Πως κάνουμε το νερό πόσιμο
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το νερό πόσιμο και νερό από άγνωστη πηγή, φυσική η τεχνική, πρέπει πάντα να τυχαίνει μίας τέτοιας επεξεργασίας. Ασφαλώς, αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε ασφαλές το νερό που θα πιείτε και δεν βρίσκετε άλλη πηγή, τότε η επιλογή είναι απλή: Το πίνεις και …
Read More »Πως κάνουμε το νερό πόσιμο
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το νερό πόσιμο και νερό από άγνωστη πηγή, φυσική η τεχνική, πρέπει πάντα να τυχαίνει μίας τέτοιας επεξεργασίας. Ασφαλώς, αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε ασφαλές το νερό που θα πιείτε και δεν βρίσκετε άλλη πηγή, τότε η επιλογή είναι απλή: Το πίνεις και …
Read More »Σπόροι Τριγωνέλλας για υγιή μαλλιά
Η σπόροι της τριγωνέλλας είναι βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας. Όμως υπάρχει μια άλλη πτυχή τους, που το υπέροχο αυτό μπαχαρικό μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο. Η τριγωνέλλα είναι ένας άριστος, χαμηλού κόστους και ασφαλής τρόπος για να θέσετε τέρμα σε όλα σχεδόν τα προβλήματά των μαλλιών σας. Προβλήματα …
Read More »Υγιεινές συνταγές με πλιγούρι
«Ριζότο» με πλιγούρι και αποξηραμένο βερίκοκοΥλικά 1/3 φλιτζ. Ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100 γραμμ. αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση 1 ½ φλιτζ. Πλιγούρι ½ φλιτζ. γλυκό λευκό κρασί 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 1 κ.γλ. κάρι Αλάτι, πιπέρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα 2-3 κ.σ. μαϊντανό ή/και άνηθο ψιλοκομμένο για …
Read More »Τριγωνίσκος (μοσχοσίταρο): σπορά φύτεμα καλλιέργεια
Σκοπός καλλιέργειας Το μοσχοσίταρο καλλιεργείται σε όλη την βόρειο Αφρική, την Αίγυπτο και μερικά μέρη παραμεσόγεια της Ευρώπης για τους σπόρους του, τετραγωνικούς και αρωματικούς, που χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική για μαλακτικό, για τον πονοκέφαλο και για την κτηνιατρική. Από τους σπόρους αυτούς, φτιάχνουν ένα είδος μπύρας. Επίσης τους τρώνε και …
Read More »Dr. Christopher-Χοληστερίνη και Βιταμίνη D
Ωμοπλατοσκοπία: το διάβασμα της σπάλας
Κατά το σύστημα της ώμοπλατοσκοπιάς, όπερ πρόκειται έν τω βιβλίω, επί παντός ερωτήματος λαμβάνονται εις έξέτασιν μόνον τά σημεία, τά φαινόμενα επί τής ευρείας ή ομαλής έπιφανείας τής ωμοπλάτης, είναι δέ ταύτα: ίνες ή γραμμαί έρυθραί ή μαύραι καθάπερ γραμμαί αι έν υφάσμασιν (σ. 10, 23) ορθαί (9,2. 9,25. 10,4) …
Read More »Παραδοσιακές συνταγές για το Πάσχα
Για αυτούς που οι ανάγκες δεν τους αφίνουν να σουβλίζουν στην εξοχή! ή αλλιώς Τού ακαμάτη του τσουκάλι ό Θεός το μαγειρεύει-Ελληνική λαϊκή παροιμίαΠαραδοσιακή συνταγή από τη Μυτιλήνη: Πασχαλινό αρνάκι γεμιστό μισό αρνάκι γάλακτος (το πάνω μέρος ολόκληρο δίχως κεφαλάκι, 4-4 1/2 κιλά) 1 συκωταριά μέτρια > 4 φλιτζ. τσαγιού …
Read More »Έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα
Έβδομάς τών Βαΐων Παρασκευή, παραμονή του Λαζάρου. Άγερμοί κορασίων, ψαλλόντων τό άσμα τοΰ Λαζάρου καί ευχετικά (λαζαρίνες).Σάββατον τοΰ Λαζάρου Άγερμοί παίδων ή κορασίων: Πώς είναι ένδεδυμένα.—Λάζαρος μεταξύ αυτών έσιολισμένος μέ χόρτα.—Τί φέρουν εις χεΐρας (κλάδους φοίνικος, δάφνης ή άλλους βλαστούς, κώδωνας κτλ.).—Τί ψάλλουν (τό τραγούδι του Λαζάρου, ευχετικά, χελιδόνισμα, σατιρικά).—Τί …
Read More »