από τον Παναγιώτη Μανίκη

Εισαγωγή στη φυσική καλλιέργεια1. Είναι βασικό να δημιουργήσουμε ένα γόνιμο χώμα, να κάνει η γη φυτά και να παράγει για την κάλυψη των αναγκών μας.Το έδαφος είναι το κλειδί στη Φυσική Καλλιέργεια (ΦΚ στη συνέχεια)2. Χρειάζεται προστασία από τη διάβρωση, ειδικά στα ορεινά με δεδομένο ότι το 20% του επιφανειακού …

Read More »