Σάββατο , 19 Απριλίου 2025
Breaking News

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Πότε και πώς γίνεται το κλάδεμα της γαρδένιας

H γαρδένια είναι από τα πιο όμορφα καλλωπιστικά φυτά που λατρεύoυμε τα γυαλιστερά φύλλα της και το υπέροχο άρωμα των λουλουδιών της. Πολλοί θεωρούν τη γαρδένια ιδιαίτερα ευαίσθητη και απογοητεύονται όταν κιτρινίζουν τα φύλλα ή καταστρέφονται τα λουλούδια της. Η περιποίηση της γαρδένιας περιλαμβάνει το σωστό κλάδεμα και αφορά όλα τα φυτά γαρδένιας είτε είναι φυτεμένα σε γλάστρα είτε στον κήπο. Αν δεν κλαδέψουμε τις γαρδένιες, τα φυτά σταδιακά εξασθενούν, παρουσιάζοντας μειωμένη ανάπτυξη και ανθοφορία. Ας δούμε αναλυτικό ποια εποχή γίνεται το κλάδεμα της γαρδένιας και πώς κλαδεύουμε για να τις διατηρούμε πάντα υγιείς και να μας χαρίζουν λουλούδια για πολλά χρόνια.

 Ποια εποχή κλαδεύουμε τη γαρδένια; Η γαρδένια θέλει κλάδεμα συνήθως κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε το φύλλωμα της συμπαγές και να εξασφαλίσουμε πλούσια ανθοφορία. Όταν η γαρδένια βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο και έχει μικρότερη ανάπτυξη, το κλάδεμα της γίνεται κάθε 2 χρόνια. Κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τη γαρδένια είναι στις αρχές της άνοιξης, κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου, αφού περάσουν οι παγωνιές του χειμώνα. Εναλλακτικά, αρκετοί κλαδεύουν στα τέλη του καλοκαιριού μετά την πρώτη ανθοφορία της, ωστόσο είναι κάτι που δεν συνιστούμε καθώς με αυτόν τον τρόπο χάνουμε μία δεύτερη όψιμη ανθοφορία την περίοδο του φθινοπώρου. 


Πώς γίνεται το κλάδεμα της γαρδένιας; Για να κάνουμε ένα καλό κλάδεμα της γαρδένιας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:
 
– Αρχικά, αφαιρούμε ξερούς και άρρωστους βλαστούς της γαρδένιας.
 
– Στη συνέχεια, αραιώνουμε πυκνούς βλαστούς της γαρδένιας που αλληλοκαλύπτονται στο εσωτερικό της κόμης για να έχει καλύτερο αερισμό και να αποφύγουμε την ανάπτυξη ασθενειών.
 
– Κορφολογούμε τους βλαστούς της, κόβοντας περίπου το 1/3 του μήκους τους για να αποκτήσει το φυτό μας πιο συμπαγές σχήμα και πυκνό φύλλωμα.
 
– Αφού ολοκληρώσουμε το κλάδεμα, ψεκάζουμε το φύλλωμα της γαρδένιας με χαλκό για να την προφυλάξουμε απο την ανάπτυξη μυκητολογικών και βακτηριακών ασθενειών.
 
– Στο τέλος του καλοκαιριού, αφαιρούμε τα ξεραμένα λουλούδια της πρώτης ανθοφορίας για να τονώσουμε την ανάπτυξη της και να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες για μία δεύτερη ανθοφορία μέσα στο φθινόπωρο. 

10 μυστικά για φροντίδα γαρδένιας
10 μυστικά για τη φροντίδα της γαρδένιας


 Κι ένα μυστικό για το κλάδεμα της γαρδένιας 

About admin

Check Also

Πυράκανθος, ένας ανθεκτικός καλλωπιστικός θάμνος με μικρούς καρπούς

Πυράκανθος, ένας από τους πιο ανθεκτικούς καλλωπιστικούς θάμνους που ξεχωρίζει την εποχή του χειμώνα με …

Λοροπέταλο, ένας χαμηλός θάμνος με κόκκινα φύλλα

Λοροπέταλο, ένας αειθαλής θάμνος με χαρακτηριστικά λουλούδια που μοιάζουν με λεπτές κορδέλες. Με καταγωγή από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.