Δευτέρα , 4 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Άζωτο από τα όσπρια

Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο τα όσπρια και γενικότερα τα ψυχανθή από τις άλλες οικογένειες των φυτών και που έχει τη μεγαλύτερη πρακτική σημασία είναι το πλήθος των μικρών φυματίων, που παρουσιάζουν οι ρίζες τους. Αν ξεριζώσουμε ένα οποιοδήποτε ψυχανθές, θα δούμε τις ρίζες του γεμάτες από μικρά εξογκώματα, τα φυμάτια, …

Read More »

Λυκίσκος: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Λυκίσκος το φυτό τής μπίρας Το μεταχειρίζονται στην κατασκευή τής μπίρας και το είδος που καλλιεργείται για τη χρήση αυτή, είναι ο Λυκίσκος το Ζυθοβότανο (Humulus Lupulus γιατί χωρίς αυτό δε γίνεται μπίρα. Ο καρπός του είναι ίσα με φουντούκι, έχει λέπια (φυλλαράκια) και στη βάση τους το σπόρο και …

Read More »

Αρακάς (μπιζέλια): σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Τα μπιζέλια (αρακάς) τα καλλιεργούμε για τροφή των ανθρώπων και των ζώων. Τα τρώμε είτε φρέσκα με τα λουβιά τους ή ξεφλουδισμένα, είτε ξερά, ολόκληρα τα σπέρματα ή χωρίς περισπέρμιο και σπασμένα. Στα ζώα δίνονται τα ξερά σπέρματα ή το χόρτο τους.Κλίμα Τα μπιζέλια αντέχουν περισσότερο στα κρύα από τα …

Read More »

Χυμός από φύλλα ελιάς

Γεμίζουμε ένα (1) νεροπότηρο πατώντας τα γερά με φύλλα ελιάς και δύο (2) όμοια ποτήρια με πόσιμο νερό. Σε ένα δυνατό μίξερ με λεπίδια βάζουμε τα μισά φύλλα από το ποτήρι και λίγο νερό (περίπου δυο δάχτυλα από το ποτήρι) και θέτουμε σε κίνηση το μίξερ μέχρι το μίγμα να …

Read More »

Κόλιανδρος: καλλιέργεια και φαρμακευτικές ιδιότητες

Ο κόλιανδρος κατάγεται από την Ασία και καλλιεργείται για τους σπόρους του που τους μεταχειρίζονται στη φαρμακευτική και ζαχαροπλαστική, στα ψιλούτσικα κουφέτα και για μυρωδικό στις τσακιστές ελιές και στις χοιρινές μπριζόλες, τριμμένο. Τη μεγαλύτερη όμως κατανάλωση έχει η εσέντζα του, γιατί μπαίνει σε διάφορες μυρουδιές και ποτά. Οι αρχαίοι …

Read More »

Σπιτικό σπρέι για ψύλλους, σκνίπες, τσιμπούρια στα ζώα

Πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα οικολογικό σπιτικό σπρέι, και μάλιστα με ελάχιστο κόστος; Κατάλληλο για σκύλους & γάτες.Οι δύο μεγαλύτεροι καλοκαιρινοί εχθροί του σκύλου μας είναι πλέον γνωστοί σε όλους. Ο πρώτος είναι η φλεβοτόμος σκνίπα, που προκαλεί τρόμο στους περισσότερους ιδιοκτήτες, καθώς ευθύνεται για τη λεϊσμανίαση, ευρέως …

Read More »

Σπόροι της Περμακουλτούρας

Το Seeds of Permaculture είναι ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ από μια σειρά με δωρεάν – Open Source ντοκιμαντέρ περμακουλτούρας (αεικαλλιέργειας) που μας δίνει εμπνευσμένο, εκπαιδευτικό υλικό για την αεικαλλιέργεια από όλο τον κόσμο. Είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τις στρατηγικές της περμακουλτούρας σε τροπικά κλίματα, γυρισμένο σε διάφορες όμορφες τοποθεσίες …

Read More »

Ζαχαρότευτλα: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Η καλλιέργεια των παντζαριών μοιάζει πολύ με την καλλιέργεια του καλαμποκιού (αραβοσίτου) γι αυτό οποίος ξέρει να καλλιεργήσει καλαμπόκι, μπορεί να πει πως ξέρει να καλλιεργήσει και τεύτλα. Τα τεύτλα αντέχουν περισσότερο απ’ το καλαμπόκι στη ξηρασία και γι’ αυτό σε πολλά μέρη το καλαμπόκι απότιστο δεν γίνεται, μπορεί να …

Read More »

Το ξύπνημα των σπόρων

Πέρασε επιτέλους ο χειμώνας… Έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε το σπορείο μας για τα καλοκαιρινά κηπευτικά, αν φυσικά θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία του «ξυπνήματος» των σπόρων και να μην αγοράσουμε έτοιμα φυντάνια άγνωστης προέλευσης και γονιμότητας. Τα σποράκια από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, αφού ακολούθησαν αυστηρά τη διαδικασία επιλογής, …

Read More »