Κυριακή , 3 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

9 εξωτικά δέντρα που μεταμορφώνουν τον κήπο μας

Η φύτευση ενός δέντρου είναι αρκετή για να μεταμορφώσει ακόμα και τον πιο μικρό κήπο. Ανάλογα με τη θέση που τοποθετούμε τα δέντρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο σκηνικό για κάθε περίσταση. Μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα στο κέντρο ενός κήπου για να τραβούν την προσοχή ή σε κάποια άκρη για …

Read More »

Αγουρέλαιο, η πρώτη συγκομιδή του ελαιολάδου

Το αγουρέλαιο είναι αποτέλεσμα πρώιμης συγκομιδής της ελιάς, ένα ελαιόλαδο που παράγεται από άγουρους καρπούς που δεν έχουν ωριμάσει και παραμένουν πράσινοι. Στις ελαιοκομικές ζώνες της χώρας, αρκετοί παραγωγοί, κυρίως βιοκαλλιεργητές, ξεκινούν νωρίς το μάζεμα της ελιάς από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Το αγουρέλαιο έχει την χαρακτηριστική …

Read More »

Αγουρέλαιο, η πρώτη συγκομιδή του ελαιολάδου

Το αγουρέλαιο είναι αποτέλεσμα πρώιμης συγκομιδής της ελιάς, ένα ελαιόλαδο που παράγεται από άγουρους καρπούς που δεν έχουν ωριμάσει και παραμένουν πράσινοι. Στις ελαιοκομικές ζώνες της χώρας, αρκετοί παραγωγοί, κυρίως βιοκαλλιεργητές, ξεκινούν νωρίς το μάζεμα της ελιάς από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Το αγουρέλαιο έχει την χαρακτηριστική …

Read More »

Κατάλληλα υποκείμενα καρποφόρων δέντρων για εμβολιασμό

Με το μπόλιασμα των καρποφόρων δέντρων μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα δέντρα στα οποία δίνουμε τα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε, από παραδοσιακές ή νέες ποικιλίες, όσον αφορά την βελτίωση της παραγωγής και την ανθεκτικότητα σε διάφορες δυσμενείς συνθήκες. Όπως είδαμε σε προηγούμενα άρθρα, υπάρχουν 5 βασικοί τρόποι για τον εμβολιασμό των καρποφόρων …

Read More »

Πότε και πώς γίνεται το μάζεμα της ελιάς

Η ελιά αποτελεί τη δημοφιλέστερη καλλιέργεια της χώρας μας, από την οποία εδώ και δεκαετίες παράγονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που έχουν υψηλή ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Η συγκομιδή της ελιάς θεωρείται ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια της ελαιοκαλλιέργειας, τόσο για τις επιτραπέζιες ποικιλίες ελιάς, όσο και για την …

Read More »

8 μυστικά για την καλλιέργεια του λωτού

Μπορεί η χώρα των λωτοφάγων να μη βρεθεί ποτέ, όμως το διάσημο φρούτο της ελληνικής μυθολογίας, ο λωτός, είναι σήμερα ένα από τα γευστικότερα και πιο ζουμερά φρούτα που μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο και σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Μικρό φυλλοβόλο δέντρο με ύψος που φτάνει τα 3 και …

Read More »

Αντιμετώπιση του γλοιοσπόριου της ελιάς

Το γλοιοσπόριο είναι μία από τις σοβαρότερες μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν τις ελιές, γνωστό και ως ανθράκωση της ελιάς, και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου. Αν και η προσβολή των ελαιόδεντρων από το γλοιοσπόριο ήταν διαδεδομένη κυρίως στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας, τα τελευταία …

Read More »

Αχλαδόμηλο, ασιατικό αχλάδι σε σχήμα μήλου

Μοιάζει με μήλο, όμως η γεύση του θυμίζει περισσότερο αχλάδι! To αχλαδόμηλο ή νάσι (nashi) είναι μια νέα ποικιλία καρποφόρου δέντρου που δημιουργήθηκε από τη διασταύρωση δέντρων μηλιάς και αχλαδιάς στην Ιαπωνία, δίνοντάς μας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Η αχλαδομηλιά καλλιεργείται σε αρκετές ασιατικές χώρες, στη Νότια Αμερική, στην Αυστραλία …

Read More »

7 μυστικά για την καλλιέργεια της ροδακινιάς

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γεύση και το άρωμα ενός ζουμερού ροδάκινου; Η ροδακινιά είναι ένα από τα αγαπημένα καρποφόρα δέντρα που καλλιεργούμε για να απολαύσουμε τα λαχταριστά τραγανά ροδάκινα. Το ροδάκινο έχει μεγάλη διατροφική αξία καθώς διαθέτει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Υπάρχουν αρκετές επιτραπέζιες …

Read More »

Πότε και πώς γίνεται το κλάδεμα της αμυγδαλιάς

Το κλάδεμα της αμυγδαλιάς γίνεται κάθε χρόνο και αποτελεί το πρώτο βήμα στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς για να απολαύσουμε υπέροχα αμύγδαλα! Το κλάδεμα αποτελεί βασική καλλιεργητική πρακτική που αποσκοπεί στο συνδυασμό καλής ανάπτυξης του δέντρου και επίτευξης ικανοποιητικής παραγωγής. Οι αμυγδαλιές κλαδεύονται κάθε χρόνο την εποχή του χειμώνα, ακόμα κι …

Read More »