Τρίτη , 6 Μαΐου 2025
Breaking News

Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Εξαιρετικά ανθεκτικό, αποτελεί το ιδανικό φυτό για δημιουργία πυκνού φράχτη στον κήπο μας. Και το όνομα του; Ράμνος!Γνωστός και ως...
Περισσότερα
Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

Η ψευδοπιπεριά είναι ένα ψηλό καλλωπιστικό στον κήπο μας.Γνωστή και ως πιπερόδεντρο ή βραζιλιάνικο πιπέρι, η ψευδοπιπεριά (Schinus molle) κατάγεται...
Περισσότερα
Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Αγκινάρα: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Η αγκινάρα είναι εντυπωσιακή! Για τη γεύση της μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά για την εμφάνιση, όχι. Μπορεί να «σταθεί» με επιτυχία τόσο στον «καλλωπιστικό» τομέα ενός κήπου όσο και στο λαχανόκηπο. Δεν έχει σημασία το ότι η αγκινάρα είναι λαχανικό, με τέτοια λουλούδια μπορεί να συμμετέχει και σε κήπο με …

Read More »

Το μικρό αυτάρκες περιβόλι για παραγωγή τροφής

Αγκινάρες 10-20 φυτά ανά άτομο Διάρκεια αποθήκευσης κονσερβοποιημένες καρδιές 12 μήνες + Εάν έχετε άφθονο χώρο προτείνω περισσότερες και σε μόνιμη θέση, γιατί είναι πολυετής και η καλλιέργειά τους δεν χρειάζεται νερό, ούτε λιπάσματα και καλλιεργητικές φροντίδες, επιπλέον τα φύλλα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ζωοτροφή.Αγγούρια 5-10 φυτά ανά άτομο …

Read More »

Λάχανο: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Οικογένεια: Brassica oleracea-Κραμβολάχανα (Μάπες) Θερμοκρασία βλάστησης: 7-35 C Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 7-12Μεταφύτευση λάχανου: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Φως: Πλήρες έως μερική σκίαση Τύπος χώματος: Καλά στραγγισμένος με πολύ οργανική ύλη pH χώματος: 6.0 ‐ 6.5 Πότισμα: Διατηρείτε συνέχεια την υγρασία, …

Read More »

Φτιάχνω εκχύλισμα (τσάι) κομπόστας

To τσάι κομπόστας είναι στην πραγματικότητα, μια τρανή επιβράβευση για τους κηπουρούς που επανειλημμένα προσπαθούν για την υψηλότερη ποιότητα και ανάπτυξη των λαχανικών τους. Με πολύ απλά λόγια, είναι ένα οργανικό υγρό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλά ισορροπημένο, που έχει σαν ρόλο την αντικατάσταση των πανάκριβων και όχι πάντα αποτελεσματικών …

Read More »

Μανιτάρια: σπορά καλλιέργεια

Ένα από τα αυτοφυή και παράδοξα προϊόντα της γης είναι και ο μύκητας, τον συναντά κανείς σε διάφορα μέρη και προπάντων στα δάση, τα λιβάδια και τα παχιά και δροσερά εδάφη. Επειδή όμως δεν τον βρίσκει κανείς πάντοτε και επειδή υπάρχουν πολλά είδη φαρμακερά, καλλιεργούν τεχνητούς μύκητες τους οποίους έχουν …

Read More »

Λόγια του μπαξέ

Δε ξέρω για σας φίλες και φίλοι, αλλά για μένα η ασχολία με τη βιολογική καλλιέργεια είναι κάτι παραπάνω από ασχολία. Είναι τρόπος ζωής. Τρόπος διαφυγής από την ανούσια καθημερινότητα, τρόπος για να δοκιμάζω τις αντοχές μου γυμναζόμενος παράλληλα, αλλά και ο καλύτερος τρόπος να θρέφω εμένα και την οικογένειά …

Read More »

Καλλιέργεια Λαχανικών από τον Γεώργιο Κηπουρό

Διάλεξη από τον Γεώργιο Κηπουρό Φυσικό Καλλιεργητή επί 50 χρόνια με θέμα “Η Παραδοσιακή Καλλιέργεια Λαχανικών και τα Μυστικά της”/ Χωρίς λιπάσματα-φυτοφάρμακα-ραντίσματα-κοπριά, οικονομική και αποδοτική μέθοδος. Από το 1954 που ξεκίνησα θυμάμαι ότι οι γείτονες λαχανοκηπουροί ράντιζαν με γαλαζόπετρα και ασβέστη και κουβαλούσαν την κοπριά με τα κάρα τους. Τότε …

Read More »