Κυριακή , 3 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Πώς αντιμετωπίζουμε την καρκίνωση της ελιάς

Αν έχουμε παρατηρήσει κάποια χαρακτηριστικά εξογκώματα στον κορμό και στα κλαδιά της ελιάς, τότε πρόκειται για την καρκίνωση, γνωστή και ως φυματίωση ή καρκίνος της ελιάς, μια πολύ συχνή και σοβαρή ασθένεια που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα. Η καρκίνωση οφείλεται σε ένα βακτήριο και είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σε όλες τις ελαιοκομικές …

Read More »

Πώς αντιμετωπίζουμε την καρκίνωση της ελιάς

Αν έχουμε παρατηρήσει κάποια χαρακτηριστικά εξογκώματα στον κορμό και στα κλαδιά της ελιάς, τότε πρόκειται για την καρκίνωση, γνωστή και ως φυματίωση ή καρκίνος της ελιάς, μια πολύ συχνή και σοβαρή ασθένεια που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα. Η καρκίνωση οφείλεται σε ένα βακτήριο και είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σε όλες τις ελαιοκομικές …

Read More »

Καλλιέργεια σμέουρου σε κήπο και σε γλάστρα

Σμέουρο, ένα άγριο φρούτο του δάσους κι ένα από τα πιο αγαπημένα μούρα που μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο και σε γλάστρα στο μπαλκόνι. Το σμέουρο (red raspberry), γνωστό και με τη γαλλική ονομασία φραμπουάζ (framboise), είναι ξαδερφάκι του βατόμουρου και ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο γευστικά superfoods (υπερτροφές) …

Read More »

8 μυστικά για καλλιέργεια πορτοκαλιάς

Η πορτοκαλιά είναι το δημοφιλέστερο εσπεριδοειδές δέντρο στον κόσμο που όλοι λατρεύουμε για τους νόστιμους ζουμερούς καρπούς του, για τους δροσερούς χυμούς που στίβουμε, και βέβαια για το γλυκό του κουταλιού που φτιάχνουμε με την φλούδα του. Το πορτοκάλι εκτός από μοναδική γεύση, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και αξίζει …

Read More »

Λαγοκέρασο, καλλιέργεια σε κήπο και σε γλάστρα

Φυτεύουμε φρούτα του δάσους για να τα απολαμβάνουμε το σπίτι μας! Το λαγοκέρασο ανήκει στην οικογένεια των superfoods, αν και λιγότερο γνωστό από το ξαδερφάκι του, το φραγκοστάφυλο, και αποτελεί μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Το λαγοκέρασο είναι καρποφόρος θάμνος με αγκάθια, που φτάνει σε ύψος 1-2 μέτρα. Οι καρποί του …

Read More »

Πολλαπλασιασμός της ελιάς με φυλλοφόρα μοσχεύματα

Υπάρχουν 4 τουλάχιστον τρόποι για να δημιουργήσουμε νέα φυτά ελιάς. Η ελιά μπορεί να πολλαπλαστεί με παραφυάδες, με ξυλοφόρα ή με φυλλοφόρα μοσχεύματα, με εμβολιασμό των επιθυμητών ποικιλιών, καθώς και με τα κουκούτσια από τον καρπό. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος πολλαπλασιασμού είναι με τη μέθοδο των φυλλοφόρων μοσχευμάτων. …

Read More »

Αντιμετώπιση του περονόσπορου του αμπελιού

Ο περονόσπορος θεωρείται η σοβαρότερη μυκητολογική ασθένεια του αμπελιού, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν συχνές βροχοπτώσεις την περίοδο της άνοιξης. Η ανάπτυξη του περονόσπορου στο αμπέλι εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από τις κλιµατικές συνθήκες που επικρατούν, καθώς οι άριστες συνθήκες διασποράς των μολύνσεων είναι σε θερμοκρασία 20-25°C και σχετική υγρασία …

Read More »

Αντιμετώπιση του περονόσπορου του αμπελιού

Ο περονόσπορος θεωρείται η σοβαρότερη μυκητολογική ασθένεια του αμπελιού, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν συχνές βροχοπτώσεις την περίοδο της άνοιξης. Η ανάπτυξη του περονόσπορου στο αμπέλι εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από τις κλιµατικές συνθήκες που επικρατούν, καθώς οι άριστες συνθήκες διασποράς των μολύνσεων είναι σε θερμοκρασία 20-25°C και σχετική υγρασία …

Read More »

Παπάγια, εξωτικό και νόστιμο φρούτο

Παπάγια, ένα εντυπωσιακό εξωτικό φυτό με καταγωγή από το Μεξικό και τη Νότια Αμερική που καλλιεργείται για τους λαχταριστούς καρπούς του. O καρπός της παπάγια έχει κιτρινο-πορτοκαλί χρώμα με ιδιαίτερη γεύση που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πεπόνι και ανανά. Τρώγεται φρέσκια αφού καθαρίσουμε τη φλούδα, τρώγεται επίσης αποξηραμένη, καθώς και …

Read More »

8 μυστικά για καλλιέργεια λεμονιάς (+video)

Η λεμονιά είναι το πιο αγαπημένο καρποφόρο δέντρο που συναντάμε σε κάθε κήπο και αυλή. Με καταγωγή από την Ινδία, η λεμονιά ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, μαζί με την πορτοκαλιά και την μανταρινιά. Η λεμονιά αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα και μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 5-6 μέτρα, συνήθως βέβαια …

Read More »