Σάββατο , 3 Μαΐου 2025
Breaking News

Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Εξαιρετικά ανθεκτικό, αποτελεί το ιδανικό φυτό για δημιουργία πυκνού φράχτη στον κήπο μας. Και το όνομα του; Ράμνος!Γνωστός και ως...
Περισσότερα
Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

Η ψευδοπιπεριά είναι ένα ψηλό καλλωπιστικό στον κήπο μας.Γνωστή και ως πιπερόδεντρο ή βραζιλιάνικο πιπέρι, η ψευδοπιπεριά (Schinus molle) κατάγεται...
Περισσότερα
Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Φτιάχνω σιρόπι με μέλι για απορροφήσιμο σίδηρο

Υλικά 225 γραμμάρια ρίζα λάπατου τριμμένη σε σκόνη 950 γραμμάρια νερό αγνό μέλιΠαρασκευή σιροπιού Πάρτε 225 γραμμάρια τριμμένης ξερής ρίζας λάπατου και σιγοβράστε την σε 950 γραμμάρια καθαρού νερού μέχρι να μείνει περίπου το μισό, δηλ. 475 γραμ. περίπου. Σουρώστε το υγρό που θα πρέπει να είναι σκούρο καφέ και …

Read More »

Μαγειρική και συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί

Αναζωογονήστε το Κι όμως! Μπορείτε να δώσετε ξανά ζωή και φρεσκάδα στο μπαγιάτικο ψωμί σας με ένα απλό τρικ: Βάλτε το μπαγιάτικο ψωμί σε καθαρή χαρτοσακούλα, τσακίζοντας την άκρη της για να κλείσει. Μουσκέψτε ελαφρώς τη χαρτοσακούλα ομοιόμορφα, με κρύο νερό. Η επιφάνεια του ψωμιού μπορεί να βραχεί λίγο, αλλά …

Read More »

Η υγεία μας και η υγεία του εντέρου

Με λίγη έρευνα και την παρακάτω λίστα, μπορείτε τελικά να σταματήσετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου για πάντα! Η ρωσίδα βιολόγος και νομπελίστα Elie Metchnikoff παρατήρησε κάποτε ότι: “Ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο” και είχε δίκιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για μια μακρά και …

Read More »

Τι προσφέρει η ανάγνωση ενός βιβλίου στο μυαλό και την ψυχή

Χθες, επέστρεψα με βραδινή πτήση από προορισμό του εσωτερικού στον οποία είχα βρεθεί με πρωινή πτήση την ίδια μέρα και η κούραση μου είχε φτάσει το ύψος του Empire State Bulding. Η μόνη μου λύση για να ξεχάσω την κούραση και για να περάσει γρήγορα η διαδρομή μέχρι να φτάσω …

Read More »

Συνταγές μαγειρικής με ξινήθρα

Πως μαγειρεύουμε την ξινήθραΞινήθρα Παίρνουμε ξινήθρα και αφού την κόψουμε ψιλά, βάζουμε λίγο σέλινο και λίγο μαρούλι ψιλοκομμένα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ζεστό νερό και αλάτι. Όταν ψηθεί η ξινήθρα, τη στραγγίζουμε καλά και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, την κουκκίζουμε με αλεύρι και …

Read More »

Οι άγριοι φαγώσιμοι καρποί και βλαστοί δέντρων και θάμνων

Όλοι οι άνθρωποι συνηθίζουν να αποκαλούν άγρια φυτά όσα φυτρώνουν στην ύπαιθρο χωρίς γεωργική φροντίδα· πράγματι, ονομάζουν άγρια αμπέλια αυτά για τα οποία κανείς αμπελουργός δεν προνοεί σκάβοντάς τα ή σκαλίζοντάς τα γύρω-γύρω ή κλαδεύοντάς ή κάνοντας κάτι παρόμοιο.Σε αυτά τα φυτά ανήκει η αγριοβελανιδιά, η βελανιδιά, το πουρνάρι, η …

Read More »

Ημερολόγιο του ελαιοκαλλιεργητού

Ημερολόγιο κατά μήνα ή κατά περιόδους για να τα έχει πρόχειρα ο ελαιοκαλλιεργητής και για να μη κάνει το λάθος να εκτελέσει παράκαιρα μια απαραίτητη εργασία.Σεπτέμβρης Κάνουμε τους λάκκους των ελιών πού θα φυτέψουμε τον χειμώνα. Καθαρίζουμε το έδαφος κάτω από την φυλλωσιά της ελιάς, όπου θα πέφτουν οι καρποί …

Read More »

Η κατάρρευση του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα

Η αγροτική οικονομία παρά τις εξαγγελίες για το σημαντικό της ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, έχει κατασυκοφαντηθεί τα τελευταία χρόνια από τους αστούς, που δημιούργησαν ένα συντεχνιακό ζήτημα τεχνητής ζήτησης για τα επαγγέλματα τους (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, εκπαιδευτικοί) το οποίο ζούσε παρασιτικά εις βάρος της πραγματικής οικονομίας και της …

Read More »

Πίνακας προς διατήρηση των κρεάτων ή πουλερικών

Ζαρκάδι ημέρας: το καλοκαίρι 4 και των χειμώνα 10 ημέρες. Αγριογούρουνο: το καλοκαίρι 4 και των χειμώνα 10 ημέρες. Αγριογούρουνο σε μαρινάτα: το καλοκαίρι 6 και των χειμώνα 15 ημέρες. Λαγός: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 6 ημέρες. Φαζάνια: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 10 ημέρες. Πέρδικες: το …

Read More »

Κυδώνια: οι παλιές συνταγές

ΚυδωνόπαστοΠαίρνουμε κυδώνια και τα καθαρίζουμε από έξω, τρίβοντας τα με μια πετσέτα. Κατόπιν τα κόβουμε μικρές φέτες, βγάζοντας το σκληρό μέρος και τους σπόρους τους. Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα πλένουμε με δυο νερά και μετά τα βάζουμε με καθαρό νερό στη φωτιά να βράσουν επί 2 ώρες. …

Read More »