Δευτέρα , 30 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Σχίνος: Ένας ανθεκτικός θάμνος για φράχτη

Ο σχίνος (ή σκίνος) είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και ανθεκτικούς θάμνους με σημαντική καλλωπιστική αξία που συναντάμε στις...
Περισσότερα
Σχίνος: Ένας ανθεκτικός θάμνος για φράχτη

Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Η μπρουνέρα είναι ένα πανέμορφο που ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό φύλλωμα σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ανθοφορία του.Στο εξωτερικό, η...
Περισσότερα
Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως φάρμακου για τη γρίπη χρονολογείται από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή. Συνήθως,...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Η κατασκευή κλούβας πολλων διαμερισμάτων κουνελιών

Πώς να φτιάξετε κλουβιά κουνελιών.

Βολικά κλουβιά για κουνέλια: κάντε το μόνοι σας.

Βίντεο: επισκόπηση ενός διώροφου κλουβιού

Η αναπαραγωγή κουνελιών είναι αρκετά συχνή. Το κρέας αυτού του ζώου θεωρείται διαιτητικό, εκτρέφεται αρκετά γρήγορα και δεν απαιτεί ειδική διατροφή. Όλα αυτά μαζί επιτρέπουν την αναπαραγωγή τους σε μια οικογένεια με οποιοδήποτε εισόδημα. Οι άνθρωποι που ζουν επίσης δεν υστερούν – γεννούν διακοσμητικές φυλές ως κατοικίδιο. Ωστόσο, για οποιοδήποτε ζώο είναι απαραίτητο στο οποίο θα είναι άνετο. Σήμερα θα μιλήσουμε για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχεδιασμού ως κλουβιού κουνελιών do-it-yourself (οδηγίες βήμα προς βήμα με παραδείγματα φωτογραφιών θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να το φτιάξετε).

Μόνο με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι όλα τα κύτταρα είναι τα ίδια. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Μπορούν να διαφέρουν σε ύψος (1, 2 ή 3 βαθμίδες), την ηλικία των αυτιών (για ενήλικες ή νεαρά ζώα). Για διαφορετικές φυλές, τα κύτταρα διαφέρουν σε μέγεθος (νάνος, συνηθισμένοι, γίγαντες). Επίσης, τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατεύθυνση των κουνελιών, τα οποία μπορεί να είναι διακοσμητικά ή παραγωγικά. Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με παραδείγματα τέτοιων δομών στη φωτογραφία.

DIY κουνέλια κουνελιών κατοικίδιων ζώων:

Κουκέτα κουνελιών για μικρές περιοχές:

1 από 8

Άλλα ξύλινα κλουβιά κουνελιού:

1 από 6

Κλουβιά κουνελιών

Πώς να φτιάξετε ένα κλουβί για ένα  κουνέλι με τα χέρια σας

Για να φτιάξετε ένα κλουβί για ένα διακοσμητικό κουνέλι, θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε ένα προκαταρκτικό σχέδιο. Μπορεί να γίνει με το χέρι σε ένα κανονικό κομμάτι χαρτί ή να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε υπολογιστή. Μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνεται το διάγραμμα στη φωτογραφία.

Σχεδιαγράμματα κουνελιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σπιτιού:

Χρήσιμες πληροφορίες! Κατά το σχεδιασμό, αξίζει να εξετάσετε μια κατοικία για ένα διακοσμητικό κουνέλι έτσι ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα χωρίς να κάθεται σε ένα μέρος. Όταν τοποθετείτε ένα κλουβί σε περιορισμένο χώρο, είναι καλύτερο να το κάνετε σε δύο επίπεδα με δυνατότητα μετακίνησης από το ένα στο άλλο.

Αφού καταρτίσετε το σχέδιο, μπορείτε να προχωρήσετε στη συναρμολόγηση, για την οποία θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας:

  • κόντρα πλακέ ή;
  • είτε πλαστικό?
  • μπάρες για το πλαίσιο?
  • πλέγμα;
  • συρραπτικό κατασκευής ή μικρά γαρίφαλα με?

Κατ ‘αρχάς, το κόντρα πλακέ (μοριοσανίδα) είναι επενδυμένο με πλαστικό ή λινέλαιο, το οποίο είναι προσαρτημένο με ένα συρραπτικό, καρφιά. Μετά από αυτό, το πλαίσιο συναρμολογείται, εγκαθίσταται πλάκες δαπέδου… Τέλος, το πλαίσιο είναι επενδυμένο με πλέγμα.

 Εάν το κλουβί έχει 2 ορόφους, τότε κατασκευάζονται δύο πόρτες: μία στο κάτω μέρος από το τέλος, η δεύτερη στο πάνω μέρος, με τη μορφή καταπακτής. Αυτό θα διευκολύνει την έξοδο του κουνελιού και τη μεταφορά του σε διαφορετική τοποθεσία κατά τη συγκομιδή.

Παραδείγματα κλουβιών για διακοσμητικό κουνέλι στη φωτογραφία

Έχοντας εξετάσει παραδείγματα έτοιμων σπιτιών, θα είναι ευκολότερο να κατανοήσετε πώς να φτιάξετε σωστά ένα κλουβί για ένα διακοσμητικό κουνέλι φυλής.

Παραδείγματα έτοιμων κλουβιών για διακοσμητικά κουνέλια:

Πώς να φτιάξετε ένα κλουβί δύο επιπέδων με τα χέρια σας: αποχρώσεις

Εάν δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ασχολείται με τέτοια εργασία, τότε, ως τέτοιος, δεν χρειάζεται πλέον σχέδιο – ό, τι απαιτείται είναι «αποθηκευμένο» στο κεφάλι του. Ωστόσο, για τους αρχάριους τεχνίτες στο σπίτι, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε μια σχηματική εικόνα του μελλοντικού σπιτιού για τα κατοικίδια με αυτιά.

Σχέδια κλουβιού κουνελιού με διαστάσεις: παραδείγματα

Προκειμένου ο Αγαπητέ Αναγνώστης να μην ανακαλύψει ξανά τον τροχό, σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με παραδείγματα σχηματικών εικόνων ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ παρόμοια κύτταρα.

Σχέδια διαφόρων τύπων κλουβιών κουνελιών για χειροποίητη παραγωγή:

Κάντε μόνοι σας κουνέλι δύο ή τριών επιπέδων κουνελιών: οδηγίες βήμα προς βήμα με παραδείγματα φωτογραφιών

Αφού καταλάβετε πώς να σχεδιάσετε ένα σχέδιο, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην κατασκευή. Οι συντάκτες του ιστότοπου θα σας πουν λεπτομερώς πώς να φτιάξετε κλουβιά για κουνέλια, υποστηρίζοντας τις πληροφορίες κειμένου με παραδείγματα φωτογραφιών.

Πώς να φτιάξετε ένα κλουβί για κουνέλια με τα χέρια σας: εγκατάσταση του σκελετού και του κάτω μέρους ενός από τα επίπεδα

Λοιπόν, σκεφτείτε την ακολουθία της εργασίας:

Απεικόνιση Περιγραφή δράσης
Για να φτιάξετε ένα πλαίσιο από ένα υλικό, θα χρειαστείτε μια ράβδο (το μήκος των ράβδων φαίνεται στη φωτογραφία). Κόβουμε τα πλευρά που θα είναι μέσα στο κλουβί με μια γωνία για – αυτό θα προστατεύσει το ξύλο από αιχμηρά δόντια κουνελιού. Θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα αρκετά μεγάλο κλουβί κουνελιού.
Πρώτα, συλλέγουμε τις πλευρές του πλαισίου του μελλοντικού κελιού. Τα μέρη στερεώνονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας γωνίες και βίδες αυτο-χτυπήματος με πλυντήριο πίεσης μήκους 40 mm.
Αφού μετρήσετε την απόσταση από την άκρη ίση με τη μελλοντική πόρτα, σημειώστε την και στερεώστε το διαμέρισμα από ένα προηγουμένως προετοιμασμένο τμήμα – αυτό θα δώσει δύναμη και θα εξασφαλίσει τη στερέωση της πόρτας. Εκτελούμε τις ίδιες ενέργειες από την άλλη πλευρά.
Μεταξύ πόρτες τοποθετήστε 2 ράβδους σε σχήμα γράμματος “V”. Στη συνέχεια, θα είναι, στο οποίο θα τοποθετηθούν φρέσκα, φύλλα κολλιτσίδας ή λάχανου.
Έχοντας συναρμολογήσει 2 παρόμοια χωρίσματα, τα συνδέουμε με κομμάτια ράβδου χρησιμοποιώντας τις ίδιες γωνίες και βίδες. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι καλύτερο να παίρνετε ενισχυμένες γωνίες για αυτούς τους σκοπούς.
Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τέτοιο πλαίσιο, το οποίο είναι ήδη έτοιμο για επένδυση, ωστόσο, ο πυθμένας πρέπει να φτιαχτεί πρώτα. Συχνά χρησιμοποιείται ένα πλέγμα για αυτό το σκοπό, αλλά τα αυτιά μπορούν να πέσουν στα κελιά με τα πόδια τους και να το καταστρέψουν, οπότε επιλέγουμε μια άλλη επιλογή.
Για να τοποθετήσετε τον πυθμένα, θα χρειαστείτε ράγες με μέγεθος 24 × 12 mm, τρυπάνι, και τις ίδιες βίδες αυτοεπιπεδούμενης ροδέλας με ροδέλα μήκους 40 mm. Το τρυπάνι χρησιμοποιείται εδώ για να ξεκινήσει η διάτρηση των σιδηροτροχιών για να αποφευχθεί η διάσπασή τους.
Έχοντας στερεώσει την πρώτη ράγα, βάζουμε δύο χωρίς συνδετήρες, βιδώνοντας μόνο το τρίτο στη σειρά. Αυτό σας επιτρέπει να μετράτε ακριβώς 48 mm χωρίς ταινία ή περιττά σημάδια, πράγμα που σημαίνει ότι εξοικονομείτε χρόνο. Επαναλαμβάνουμε αυτές τις ενέργειες έως ότου κλείσει εντελώς το κάτω μέρος.
Όταν τελειώσει αυτό το έργο, διορθώνουμε ένα ακόμη μεταξύ των σταθερών σιδηροτροχιών. Αυτό θα κάνει τα κενά μεταξύ τους αρκετά μεγάλα για να αποτρέψουν τα κουνέλια να πέσουν από τις ρίγες.
Το τελευταίο βήμα είναι να κόψετε τα άσκοπα προεξέχοντα μέρη. Μην το κάνετε όπως στη φωτογραφία – με μεταλλικό διακοσμητικό δίσκο. Μπορεί να υπερθερμανθεί. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα hacksaw ή.

Τοποθετούμε το πλαίσιο και τοποθετούμε τα επίπεδα στη θέση τους

Και τώρα ας προχωρήσουμε στο περίβλημα πλαισίου και στην περαιτέρω εγκατάσταση των βαθμίδων του κλουβιού:

Απεικόνιση Περιγραφή δράσης
Πρώτον, το δίχτυ είναι προσαρτημένο στον τροφοδότη έτσι ώστε οι ράβδοι να παραμένουν μέσα στο κλουβί και οι βίδες στερέωσης να είναι έξω – αυτό θα αποκλείσει τον κίνδυνο τραυματισμού για τα κουνέλια.
Έχοντας εγκαταστήσει 4 ράφια στις γωνίες, στερεώνουμε την πρώτη βαθμίδα με γωνίες, την καλύπτουμε με ένα φύλλο γαλβανισμένου μετάλλου και ακριβώς πάνω στερεώνουμε τη στάση για τον δεύτερο όροφο. Πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των επιπέδων που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε.
Κάνουμε τις ίδιες ενέργειες με γαλβανισμό στον δεύτερο όροφο. Λάβετε υπόψη ότι η φωτογραφία δείχνει ένα τεχνολογικό άνοιγμα που διευκολύνει τον καθαρισμό.
Η τρίτη βαθμίδα δημιουργείται με παρόμοιο τρόπο. Ο αριθμός τους εξαρτάται από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη, ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πολύ υψηλά κύτταρα θα είναι άβολα για να διατηρηθούν. Μην τρέχετε γύρω από τα κουνέλια
Εγκαταστήστε τις πόρτες τελευταία. Δεν θα είναι δύσκολο να τα φτιάξετε, απλά πρέπει να συναρμολογήσετε το πλαίσιο σε μέγεθος και να το καλύψετε με ένα δίχτυ. Οι πόρτες κρέμονται σε μεντεσέδες, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε πιάνο.
Τώρα υπάρχει μια τελική απολύμανση πριν προχωρήσουμε. Με τη βοήθεια ενός καυστήρα, καίμε ξύλινες επιφάνειες – εκτός από την καταστροφή μικροβίων, αυτή η δράση σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές που απομένουν μετά την κοπή. Στο τέλος της πυροδότησης, το κλουβί επεξεργάζεται με αντισηπτικό, μετά το οποίο οι πρώτοι κάτοικοι μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτό.

Όπως μπορείτε να δείτε, απλά πρέπει να βάλετε τα χέρια σας – στο κτίριο σπιτικά κύτταρα δεν υπάρχει τίποτα πολύ περίπλοκο για τα κουνέλια.

Εγκατάσταση κλουβιού κουνελιού από πλέγμα: τι απαιτείται

Είναι πραγματικά πολύ απλό εδώ. Χρησιμοποιώντας ή πένσα κοπής σύρματος, κόβουμε τα τοιχώματα των απαιτούμενων διαστάσεων, τα οποία στη συνέχεια ράβονται μαζί με σύρμα αλουμινίου ή χαλκού. Θα ήταν πιο λογικό να φτιάξουμε την πόρτα από το τέλος της κατασκευής. Χρησιμοποιείται επίσης ένα listogib. Όταν το χρησιμοποιείτε, οι μακρύι τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή του κλωβού θα είναι κατασκευασμένα από συμπαγές πλέγμα και θα ράβονται μόνο μία άκρη κάθε φορά.

Χρήσιμες πληροφορίες! Τέτοια σπίτια για τα αυτιά δεν διαφέρουν σε ισχύ λόγω της έλλειψης πλαισίου. Δεν συνιστάται η τακτοποίησή τους σε διάφορα επίπεδα. Επομένως, εάν χρειάζεστε μια καλή κατοικία για ζώα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την έκδοση πλαισίου.

Φτιάχνοντας ένα κλουβί κουνέλι με τα χέρια σας σύμφωνα με τη μέθοδο του Μιχαήλ

Αρκετά ενδιαφέρον σχέδιο που βοηθά να ξυπνήσει το ένστικτο των κουνελιών, το οποίο συμβάλλει ταχεία ανάπτυξη πληθυσμοί σε ένα ξεχωριστό σπίτι. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να φτιάξουμε ένα παρόμοιο κλουβί για κουνέλια.

Κατάρτιση σχεδίων και διαγραμμάτων για το κλουβί σύμφωνα με τη μέθοδο Mikhailov

Δεν έχει νόημα να εξετάζετε μόνοι σας τα σχέδια, ειδικά εάν δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη εμπειρία σε μια τέτοια εργασία. Είναι πολύ πιο βολικό να τα βρείτε στο Διαδίκτυο. Οι συντάκτες του Homius το έχουν ήδη κάνει για την ευκολία του αγαπητού μας αναγνώστη. Μπορείτε να τα δείτε στις παρακάτω εικόνες.

Σχέδια κλουβιών για κουνέλια σύμφωνα με τη μέθοδο Mikhailov:

Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη συναρμολόγηση της βάσης και του υπόλοιπου κλουβιού κουνελιού

Μελετήστε προσεκτικά τα σχέδια και τις φωτογραφίες των τελικών σπιτιών – αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε όλη τη δουλειά σωστά. Ο άξονας, που βρίσκεται στη μέση του κλουβιού, θα χρησιμεύσει για την απομάκρυνση των περιττωμάτων των ζώων, επομένως, θα πρέπει να πεταχτεί από το εσωτερικό με ένα ανθεκτικό στον παγετό ή υλικό bikrost. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση υλικού στέγης – η τραχιά επιφάνειά του θα συλλέξει βρωμιά, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί. Οι διαστάσεις ενός κλουβιού κουνελιών do-it-yourself επιλέγονται ξεχωριστά, δεν υπάρχουν πρότυπα για την περιοχή των σπιτιών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην περιοχή πεζοπορίας και φωλιάσματος. Τα διαμερίσματα για κουνέλια περπατήματος είναι εξοπλισμένα με πότες και τροφοδότες. Είναι καλύτερα να φτιάξετε το δάπεδο από ράγες (κατ ‘αναλογία με βήμα προς βήμα οδηγίες). Το διαμέρισμα για το (βασίλισσα κελί) είναι εξοπλισμένο με μια μικρή είσοδο (όπως μια τρύπα), από την οποία υπάρχει μια μικρή σήραγγα που κατεβαίνει 9 cm. Αυτό δημιουργεί μια ομοιότητα με τον φυσικό βιότοπο και βοηθά να ξυπνήσει τα ένστικτα των κουνελιών, συμπεριλαμβανομένου του ενστίκτου για αναπαραγωγή. Το μητρικό φυτό είναι καλά μονωμένο. Εάν οι χειμώνες στην περιοχή είναι αρκετά σοβαροί, επιτρέπεται να εξοπλιστεί ένα διαμέρισμα φωλιάσματος, το οποίο συμβάλλει στην αναπαραγωγή κουνελιών ακόμη και στην κρύα εποχή.

Τα μπολ και οι τροφοδότες παρασκευάζονται αυτόματα. Μπορείτε να δείτε πώς φαίνονται στις φωτογραφίες.

Οι αυτόματοι τροφοδότες και οι πότες δεν απαιτούν συνεχή παρακολούθηση:

Η ανώτερη τρίτη βαθμίδα γίνεται πιο συχνά τζόκινγκ – τοποθετούνται σε αυτήν λίγο ωριμασμένα κουνέλια, ικανά να ζήσουν χωρίς μητέρα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πότες και τροφοδότες. Η οροφή είναι μονόπλευρη, μέσω της οποίας βγαίνει ένας σωλήνας, ο οποίος είναι απαραίτητος για επιπλέον εξαερισμό των διαμερισμάτων.

Χρήσιμες πληροφορίες! Τέτοιες δομές διευκολύνουν πολύ το έργο του αγρότη. Με τη σωστή εγκατάσταση, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να αφήνει όχι περισσότερο από μισή ώρα την εβδομάδα.

Αγορά κλουβιών κουνελιού: που είναι προτιμότερο να προτιμάτε

Εάν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το δικό σας κλουβί ή δεν θέλετε να το κάνετε, μπορείτε να το αγοράσετε ολοκληρωμένη δομή… Η μορφή του θα εξαρτηθεί από τους στόχους που επιδιώκει ο ιδιοκτήτης. Με την προϋπόθεση ότι τα κουνέλια διατηρούνται “για την ψυχή”, είναι λογικό να αγοράσετε ένα απλό σπίτι. Εάν σκοπεύετε να αναπαραγάγετε τα επόμενα κέρδη, θα πρέπει να προτιμάτε τα κλουβιά που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τη μέθοδο του Mikhailov ή του Zolotukhin. Τέτοια σπίτια θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε έναν μεγάλο απόγονο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλουβιά κουνελιών

Συνοψίζω

Ένας αγρότης κουνελιών δεν μπορεί να κάνει χωρίς καλά κλουβιά για να τα διατηρήσει. Φυσικά, είναι πιο εύκολο να αγοράσετε τέτοιες κατασκευές, αλλά το κόστος τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χαμηλό. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία σπιτιού κουνελιού με τα χέρια σας θα είναι πολύ πιο κερδοφόρα. Το κύριο πράγμα είναι να καταλάβετε ότι ένα κλουβί κουνελιού κατασκευασμένο με υψηλή ποιότητα και σύμφωνα με όλους τους κανόνες θα συμβάλει στην ταχεία αναπαραγωγή και αύξηση βάρους από τα αυτιά. Αν και ορισμένοι αγρότες υποστηρίζουν ότι για την κανονική συντήρησή τους, αρκεί μια τρύπα που σκάβεται από εκσκαφέα, καλυμμένη με πλεξιγκλάς ή κόντρα πλακέ. Είναι πιθανό ότι είναι, αλλά μόνο για μια συγκεκριμένη φυλή. Το μεγαλύτερο μέρος των κουνελιών χρειάζεται πιο άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Κουνέλια μεγαλώνουν γρήγορα και γεννούν, εκτός αυτού, το κρέας και το δέρμα τους είναι πολύ εκτιμωμένος Καταναλωτές.

Εάν προσθέσουμε σε αυτό ανεπιτήδευτη ζώα, γίνεται σαφές: η αναπαραγωγή τους στο νοικοκυριό ίσως αρκετά προσοδοφόρος επιχείρηση.

Αλλά δεν μπορείτε να βάλετε τα κατοικίδια ζώα με αυτιά στο δρόμο – θα διασκορπιστούν, θα πρέπει να παίξετε σπίτια.

Και για να δημιουργήσετε κουνέλια βέλτιστες συνθήκες Για ανάπτυξη, τα κλουβιά πρέπει να είναι άνετα και προσαρμόσιμα σε διαφορετικές καταστάσεις.

Τύποι κυττάρων

υπάρχει αρκετά τύποι κλουβιών κουνελιών. Διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό και τον σκοπό.

Επί του παρόντος, η βιομηχανία παράγει κύτταρα όλων των τύπων, πολλές επιλογές μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας από αυτοσχέδια μέσα.

  1. Μονοκόμματο κλουβί – ένα συνηθισμένο κουτί με πόρτες, στο οποίο τοποθετείται ένα κουνέλι, ή ένα μεγάλο διαμέρισμα όπου τοποθετούνται νεαρά ζώα για περπάτημα.
  2. Κιβώτια δύο τεμαχίων χωρισμένα από έναν τροφοδότη πλέγματος σχήματος V, μπορούν να κρατήσουν δύο ενήλικα κουνέλια και να ανοίξουν την πόρτα μεταξύ των διαμερισμάτων όταν απαιτείται ζευγάρωμα.
  3. Κλουβιά τριών τμημάτων προορίζεται για τρεις ενήλικες: στη μέση ζει το αρσενικό, κατά μήκος των άκρων του θηλυκού, μεταξύ των κυττάρων ένα σύστημα κλεισίματος θυρών. Είναι απαραίτητο να αφήσετε το κουνέλι να πάει στο κουνέλι – το άνοιξαν, το απόλαυσαν τη ζωή – το έκλεισαν, ενώ τα ζώα είναι πάντα μαζί.
  4. ΣΕ κλουβιά όπως το κρατικό αγρόκτημα Klenov – Chegodaev περιέχουν δύο ενήλικες. Αυτή είναι μια παραλλαγή ενός κλουβιού δύο τμημάτων για υπαίθρια κουνέλια. Μήκος – 240 cm, πλάτος – 65. Οι τοίχοι του θαλάμου μητρότητας και το πίσω μέρος του βρεφικού σταθμού έχουν ύψος 45 cm, το μέτωπο – 65 cm. Η οροφή του βρεφικού σταθμού ανεβαίνει για να καθαρίσει το κλουβί και να τοποθετήσει τους τροφοδότες και τους πότες.
  5. Κελιά σχεδιασμένα από το minifarm του Mikhailov εξοπλισμένο με αυτόματο τροφοδότες και πότες, καθώς και ένα ημιαυτόματο σύστημα συλλογής απορριμμάτων. Απαιτείται η αφαίρεση τέτοιων κυττάρων όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Αλλά ο σχεδιασμός τους είναι πολύ περίπλοκος δημιουργία σπιτιού… Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε μια έτοιμη έκδοση.
  6. Πρόγραμμα για τα κύτταρα Zolotukhin Είναι μια ευκαιρία για εξοικονόμηση χώρου, ευκολία καθαρισμού και μια πολύ βολική επιλογή για τα ζώα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα με σχάρες που είναι άβολα για τη μετακίνηση των ζώων, έχει ένα ελαφρώς κεκλιμένο ξύλινο δάπεδο και η σχάρα βρίσκεται μόνο στον πίσω τοίχο. Το κλουβί πλένεται με νερό και όλα τα απόβλητα αποστραγγίζονται μέσω της σχάρας. Για εξοικονόμηση χώρου, ο Zolotukhin πρότεινε να τοποθετηθούν τα κλουβιά το ένα πάνω στο άλλο σε διάφορα επίπεδα, ενώ οι τροφοδότες και οι πότες βρίσκονται στην ίδια πόρτα που είναι κοινός για την κάθετη. Το πίσω τοίχωμα είναι ελαφρώς κεκλιμένο για να αποτρέπεται η σταγόνα απορριμμάτων στα κουνέλια από τα κάτω επίπεδα κατά τον καθαρισμό.
  7. ΣΕ Σύστημα Maklyak-6 Προτείνεται η κατασκευή κλουβιών δύο τμημάτων, η τοποθέτηση δαπέδων σύμφωνα με τη μέθοδο Zolotukhin, αλλά μεταξύ των τμημάτων, έτσι ώστε τα απόβλητα να μην φτάνουν στα κουνέλια από τους κάτω ορόφους, χρησιμοποιούνται πυραμιδικές έξοδοι, οι οποίες κωνίζουν το πλέγμα του κάτω κουτιού. Τα δάπεδα εισάγονται με ειδικές αυλακώσεις και, εάν είναι απαραίτητο, η αποσυναρμολόγηση μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Διπλά φύλλα πόρτες βρίσκονται στον μπροστινό τοίχο, συνδέονται τροφοδότες και πότες.

Αναθεώρηση του McLak-6 minifarm για κουνέλια δείτε στο βίντεο:

Δεν απαιτείται πάντα για τα κουνέλια στερεός κατοικίες:

  • Εάν διατηρούνται κουνέλια σε δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε τους τοίχους από ξύλο, επειδή το κλουβί είναι ήδη προστατευμένο από τις κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε να το φτιάξετε εξ ολοκλήρου από σύρμα.
  • Διακοσμητικός Τα κουνέλια στο σπίτι μπορούν να διατηρηθούν σε ένα βολικό κλουβί τρωκτικών που αγοράζεται από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, αρκεί να είναι αρκετά ευρύχωρο. Τα κύτταρα Ferplast έχουν αποδειχθεί καλά.
  • Καλιφόρνια τα κουνέλια είναι μικρότερα, γι ‘αυτά μπορείτε να επιλέξετε ένα κλουβί 0,5 m².


Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα κλουβί μόνος σου, τότε μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε επιλογή ως βάση.
Απαραίτητη τα στοιχεία σχέδια κουνελιού:

  • υποστηρίζει για τοίχους από ξύλο ή μέταλλο ·
  • πλευρικά τοιχώματα κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ, ξύλο ή πλέγμα (η τελευταία επιλογή είναι κατάλληλη μόνο όταν διατηρείτε τα κελιά σε εσωτερικούς χώρους).
  • εμπρός τοίχος (πλέγμα ή ράγες) με μια πόρτα
  • θόλος ή στέγη, που θα προστατεύει τα κουνέλια από δυσάρεστες καιρικές συνθήκες, με μια μικρή πλαγιά
  • και τροφοδότες.

Σημείωση! Σύμφωνα με τα κτηνιατρικά πρότυπα, απαιτείται μια περιοχή ανά κουνέλι 0,72 m², αλλά για γιγαντιαίες φυλές αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό και πρέπει να εξεταστούν μεγάλα δωμάτια.

Υλικά και εργαλεία

Για να φτιάξετε ένα κλουβί κουνελιού για εσάς Θα χρειαστεί τα ακόλουθα εργαλεία

Μπορώ χρήση υλικά που απομένουν μετά την επισκευή και την κατασκευή, ή αγοράστε καινούργια. Θα χρειαστείτε:

  • γωνία, Προφίλ ή μια ξύλινη ράβδο – για το πλαίσιο?
  • γαλβανισμένο ή φύλλο σίδερο, σχιστόλιθο – για τοίχους.
  • στέγαση στοιχεία: φύλλα πλακών, ή σίδερο, πλακάκια. Με οικονομικό τρόπο, μπορείτε να καλύψετε το κλουβί με λινέλαιο.
  • πλέγμα με κύτταρα 15 χιλ για δάπεδο και μπροστινό τοίχο.
  • πλέγμα με κελιά 35-40 mm για τον τροφοδότη ·
  • φύλλα γαλβανισμένο φύλλο για κατασκευή εξωτερικού τροφοδότη.
  • αυτοβιδωτές βίδες.
  • βρόχους.

Κατάρτιση ενός σχεδίου

Πριν ξεκινήσετε να κόβετε υλικά, αξίζει να εργαστείτε διαστατικό σχέδιο.

Στην εικόνα, είναι απαραίτητο να προβλεφθούν οι χώροι όπου θα εγκατασταθούν τα τμήματα, οι τροφοδότες, οι πότες και οι πόρτες.

Τετράγωνο, απαραίτητο για ένα κουνέλι με σκουπίδια, – 1,2 x 0,65 μ. Βέλτιστο ύψος το μπροστινό τοίχωμα δεν είναι μικρότερο από 0,75 m, το πίσω τοίχωμα δεν είναι μικρότερο από 0,5 m.

Αξία λάβετε υπόψη ΕΠΟΜΕΝΟ:

  • Τα εξωτερικά κλουβιά κουνελιών πρέπει σηκώνω 0,8 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αυτό θα είναι ένα αξιόπιστο φράγμα για αρουραίους και φίδια και θα διευκολύνει τον καθαρισμό του κλουβιού.
  • Για να χρησιμοποιήσετε ορθολογικά τον χώρο, είναι καλύτερα να βάλετε τα κελιά διάφορα επίπεδα?
  • Τα κουνέλια δεν τους αρέσουν σχέδια, Επομένως, τα εξωτερικά κλουβιά πρέπει να κατασκευάζονται με τυφλούς πίσω και πλευρικούς τοίχους
  • Στα κλουβιά όπου θα διατηρούνται κουνέλια με κουνέλια, είναι απαραίτητο να παρέχεται φωλιά στο πλευρικό μέρος – ένα ξεχωριστό μικρό σκοτεινό εντελώς κλειστό δωμάτιο, το οποίο θα αντικαταστήσει ένα λαγούμι του 0,65 x 0,55 m, με κλειστές σφιχτές πόρτες. Στα κλουβιά του δρόμου χειμώνα είναι απαραίτητο απομονώ;
  • Η φωλιά πρέπει να έχει τρύπα Στο ελαφρύ τμήμα, υψωμένο πάνω από το πάτωμα κατά 0,1 m, αυτό θα αποτρέψει την πτώση των κουνελιών.
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ είναι καλύτερο να κάνετε την πόρτα να κλείνει το πλέγμα του φωτιστικού διαμερίσματος και να συνδέει έναν τροφοδότη και έναν πότη.
  • Μπορεί να εξοπλιστεί Πεζοπορία, κάνοντας μια πόρτα πίσω από το φως φως που οδηγεί στην περιφραγμένη περιοχή της αυλής.

Παραγγελία συναρμολόγησης

Όταν όλα απαραίτητη για να είναι διαθέσιμο το κλουβί, μπορείτε να προχωρήσει στη συναρμολόγηση της δομής:

  • Πρώτα απ ‘όλα, κάνουμε μπροστά και πίσω κουφώματα, μετά από αυτό τα συνδυάζουμε, στερεώνοντας τα ανώτατα όρια και τα υπέρθυρα δαπέδων.
  • Πριν διορθώσετε τα πλαίσια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα τετράγωνο για να βεβαιωθείτε ότι όλα γωνίες
  • Στη συνέχεια, εγκαθιστούμε τα πλαίσια για πόρτες και τροφοδότες
  • Το επόμενο βήμα είναι το στυλ γένος, το οποίο είναι προσαρτημένο στο σκελετό με βίδες αυτο-χτυπήματος.
  • Εγκατάσταση πίσω και πλάγιας όψης τοίχοι
  • Ενισχύουμε τους εξωτερικούς ξύλινους τοίχους μέταλλο φύλλο ή πλέγμα ·
  • Συλλέγουμε το διαμέρισμα φωλιών από ξύλο και βάλτε το στο κλουβί.
  • Εγκαθιστώ η στέγη κερκίδα;
  • Πρώτον, τα κελιά του κάτω κερκίδα, τότε το δεύτερο και το τρίτο.
  • Όταν συναρμολογούνται όλα τα κύρια διαμερίσματα, πρέπει να συνδέσετε τις πόρτες, τροφοδότες και πότες.

Σπουδαίος! Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε νέο υλικό ή χρησιμοποιημένο υλικό για το κλουβί, βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένο από κουνέλια και άλλους κινδύνους.

Βασικοί κανόνες για τη φροντίδα των κουνελιών

Για να διατηρήσετε τα κατοικίδια σας υγιής και χαρούμενος, είναι απαραίτητο ακολουθηστε οι ακόλουθοι κανόνες:

  • Τα κλουβιά κουνελιού πρέπει να είναι επαρκή ευρύχωρος, Διαφορετικά, τα ζώα θα αρχίσουν να παχύνουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των απογόνων και ακόμη και σε πλήρη άρνηση ζευγαρώματος.
  • Κουνέλια πιο πρόθυμα ζευγαρώσει εάν το θηλυκό μεταφερθεί στο κουνέλι και όχι το αντίστροφο.
  • Είναι καλύτερο να ζευγαρώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε τα κουνέλια να μην γεννιούνται κατά τη διάρκεια περιόδων άκρο θερμοκρασίες (πολύ κρύες ή ζεστές)
  • Κουνέλια όμορφα έξυπνος στα ζώα δεν τους αρέσει ο σίδηρος και το πλαστικό. Εάν ξεκινήσουν ροκανίζω ένα κλουβί, σημαίνει ότι έχουν κάτι στερείται: τροφή, ξύλο για άλεση δοντιών ή μεταλλικά άλατα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η καταχώριση λείπει στα κελιά.

Το κλουβί χρειάζεται περιοδικά απολυμανση. Φροντίστε να πραγματοποιήσετε επεξεργασία στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για απολύμανση, ειδικό κτηνιατρικά φάρμακα:

  • Βιροζάνη (100 ml)
  • Κρεολίνη άνθρακας χωρίς φαινόλη ·
  • PVP σπρέι ιωδίου
  • Ecocide Γ (Ecocid S);
  • Λευκαντική σκόνη με τη μορφή διαλύματος 10% ·
  • Λικέρ τέφρας (1/3 της τέφρας ξύλου προστίθεται στο νερό και βράζεται για 20-30 λεπτά).

Πριν από την απολύμανση κουνέλια αφαιρέθηκε από το κλουβί. Όλες οι επιφάνειες είναι προσεκτικά εκκαθαρίστηκε με νερό και ξύστρα, τότε επεξεργασμένο απολυμαντικό.

Προσοχή! Όταν εργάζεστε με απολυμαντικά, πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται, να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.

Ένας άλλος τρόπος είναι η απολύμανση με καμινέτο. Σε αυτήν την περίπτωση, η φωτιά αντιμετωπίζεται ξύλινος επιφάνεια μέχρι να γίνουν καφέ. Υπό την επίδραση υψηλός οι θερμοκρασίες σκοτώνουν όλα τα μικρόβια. Τα αφαιρούμενα μεταλλικά, πλαστικά και κεραμικά μέρη είναι τα καλύτερα βρασμός.

Για μια βήμα προς βήμα κατασκευή κλουβιού κουνελιού με διαστάσεις, δείτε τα παρακάτω βίντεο:

Τα εξωτερικά κλουβιά κουνελιού διαφέρουν σημαντικά από τα σχέδια σπιτιού. Η δημιουργία τέτοιων κυττάρων με τα χέρια σας μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά μετρητάκαι κάντε τα κλουβιά όσο πιο άνετα γίνεται.

Τα εξωτερικά κλουβιά κουνελιού διαφέρουν σημαντικά από τα σχέδια σπιτιού

Παρά την τεράστια επιλογή διαφόρων σχεδίων κυψελών, όλα αυτά πρέπει απαραίτητα να συμμορφώνονται με τις γενικές απαιτήσεις που διασφαλίζουν όχι μόνο την υψηλότερη παραγωγικότητα των ζώων εκτροφής, αλλά και την ελάχιστη νοσηρότητα και οι υψηλότεροι δείκτες ασφάλειας των ζώων:

  • στον ενδοκυτταρικό χώρο, τα απόβλητα των ζώων, συμπεριλαμβανομένων των περιττωμάτων και των ούρων, δεν πρέπει να διατηρούνται.
  • ο εσωτερικός χώρος πρέπει να έχει τη μέγιστη προστασία έναντι της διείσδυσης αρουραίων και άλλων τρωκτικών ·
  • Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει επαρκής φυσικός ή τεχνητός φωτισμός, καθώς και εξαερισμός.
  • Ο καθαρισμός του χώρου του κλουβιού και ο χειρισμός των ζώων πρέπει να είναι βολικοί.
  • Το κουνέλι πρέπει να είναι απολύτως ασφαλές για νεογέννητα, νεαρά ζώα και παραγωγικά ζώα.

Τα κουνέλια της κύριας αγέλης διατηρούνται συχνότερα σε υπόστεγα με τοποθέτηση σε κλουβιά μονής ή διπλής βαθμίδας και συνιστάται η εγκατάσταση κλουβιών μονής βαθμίδας σε κουνέλια. Τα κουνέλια κλειστού τύπου πρέπει να κατασκευάζονται ανεξάρτητα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των χώρων που διατίθενται για τη διατήρηση των ζώων.

Πώς να φτιάξετε κλουβιά κουνελιού ματιών (βίντεο)

Τύποι κλουβιών για κουνέλια

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σχεδίων που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή ενεργά για τη διατήρηση κουνελιών, αλλά τα πιο δημοφιλή μεταξύ των κτηνοτρόφων είναι τα υπόστεγα, καθώς και τα κλουβιά του Mikhailov και τα σχέδια του Zolotukhin. Ανάλογα με τις συνθήκες κράτησης, μπορεί να είναι:

  • εξωτερικές ή εξωτερικές, σταθερές κατασκευές, μονωμένες, που βρίσκονται σε επίπεδες και ξηρές περιοχές, καθώς και προστατευμένες από το φως του ήλιου και τις ριπές ανέμου.
  • εξωτερικές φορητές ελαφριές κατασκευές, εύκολο στην κίνηση, η οποία διευκολύνεται από αξιόπιστους και ανθεκτικούς μεταλλικούς τροχούς στη μία πλευρά του κλωβού.
  • σταθερές δομές για χρήση σε ειδικά δωμάτια, που αντιπροσωπεύονται από υπόστεγα ή περίπτερα, προστατευμένα από ακραίες θερμοκρασίες και αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες.

Ανάλογα με τα ζώα που περιέχουν, τα κουνέλια έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικούς σκοπούς:

  • συλλογική συντήρηση νεαρών ατόμων, προηγουμένως διαιρεμένη με βάρος και μέγεθος, καθώς και με τον βαθμό ανάπτυξης και την ηλικία ·
  • ατομική συντήρηση αρσενικών και αναπαραγωγικών ατόμων που χρησιμοποιούνται ενεργά στην αναπαραγωγή ·
  • μητρικό ποτό, το οποίο περιέχει θηλυκά και απογόνους.

Η τελευταία επιλογή προϋποθέτει την παρουσία ενός χώρου φωλιάσματος στο κουνέλι. Για να καταλάβετε ποια συγκεκριμένα σπίτια χρειάζονται για κουνέλια, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τον σωστό προσδιορισμό του μεγέθους του κουνελιού που γίνεται.

 Το βέλτιστο μέγεθος κουνελιού για τη διατήρηση των ζώων εκτροφής εξαρτάται άμεσα από τον επιδιωκόμενο σκοπό τους

Πώς να φτιάξετε ένα κλουβί κουνελιών

Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται τυπικά μεταλλικά πλέγματα για κατασκευή, τα οποία είναι εύκολο στη χρήση και συντήρηση. Συνιστάται να καλύψετε τα ξύλινα εξωτερικά μέρη με λαμαρίνα, τα οποία θα αποτρέψουν τις φυσικές διεργασίες αποσύνθεσης του ξύλου και ζημιά σε στοιχεία από αιχμηρά δόντια κουνελιών. Είναι ανεπιθύμητη η χρήση στερεών μετάλλων μέσα, δεδομένου ότι τέτοιο υλικό μπορεί να είναι πολύ ζεστό και κρύο, και επίσης να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία των ζώων.

Προσδιορισμός του μεγέθους του κουνελιού

Το βέλτιστο μέγεθος κουνελιού για τη διατήρηση των ζώων εκτροφής εξαρτάται άμεσα από τον επιδιωκόμενο σκοπό τους.

  • μοντέλα δύο τμημάτων μήκους 130 cm και πλάτους 60 cm, για μία κεφαλή με ρυθμό 0,78 m2 εμβαδού ανά άτομο ·
  • μοντέλα ενός τμήματος μήκους 80-110 cm και πλάτους 60 cm, για μία κεφαλή με ρυθμό 0,5-0,7 m2 εμβαδού ανά άτομο.
  • για την κύρια αγέλη ενός μοντέλου με χώρο φωλιάσματος μήκους 60 cm και πλάτους 40 cm, για μία κεφαλή με ρυθμό 0,24 m2 εμβαδού ανά άτομο ·
  • για δέκα νεαρά κεφάλια, ομαδικό υπόστεγο μήκους 170 cm και πλάτους 60 cm, για μία κεφαλή με ρυθμό 0,10 m2 εμβαδού ανά άτομο.
  • για αντικατάσταση νεοσσών, ομαδικό υπόστεγο μήκους 170 cm και πλάτους 60 cm, για μία κεφαλή με ρυθμό 0,17-0,23 m2 εμβαδού ανά άτομο.
  • με τοποθέτηση πολλαπλών σειρών της κύριας αγέλης, κλουβιά μήκους 80-120 cm και πλάτους 40-60 cm, για μία κεφαλή με ρυθμό 0,5-0,6 m2 εμβαδού ανά άτομο.
  • με τοποθέτηση πολλαπλών σειρών νεαρών ζώων, κλουβιών μήκους 80-120 cm και πλάτους 40-60 cm, για μία κεφαλή με ρυθμό 0,1 m2 εμβαδού ανά άτομο.

 Δεν είναι επιθυμητή η χρήση στερεού μετάλλου μέσα στο κλουβί.Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις κύριες διαστάσεις του κλουβιού, που αντιπροσωπεύονται από το μήκος, το πλάτος, το ύψος των εμπρός και πίσω τοίχων, καθώς και από τη συνολική επιφάνεια του δαπέδου στο τετραγωνικά μέτρα… Για τη διατήρηση κουνελιών μεγάλων φυλών, συνιστώνται κατασκευές μήκους 150 cm, πλάτους 70 cm, ύψους μπροστινού τοιχώματος 75-90 cm και οπίσθιου τοιχώματος 45-55 cm, και εμβαδού δαπέδου 105 cm2. Για τη διατήρηση κουνελιών μεσαίων φυλών, συνιστώνται κατασκευές μήκους 100-120 cm, πλάτους 60 cm, ύψους μπροστινού τοιχώματος 60-80 cm και οπίσθιου τοιχώματος 45 cm και εμβαδού δαπέδου 65-75 m2.

Σχέδια και σχέδια κλουβιών για κουνέλια

Για να χωρίσετε το κλουβί σε ένα ζευγάρι τμημάτων, κόβεται ένα διαμέρισμα. Η οροφή στο διάγραμμα μπορεί να είναι αναδιπλούμενου τύπου, που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη φροντίδα των ζώων εκτροφής. Τα κλουβιά που τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να είναι κατασκευασμένα σε πόδια από ράβδους, ύψους 0,7-0,8 m, το οποίο αντικατοπτρίζεται στα προκαταρκτικά σχέδια. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται έτοιμα σχέδια.

Πώς να σχεδιάσετε ένα σχέδιο κλουβιού κουνελιού (βίντεο)

Επιλογή και προετοιμασία υλικών

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος διατήρησης των οικιακών κουνελιών είναι η επιλογή κλουβιού. Για αυτο-φτιαγμένο κατοικία κουνελιών, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το πιο προσιτό, αρκετά φθηνό ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, που αντιπροσωπεύονται από σανίδες, μεταλλικό πλέγμα με μεσαίες κυψέλες, ανθεκτικά στην υγρασία φύλλα κόντρα πλακέ ή επίπεδη πλάκα. Ένα πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλινα μπλοκ, καθώς και μια πόρτα της δομής και ένα συμπαγές χώρισμα.

Για τη διευθέτηση της επιφάνειας του δαπέδου, χρησιμοποιείται συνήθως το κόντρα πλακέ ή η πλάκα φύλλων και συνιστάται η χρήση μεταλλικού πλέγματος για την ανεξάρτητη κατασκευή του διαμερίσματος τροφοδοσίας και της εξωτερικής πόρτας. Τα μεταλλικά φύλλα σας επιτρέπουν να κλείσετε όλα τα προεξέχοντα μέρη του ξύλου από ζώα, που μπορούν να μασήσουν από κουνέλια. Πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε λεπτομέρεια στη δομή των κυττάρων πρέπει να είναι απολύτως ασφαλής και απόλυτα ομαλή. Τα στοιχεία ματιών δεν πρέπει να έχουν αιχμηρά άκρα και όλα τα ξύλινα μέρη πρέπει να γυαλίζονται προσεκτικά για την αποφυγή θραυσμάτων και άλλων τραυματισμών σε ζώα.

 Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις κύριες διαστάσεις του κλουβιού, που αντιπροσωπεύονται από το μήκος, το πλάτος, το ύψος των εμπρός και πίσω τοίχων, καθώς και από τη συνολική επιφάνεια του δαπέδου σε τετραγωνικά μέτρα

Στάδια δημιουργίας κουνελιού

Για αυτοπαραγωγή ενός κουνελιού, πρέπει να αγοράσετε 12-14 ξύλινα μπλοκ με διατομή 50 × 50 mm και μήκος 400 cm, καθώς και είκοσι ξύλινα μπλοκ με μήκος 200-250 cm. Επίσης, για κατασκευή, θα χρειαστείτε περίπου μισό κύβο με ακίδες με πλάτος 150 mm και μήκος 400 cm, περίπου 15 m από συγκολλημένο χάλυβα γαλβανισμένη στοίβα, πλάτους 100 cm με κυψέλες 20 × 20 mm. Η στεγανοποίηση γίνεται με στέγη.

Η κατασκευή αντιπροσωπεύεται από ένα πλαίσιο στήριξης, δάπεδο, τοίχους, οροφή και πόρτες. Διαδοχική τεχνολογία αυτο συναρμολόγηση κουνέλι:

  • εγκατάσταση και προσωρινή σύσφιξη κάθετων ξύλινων ράβδων.
  • παραγωγή και στερέωση ράβδων προφίλ σε κάθετους οδηγούς ·
  • τοποθέτηση και στερέωση σε άκρες σανίδες?
  • κοπή και τοποθέτηση σε σανίδες από στερεά φύλλα στεγανοποίησης με τη μορφή υλικού στέγης.
  • με εσοχή 10-15 cm από τις υδρορροές που προκύπτουν, ένα ζευγάρι οριζόντιων ξύλινων ράβδων καρφώνονται σε όλο το μήκος.
  • Στις εγκατεστημένες οριζόντιες ράβδους σε όλο το μήκος, συσκευάζεται μια λωρίδα πλέγματος με διαστάσεις 0,5 × 4,0 m.
  • Τα πλευρικά μέρη του κλωβού που θα παραχθούν είναι ραμμένα με φύλλα από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες.

Το μεταλλικό πλέγμα κόβεται σε μέγεθος χρησιμοποιώντας κόφτες σύρματος. Στο εξωτερικό, όλα τα κελιά είναι απαραιτήτως επενδυμένα με κοφτερά σπίτια και το αντίθετο άκρο από την είσοδο είναι επενδυμένο για να αποφευχθούν ρεύματα.

 Μπορείτε ανεξάρτητα να φτιάξετε ένα βολικό και λειτουργικό κουνέλι αρκετά εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας τα απλούστερα και πιο προσιτά υλικά

Πώς να φτιάξετε ένα κουνέλι από αυτοσχέδια μέσα

Μπορείτε ανεξάρτητα να φτιάξετε ένα βολικό και λειτουργικό κουνέλι αρκετά εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας τα απλούστερα και πιο προσιτά υλικά. Έχοντας ένα τυπικό σύνολο απλών εργαλείων κλειδαράς, καθώς και επαρκείς δεξιότητες στο χειρισμό ενός τέτοιου εργαλείου, είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε ένα κλουβί από το παλιό ξύλινο κουφώματα και ξύλινες πλάκες, τα ερείπια από πλάκες από μοριοσανίδες, πλαστικές μεμβράνες και άλλα απλά απορρίμματα κατασκευής, είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε ένα ογκώδες κουνέλι με τα χέρια σας. Η μέθοδος κατασκευής της κυτταρικής δομής είναι τυπική:

  • παραγωγή βάσης πλαισίου από ξύλινα μπλοκ με τμήμα 50×50 mm ή παλιά ξύλινα κουφώματα.
  • εγκατάσταση σε επιφάνεια δαπέδου στην περιοχή που προορίζεται για τη διατροφή των ζώων, ένα τυπικό μεταλλικό πλέγμα με μεσαίες ή μικρές κυψέλες.
  • εγκατάσταση από το χέρι υλικά από ξύλο, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα σαν ξύλινες σανίδες, φύλλα από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες, πίσω τοίχο και συμπαγές δάπεδο μέσα στο διαμέρισμα φωλιών.
  • επένδυση των πλευρικών τοιχωμάτων του κουνελιού με κόντρα πλακέ και την επακόλουθη εγκατάσταση ενός διαμερίσματος, στο οποίο πρέπει πρώτα να κόψετε μια τρύπα με διάμετρο τετάρτου μέτρου, που βρίσκεται μεταξύ του πίσω τμήματος του κλουβιού και του θαλάμου φωλιάσματος.
  • εγκατάσταση ειδικού καλύμματος στο τμήμα φωλιάσματος.
  • Στερέωση μιας ράβδου στήριξης στη βάση του πλαισίου, στη μέση του κλωβού, η οποία θα χωρίσει τη δομή σε ξεχωριστά τμήματα.
  • εγκατάσταση ποτών και τροφοδοτών μέσα στο χώρο του κλουβιού, οι οποίοι μπορούν να είναι έτοιμοι, εργοστασιακοί ή κατασκευασμένοι από εσάς.
  • ανατροπή της προκύπτουσας δομής και φινίρισμα στερέωσης του δαπέδου πλέγματος χρησιμοποιώντας συνηθισμένα ξύλινα πηχάκια?
  • εγκατάσταση δοχείων ζωοτροφών και διαμερισμάτων από πλέγμα ή ράβδους για την παροχή χονδροειδών ζωοτροφών στα ζώα ·
  • εγκατάσταση σε κατασκευασμένο κλουβί οροφής εξοπλισμένο με βολική λαβή, καθώς και εγκατάσταση θυρών με μάνδαλα.

Σε κάθε περίπτωση, τα ολοκληρωμένα κλουβιά πρέπει να συμμορφώνονται με τις βασικές απαιτήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από τυποποιημένους κανόνες υγιεινής για την περιοχή, υποχρεωτικά δάπεδα με σχιστόλιθο ή πλέγμα, ένα κελί βασίλισσας για νεογέννητα, αυτόματους πότες και τροφοδότες κάθε τύπου. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι άνετος και διαθέσιμο για τακτικές δραστηριότητες συγκομιδής, εξοπλισμένο με σύστημα αποστράγγισης παρουσία δεύτερης βαθμίδας κυψέλης.

Φτιάχνοντας ένα απλό κλουβί για ένα διακοσμητικό κουνέλι με τα χέρια σας

Τα διακοσμητικά κουνέλια είναι μικρού μεγέθους και σχετικά ανεπιτήδευτα κατοικίδια ζώα για φροντίδα. Ένα κλουβί για ένα τέτοιο ζώο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Κατά κανόνα, για τη συντήρηση διακοσμητικών τρωκτικών, συμπαγείς σε μέγεθος, κατασκευάζονται φορητές κατασκευές. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι οι διαστάσεις της κατασκευής που θα εκτελεστούν καθορίζονται από τις διαστάσεις του διακοσμητικού κουνελιού. Οι δείκτες πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον τέσσερις φορές, αλλά το ζώο αισθάνεται καλύτερα σε ένα αρκετά ευρύχωρο σπίτι. Το ύψος της δομής, κατά κανόνα, αντιστοιχεί στο ύψος του ζώου που στέκεται στα πίσω πόδια του. Οι πολυεπίπεδες δομές φαίνονται πρωτότυπες.

DIY κλουβί κουνελιού (βίντεο)

Κελιά για διακοσμητικά κουνέλια Είναι συνήθως κατασκευασμένα από παραδοσιακά υλικά όπως κόντρα πλακέ για το δάπεδο και μεταλλικό πλέγμα για τη βάση. Στα σχέδια που είχαν προηγουμένως προετοιμαστεί, έχει προγραμματιστεί απαραίτητα ένας χώρος για την εγκατάσταση ενός ποτού, ενός τροφοδότη και ενός καταφυγίου. Εάν σχεδιάζεται να φτιάξει διώροφο κλουβί, τότε στην επικάλυψη είναι απαραίτητο πρώτα να κόψετε μια τρύπα αρκετά μεγάλη για άνετη μετακίνηση του κουνελιού στην ανώτερη βαθμίδα. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι η τελική δομή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με χημικούς εμποτισμούς και βερνίκια, καθώς και με τοξική βαφή.

Προσοχή, μόνο ΣΗΜΕΡΑ!

Για την επιτυχή συντήρηση και αναπαραγωγή κουνελιών, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο κλουβί για αυτά, επειδή η ευημερία των ζώων και η ικανότητά τους να αναπαραχθούν εξαρτώνται άμεσα από τη δομή και τον τύπο του υλικού. Η καλή, ζεστή και άνετη διαμονή είναι το κλειδί για την καλή υγεία του κατοικίδιου ζώου σας και την καλή αύξηση βάρους. Υπάρχουν δύο επιλογές – αγοράστε ένα έτοιμο κλουβί σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ή φτιάξτε το μόνοι σας. Φαίνεται ότι η πρώτη επιλογή είναι ευκολότερη και απλούστερη, αλλά είναι προτιμότερο να το κάνετε μόνοι σας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες διαστάσεις, ανάλογα με τον αναμενόμενο αριθμό ατόμων και τη φυλή των κατοικίδιων. Έχοντας αποφασίσει να αναπαράγουν κουνέλια, είναι σημαντικό να αποφασίσετε για τον τόπο όπου θα βρίσκεται το κλουβί τους.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να προσέχετε την προστασία των κατοικίδιων ζώων σας από τον κρύο άνεμο και το φως του ήλιου το καλοκαίρι. Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερο να φτιάξετε μια στέγη αφαιρούμενου τύπου, κάτι που θα διευκολύνει τη διαδικασία απολύμανσης του κλωβού. Λοιπόν, πώς να φτιάξετε κλουβιά για κουνέλια με τα χέρια σας: όλα τα μεγέθη και τα σχέδια παρουσιάζονται παρακάτω.

Τύποι κλουβιών για τη διατήρηση κουνελιών

Οι κύριοι τύποι κυττάρων, που χρησιμοποιούνται κυρίως από τους κτηνοτρόφους στην πράξη, παρουσιάζονται στον παρακάτω κατάλογο:

  • ένα κλουβί με ένα υπαίθριο κλουβί για να περπατήσετε ένα κουνέλι.
  • τυπικά κύτταρα με και χωρίς μητρικό υγρό ·
  • ένα κλουβί κατασκευασμένο με τη μέθοδο του I. N. Mikhailov ·
  • κελί σύμφωνα με τη μέθοδο του Ν.Ι. Ζολοτουκίνη.

Κάθε κλουβί έχει μια βασική βάση – πρόκειται για τοίχους, δάπεδο, οροφή και πλαίσιο, πόρτα. Ας εξετάσουμε τους τύπους των κυττάρων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένα παράδειγμα σχεδίου ενός κλουβιού δύο τμημάτων φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Κανονικό κλουβί (με ή χωρίς βασίλισσα)

Ένα τυπικό κλουβί, κατά κανόνα, σε ψηλά πόδια, με δάπεδο πλέγματος και παλέτα, με δύο τμήματα που χωρίζονται από ένα διαμέρισμα με δυνατότητα μετακίνησης από τμήμα σε τμήμα. Αντιπροσωπεύουν μια φωλιά για ένα κουνέλι και ένα χώρο σίτισης. Η είσοδος στο κελί είναι κλειστή με πόρτες. Τα ψηλά σκέλη της δομής σάς επιτρέπουν να προστατεύετε το μέγιστο τα ζώα από την υγρασία και τα ρεύματα, συνήθως κατασκευάζονται περίπου μισό μέτρο. Το δάπεδο ματιών θα επιτρέψει στα απορρίμματα των κουνελιών να μην παραμείνουν στο κλουβί, με τη βοήθεια της παλέτας όλα αφαιρούνται εύκολα και τα ζώα είναι καθαρά. Τέτοια κύτταρα μπορούν να βρεθούν πολύ συχνά, απαιτούν ελάχιστο κόστος και μικρή ποσότητα υλικών. Τα σχέδια δαπέδου ματιών χρησιμοποιούνται συχνά όταν εκτρέφονται επειδή τα πόδια αυτής της φυλής ζώων είναι ανθεκτικά σε ζημιές.

Κλουβί με υπαίθριο κλουβί για κουνέλια πεζοπορίας

Είναι ένα συνηθισμένο κλουβί (που συζητήθηκε παραπάνω) κατασκευασμένο από ξύλινο σκελετό, συχνά στα πόδια, ένα ανοιχτό κλουβί προσαρτάται σε ένα τέτοιο κλουβί.
Δεδομένης της κινητικότητας των κατοικίδιων ζώων και της αγάπης για έναν ενεργό τρόπο ζωής, η ύπαρξη ενός χώρου για περπάτημα έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην υγεία των κουνελιών και αυξάνει τις αναπαραγωγικές τους ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, επιτρέπει στα ζώα να απολαύσουν το φρέσκο \u200b\u200bγρασίδι και να απολαύσουν τον πρωινό ήλιο. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες έτσι ώστε τα κατοικίδια ζώα να μην μπορούν να ξεφύγουν από το περίβλημα και οι γάτες ή τα ποντίκια να μην σκαρφαλώσουν σε αυτά.

DIY κουνέλια κουνελιών: σχέδια σύμφωνα με τον Zolotukhin

Η κύρια διαφορά ενός τέτοιου κλουβιού από άλλες δομές είναι η εξής: δεν υπάρχει μητρικό υγρό για το κουνέλι. Θεωρείται ότι η καλύτερη επιλογή θα είναι, εάν η ίδια επιλέξει ένα κατάλληλο μέρος. Ο τροφοδότης και το φλιτζάνι sippy βρίσκονται παραπάνω μπροστινή πόρτα… Σε τέτοια κλουβιά δεν υπάρχει παλέτα και δάπεδο ματιών · αντ ‘αυτού, μόνο το πίσω μέρος της κατασκευής καλύπτεται με πλέγμα.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα. Αναλύοντας τη συμπεριφορά των κουνελιών, μπορείτε να δείτε ότι ανακουφίζονται ακριβώς στο πίσω μέρος της κατοικίας τους. Αυτά τα κελιά είναι κατασκευασμένα με σχιστόλιθο ή σανίδες. Για την κατασκευή του πλαισίου και των χωρισμάτων, χρησιμοποιούνται σανίδες πάχους έως και δύο αισθήσεων. Το πάτωμα και η οροφή είναι κατασκευασμένα από σχιστόλιθο, ελλείψει τέτοιων – από τις ίδιες σανίδες με το πλαίσιο του κλωβού. Οι ξύλινες επιφάνειες είναι επενδυμένες με λεπτό λαμαρίνα.

Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο κελί βήμα προς βήμα:

Ο πρώτος όροφος της κατασκευής πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση πενήντα εκατοστών από το έδαφος για να προστατεύει τα κουνέλια από την υγρασία και το κρύο. Το ίδιο το πλαίσιο του κλωβού κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τέσσερις δοκούς δύο μέτρων, το πλάτος του πλαισίου πρέπει να είναι ολοκληρωμένη φόρμα δύο μέτρα, βάθος – ογδόντα εκατοστά. Έτσι, χτίζονται τρεις όροφοι.

  1. Το δάπεδο κάθε δαπέδου πρέπει να είναι κατασκευασμένο σε κλίση πέντε εκατοστών στο πίσω μέρος του κλωβού, έτσι ώστε τα περιττώματα των ζώων να μπορούν να στραγγίζονται. Κάθε όροφος χωρίζεται σε δύο μισά από ξύλινες ράγες, η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι περίπου τριάντα εκατοστά, στο μέλλον θα υπάρχει ένα sennik. Τα τοιχώματα της κατασκευής είναι κατασκευασμένα από ξύλινες σανίδες… Κάθε όροφος καλύπτεται κατά το ήμισυ με σανίδα ή σχιστόλιθο, το προκύπτον κενό κλείνει με λεπτό πλέγμα.
  2. Το πίσω τοίχωμα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στην υγρασία υλικό, το πολυανθρακικό είναι κατάλληλο, μπορεί να αντέξει σε αρκετά υψηλή υγρασία, χωρίς να φθείρεται ή να σαπίζει. Το πλέγμα των άκρων του ανώτερου δαπέδου και ένα φύλλο πολυανθρακικού προσαρτάται σε αυτό υπό γωνία.
  3. Είναι βολικό να κάνετε τις πόρτες του κλουβιού κοινές για όλα τα δάπεδα · μεταλλικοί γάντζοι είναι προσαρτημένοι στις πόρτες.
  4. Επιπλέον, κάθε όροφος μπορεί να είναι εξοπλισμένος με πλευρικές πόρτες για πάχυνση · τα μάνδαλα πρέπει να είναι προσαρτημένα σε κάθε πόρτα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κουνέλια λατρεύουν να μασούν τα πάντα και τα κάνουν καλά, κάθε εσωτερική γωνία καλύπτεται με μέταλλο για προστασία.

Η οροφή του κλουβιού είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει από το κοινό τμήμα του σκελετού προς τα εμπρός κατά τουλάχιστον πέντε εκατοστά σε όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος του νερού της βροχής στο δωμάτιο στα κατοικίδια.

Κλουβιά για κουνέλια σύμφωνα με τη μέθοδο του Mikhailov

Τα κλουβιά για κουνέλια σύμφωνα με τη μέθοδο του Mikhailov είναι τα πιο περίπλοκα και ακριβά, αλλά ταυτόχρονα είναι τα πιο βολικά στη χρήση. Παρέχουν ένα ενοποιημένο σύστημα αποβλήτων για τη ζωτική δραστηριότητα των κουνελιών, θέρμανση μητρικού ποτού με κουνέλια και κουνέλια, ξεχωριστά ράφια για ζώα και σύστημα εξαερισμού. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η τμηματικότητα – περιλαμβάνουν από δύο έως τέσσερις ξεχωριστές ενότητες με ένα μόνο διαμέρισμα για τη συλλογή απορριμμάτων κουνελιών.

Τα πρώτα κλουβιά αυτού του είδους σχεδιάστηκαν για δύο ενήλικα ζώα, βελτιωμένα σχέδια έχουν σχεδιαστεί για αρκετά έφηβους κουνέλια ή δύο κουνέλια που περιμένουν τους απογόνους. Υπάρχουν κλουβιά δύο επιπέδων και μονής βαθμίδας. Η κατασκευή ενός κλουβιού αυτού του τύπου συνδέεται με τα βασικά σημεία, για προστασία από τον κρύο άνεμο, το πίσω τοίχωμα γίνεται κωφό και τοποθετείται στα βόρεια. Εκτός από την πλάτη, τρία άλλα είναι κατασκευασμένα από υλικό πλέγματος. Ο μηχανισμός θέρμανσης του μητρικού ποτού περιλαμβάνεται απαραίτητα, παρέχεται εξαερισμός των χώρων.

Τα δάπεδα του κλουβιού, σύμφωνα με τη μέθοδο του Mikhailov, είναι κατασκευασμένα από ράγες διαγώνια. Για να απλοποιηθεί ο σχεδιασμός, τέτοια κελιά χωρίζονται συμβατικά σε τρία μέρη:

  • άνω, αποτελούμενο από ένα ή δύο επίπεδα ·
  • κάτω μέρος – ένα σφραγισμένο μέρος για τη συλλογή κοπριάς
  • στάση.

Χάρη στο τμήμα στήριξης, ολόκληρη η δομή είναι στερεωμένη στο έδαφος · χωρίς αυτό, το κλουβί μπορεί να αναποδογυρίσει. Το συνολικό ύψος των ποδιών είναι 140 cm, ενώ επιπλέον δοκάρια τοποθετούνται σε απόσταση 40 cm από το έδαφος για την πιο ανθεκτική στερέωση. Τροφοδότες και πότες για κουνέλια βρίσκονται μέσα στο κτήριο, κελιά βασίλισσας – στο κέντρο. Για να κάνετε αυτό το σχέδιο με τα χέρια σας, πρέπει να έχετε σωστό σχέδιο με ακριβείς διαστάσεις. Το μέγεθος του κλουβιού που κατασκευάζεται με αυτήν τη μέθοδο είναι σχετικά μικρό, για δύο ενήλικες συνολική έκταση η κατασκευή θα είναι 1,4 τ.μ. Το ύψος του κτιρίου είναι 210 cm, το πλάτος των τμημάτων είναι 80 cm, το ύψος είναι 70 cm. Η γωνία κλίσης του κάτω τμήματος είναι 45 μοίρες. Ο τροφοδότης κλουβιού μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος, ανάλογα με το μέγεθος της ενότητας στην οποία ζει το κατοικίδιο. Εξετάστε την αρχή της κατασκευής ενός τέτοιου κλουβιού για τέσσερα ενήλικα κουνέλια. Ο τροφοδότης ζώων έχει μήκος 15 cm, πλάτος 12 cm και ύψος 30 cm.

Έτσι, για να φτιάξετε αυτή τη δομή στο σπίτι με τα χέρια σας, πρέπει να έχετε:

  • μπαρ
  • ράγες;
  • σανίδες
  • μεταλλικό πλέγμα
  • αυτόματοι πότες για κατοικίδια
  • μητρική θερμάστρα
  • ένα κουτί για περιττώματα ζώων ·
  • συνδετήρες;
  • αυτοβιδωτές βίδες.
  • συρραπτικο;
  • κατσαβίδι;
  • τρυπάνι;
  • διαφορετικά μεγέθη σφυριά?
  • λαμαρίνα;
  • υλικό για την προστασία των εσωτερικών γωνιών ·
  • ρουμπροειδές πλακών.

Ας εξετάσουμε την κατασκευή ενός τέτοιου κελιού βήμα προς βήμα. Για παράδειγμα για Λεπτομερής περιγραφή κατασκευή, παίρνουμε ένα κελί μονής βαθμίδας σε τρία διαμερίσματα. Έχοντας κατανοήσει την αρχή της μεθόδου, θα είναι αρκετά εύκολο να ολοκληρώσετε τους επάνω ορόφους μετά. Συναρμολογούμε το πλαίσιο του κλωβού σύμφωνα με τις απαιτούμενες διαστάσεις και σχέδια.

  1. Αρχίζουμε να χτίζουμε το σκελετό από το σκελετό, μετά χτίζουμε το ίδιο το κλουβί και βάζουμε το πάτωμα σε αυτό διαγώνια με ράγες. Ετοιμάζουμε ξεχωριστά τις πόρτες για το κλουβί, τις εγκαθιστούμε, χωρίς να ξεχνάμε τα μάνδαλα.
  2. Εγκαθιστούμε αυτόματο μπολ πόσιμου για ζώα μέσα στους χώρους διαβίωσης, κρεμάμε προεπιλεγμένα μπολ πόσης έξω (επίσης φτιαγμένα σύμφωνα με τις διαστάσεις των σχεδίων).
  3. Διαχωρίζουμε το μητρικό σπίτι για το κουνέλι και τα κουνέλια με ένα διαμέρισμα, στο οποίο υποτίθεται ότι μια πόρτα για την έξοδο. Μην ξεχνάτε ότι το κελί queen πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σκούρο για την άνεση των νεογέννητων κουνελιών.
  4. Φτιάχνουμε μια οροφή, ενισχύουμε το σχιστόλιθο με βίδες αυτο-χτυπήματος.
  5. Κάνουμε μια κεκλιμένη επιφάνεια για κοπριά σε σχήμα ορθογώνιας χοάνης. Ένα δοχείο εγκαθίσταται κάτω από τη χοάνη για τη συλλογή απορριμμάτων και απορριμμάτων προϊόντων κουνελιών.

Ένα σημαντικό σημείο σε τέτοια κλουβιά είναι ότι τα νεαρά κουνέλια δεν χωρίζονται από τη μητέρα τους. Είναι συνεχώς μαζί της σε ένα θερμαινόμενο μητρικό ποτό και έχουν την ευκαιρία να λάβουν μητρικό γάλα για όσο το δυνατόν περισσότερο, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ασυλία των ζώων.

Η μέθοδος του Mikhailov βασίζεται, καταρχάς, στο γεγονός ότι τα κουνέλια δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό άγχος για αυτούς. Η ιδέα ενός τέτοιου αυτόματου σπιτιού, όπου τα κατοικίδια έχουν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο σε ένα μπολ σίτισης και κατανάλωσης, έχει επιτύχει απίστευτα αποτελέσματα. Τα κουνέλια που ζουν σε τέτοια κλουβιά ουσιαστικά δεν αρρωσταίνουν, αναπαράγονται καλά και αυξάνουν το βάρος πολύ γρήγορα. Υπάρχουν ακόμη και άτομα τεσσάρων μηνών που ζυγίζουν έως και έξι κιλά.

Βίντεο. DIY κλουβί κουνελιού

Η αναπαραγωγή κουνελιών στα νοικοκυριά μπορεί να είναι επικερδής, καθώς και δαπανηρή. Τα κουνέλια αναπαράγονται ενεργά, μεγαλώνουν γρήγορα, τρώνε πράσινα τρόφιμα και το κρέας και το δέρμα τους είναι ακριβά – και αυτό φέρνει σημαντικό κέρδος στον κτηνοτρόφο. Ωστόσο, είναι ιδιότροπα στο περιεχόμενο και υπόκεινται σε υψηλή θνησιμότητα. Επομένως, πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή στην κατασκευή ενός κουνελιού. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να δημιουργήσετε ένα κουνέλι με τα χέρια σας.

Η λέξη “κουνέλι” έχει διπλή σημασία. Αυτό είναι το όνομα του δωματίου όπου βρίσκονται τα περιβλήματα κουνελιών, καθώς και κλουβιά μαζί και μίνι αγροκτήματα που στέκονται στο δρόμο.

Τις περισσότερες φορές, τα κουνέλια είναι θερμαινόμενα και φωτισμένα δωμάτια με καλό αερισμό, όπου τα κλουβιά βρίσκονται σε επίπεδα. Σε περιοχές με ήπιο κλίμα, χρησιμοποιούνται πιο συχνά ανοιχτά κουνέλια, η οποία είναι μια δομή δύο ή τριών τοίχων, καλυμμένη με κουβούκλιο.

Το κουνέλι – εσωτερική θέα

Ένα καλό κουνέλι πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • δημιουργώ άνετες συνθήκες για τη διαβίωση και αναπαραγωγή ζώων ·
  • να είναι εύκολο στην εξυπηρέτηση για ένα άτομο μέσου ύψους και κατασκευής.
  • να έχετε ένα καλά μελετημένο σύστημα για την απομάκρυνση των αποβλήτων από τα κύτταρα και την επακόλουθη διάθεσή τους.

Τα κτήρια για το κουνέλι είναι μονόχωρα και ορθογώνια. Είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με το GOST 23838.

Στην πράξη, τα κλουβιά με αυτά τα ζώα μπορούν να τοποθετηθούν σε υπόστεγο τύπου πλαισίου.

Κοινά σχέδια και τα χαρακτηριστικά τους

Ένα τυπικό εσωτερικό κουνελιού είναι ένα κλειστό δωμάτιο εξοπλισμένο με συστήματα φωτισμού, εξαερισμού και θέρμανσης, λιγότερο συχνά με σύστημα παροχής νερού. Υπάρχουν κελιά σε μεγάλες σειρές, συνήθως σε τρία επίπεδα. Υπάρχουν μεταξύ τους περάσματα, το βέλτιστο πλάτος των οποίων είναι 1,5 m. Συχνά, ένα μέρος του κουνελιού διαχωρίζεται για τεχνικούς χώρους και αποθήκευση ζωοτροφών.

Μίνι φάρμες πολλαπλών επιπέδων


Κουνέλι στο λάκκο

Αυτή είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι αυτού του σχεδιασμού είναι σχεδόν εξίσου διχασμένοι.

Ένα παράδειγμα κουνελιών “pit”

Πλεονεκτήματα του περιεχομένου “pit”:

  • Το λαγούμι είναι φυσικό για τα κουνέλια.
  • στα κοιλώματα, το μικροκλίμα, η υγρασία και η θερμοκρασία που είναι φυσιολογικές για τα κουνέλια σχηματίζονται φυσικά.
  • ζώα αναπαράγονται όλο το χρόνο.
  • καλό ποσοστό επιβίωσης των απορριμμάτων.
  • Τα ζώα είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν και να αποκτήσουν βάρος καλύτερα
  • τροφοδοτείται σε όλα τα ζώα ταυτόχρονα, πράγμα που εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια.

Μειονεκτήματα του περιεχομένου “pit”:

  • το ζευγάρωμα δεν μπορεί να ρυθμιστεί.
  • είναι δύσκολο να παρακολουθείται η κατάσταση των μεμονωμένων ατόμων.
  • δύσκολο να πιάσει ζώα?
  • υπάρχει πιθανότητα τα κουνέλια να σκάψουν κάτω από τους τοίχους και να ξεφύγουν.

Σύμφωνα με έναν αριθμό αγροτών, η διατήρηση των λάκκων είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις φυσικές συνθήκες διαβίωσης των κουνελιών. Πιστεύεται ότι τα χαρακτηριστικά του κρέατος των κουνελιών που ζουν υπόγεια είναι πολύ καλύτερα. Ωστόσο, με όλα τα πλεονεκτήματα, η οργάνωση τέτοιων κατοικιών στεγάζεται με πολλές δυσκολίες. αντιμετώπιση κουνελιών σε λάκκους γ.

Έκδοση για όλη τη σεζόν με μονωμένα διαμερίσματα

Το κλίμα της Ρωσίας είναι τέτοιο που στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της, ο χειμώνας είναι πολύ κρύος για να διατηρεί τρωκτικά ύπαιθρο ή σε μη μονωμένα δωμάτια. Επομένως, για την επιτυχή διατήρηση των κουνελιών, πρέπει να σκεφτείτε τη μόνωση. Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ, και για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυαστούν. Θερμάνετε το κουνέλι ή μονώστε τα διαμερίσματα που περιέχουν τα ζώα.

Η θερμοκρασία στη θέση του περιεχομένου τους δεν πρέπει να πέσει κάτω από -5. Το ιδανικό εύρος για αυτήν την περίοδο του έτους είναι από +5 έως + 15-20 μοίρες. Η προσέγγιση του άνω ορίου του καθορισμένου εύρους είναι πιο επιθυμητή, καθώς η ζεστασιά κουνέλια αναπαράγεται καλά και αυξάνει το βάρος. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή εποχιακών “διακοπών” σε αυτόν τον τύπο επιχείρησης.

Στο μητρικό ποτό, η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέσει κάτω από 10 βαθμούς, διαφορετικά τα κουνέλια μπορεί να πεθάνουν ή, υπό τις καλύτερες συνθήκες, θα μείνουν σημαντικά πίσω στην ανάπτυξη και ο αγρότης θα ξοδέψει περισσότερα για τη διατήρηση των νέων απ ‘ότι στο τέλος θα λάβει κέρδος. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα κουνέλια γεννιούνται γυμνά και είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο. Αν και η ίδια η γυναίκα φροντίζει τη θέρμανση των νεογνών και τη μόνωση της φωλιάς, για τους αρουραίους των τυφλοπόντικων, και τους ήδη μεγάλους, και τα κουνέλια που έχουν μεγαλώσει γούνα – χαμηλές θερμοκρασίες, όλα είναι ομαλά, επιβλαβή. Η συστηματική κατάψυξη οδηγεί σε αργή ανάπτυξη και κακή αύξηση βάρους, καθώς και μειωμένη ανοσία.

Ένας πρωτότυπος τρόπος μόνωσης των διαμερισμάτων εφευρέθηκε από Ρώσους κτηνοτρόφους. Μια «τσέπη» από πυκνό κόντρα πλακέ είναι προσαρτημένη στο κάτω μέρος του διαμερίσματος, όπου τοποθετείται ένα ηλεκτρικό μαξιλάρι θέρμανσης EG-1 (ή άλλο). Με τη βοήθεια ενός μετασχηματιστή, το μαξιλάρι θέρμανσης, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιείται σε μειωμένη λειτουργία, θερμαίνοντας έτσι το δάπεδο του κλωβού.

Βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθείτε κατά τη δημιουργία ενός κουνελιού

Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο σχεδιασμό του κουνελιού και των κλουβιών, υπάρχουν ορισμένα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής που πρέπει να τηρούνται. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ορισμένα πρότυπα για το φωτισμό, τη θερμοκρασία και τον εξαερισμό των κυψελών. Κατά τη δημιουργία ενός κουνελιού, πρέπει να τηρούνται.

  1. Πιστεύεται συχνά ότι τα κουνέλια στη φύση ζουν σε λαγούμια, και ως εκ τούτου μπορούν να διατηρηθούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς πηγή φωτισμού. Αυτή είναι η λάθος προσέγγιση. Αυτά τα ζώα πραγματικά σκάβουν τρύπες, αλλά συνήθως περνούν την ημέρα στην επιφάνεια, όπου τρέφονται. Η έλλειψη φωτισμού αναστέλλει την αναπαραγωγική λειτουργία, μειώνει την ανοσία, διαταράσσει τη σύνθεση ζωτικών βιταμινών στο σώμα του κουνελιού Ως αποτέλεσμα, τα ζώα γίνονται πιο αδύναμα, μαραίνονται, χάνουν την όρεξή τους και μειώνεται η αντίστασή τους στις ασθένειες.
  2. Το άμεσο ηλιακό φως δεν είναι λιγότερο επιβλαβές. Η παρατεταμένη έκθεσή τους οδηγεί σε υποθερμία. Φτάνοντας στη βλεννογόνο και τα μάτια, ο λαμπερός ήλιος οδηγεί στη φλεγμονή τους. Με άλλα λόγια, τα κουνέλια πρέπει να ανάβουν, αλλά να αποφεύγεται το άμεσο ηλιακό φως. Για συντήρηση σε εξωτερικούς χώρους, είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα κουβούκλιο πάνω από τα κλουβιά ή να σκεφτείτε άλλες επιλογές για τη δημιουργία 24ωρης σκίασης. Τα εσωτερικά κουνέλια πρέπει να ανάβουν έτσι ώστε οι ώρες της ημέρας να κυμαίνονται μεταξύ 16 και 18 ωρών, ανάλογα με την εποχή.
  3. Η βέλτιστη θερμοκρασία για ενήλικα κουνέλια είναι από 10 έως 20 βαθμούς. Εάν είναι πιο κρύο στο κλουβί, θα αναπτυχθούν πιο αργά και θα αποκτήσουν μικρότερο βάρος. Εάν είναι πιο ζεστό, τα ζώα μπορεί να υποστούν θερμοπληξία. Επομένως, πρέπει να προσέξετε τη δυνατότητα θέρμανσης το χειμώνα και δημιουργίας σκιάς το καλοκαίρι. Ένα σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο εάν τα κλουβιά πρέπει να διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους.

Τύποι και μεγέθη κελιών

Από την περιγραφή των μεγάλων δομών, ας προχωρήσουμε σε μικρές, δηλαδή στα κελιά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα δύο αυτόνομα, για να κρατήσουν ένα ή δύο ζώα ξεχωριστά από τα υπόλοιπα, ή να στέκονται σε κουνέλι τύπου αχυρώνα ή να αποτελούν μέρος ενός πτυσσόμενου συγκροτήματος mini-farm.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κλουβιά για κουνέλια. Όλοι όμως μπορούν να χωριστούν σε τρεις υπό όρους ομάδες, ανάλογα με τον σκοπό.

Της μητέρας

Πρόκειται για κλουβιά ειδικού σχεδιασμού, όπου τα κουνέλια τοποθετούνται για αρνί. Εκεί γεννά και ζει με μικρά παιδιά μέχρι να φτάσουν την ηλικία των είκοσι ημερών.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι η παρουσία μιας φωλιάς. Είναι ένα κουτί από απορρίμματα, όπως κόντρα πλακέ, και έχει διαστάσεις 40 cm x 40 cm x 30 cm.

Κανόνες για την κατασκευή μιας φωλιάς:

  • είναι απαραίτητο να κόψετε μια τρύπα στη φωλιά σε ύψος τουλάχιστον 10 cm. Αυτό γίνεται έτσι ώστε πολύ μικρά κουνέλια να μην μπορούν να βγουν από τη φωλιά.
  • το δάπεδο στο μητρικό υγρό πρέπει να είναι μόνο συμπαγές.
  • το κόντρα πλακέ από το οποίο είναι φτιαγμένη η φωλιά από τις εκκρίσεις των ζώων, επομένως, ένα κομμάτι από αδιάβροχο υλικό, για παράδειγμα, ένα φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, πρέπει να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος και ένα παχύ στρώμα από άχυρο στην κορυφή ·
  • Το καπάκι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορείτε να το σηκώσετε και να το χαμηλώσετε (είναι καλύτερο να το βάλετε σε μεντεσέδες επίπλων).
  • εάν το μητρικό ποτό πρόκειται να σταθεί έξω ή σε κρύο δωμάτιο το χειμώνα, πρέπει να προσέξετε τη θέρμανση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φτηνή και αποδεδειγμένη μέθοδο θέρμανσης: μια υπέρυθρη λάμπα τοποθετημένη σε ένα ειδικό διαμέρισμα).

Δυο τεμάχια ενήλικα κλουβί με sennik

Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι καλός για τη διατήρηση δύο ενήλικων ζώων. Σε θετικές θερμοκρασίες, επιτρέπεται η έκθεσή του σε εξωτερικούς χώρους, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν συνιστάται η χρήση του σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των θερμαινόμενων.

Ένα κλουβί δύο τμημάτων είναι ένα ξύλινο κουτί μήκους 1,4-2 m, ύψους 0,5 έως 0,7 m και πλάτους 0,5-0,7 m. Τα τοιχώματα του πάνω, κάτω, πλευρικού και πίσω μέρους είναι συμπαγή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε για αυτή τη δομή που χτυπήθηκε χωρίς κενά από λειασμένες σανίδες, αλλά και άλλες λύσεις είναι επίσης δυνατές, για παράδειγμα, από ένα λεπτό πλέγμα ή από κασσίτερο. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, αξίζει να φροντίσετε ένα άκαμπτο, ισχυρό πλαίσιο που θα συγκρατεί ολόκληρη τη δομή από μόνη της.

Τα ποτήρια και οι τροφοδότες τοποθετούνται στις άκρες έτσι ώστε τα ζώα να μην μπορούν να ανεβαίνουν εκεί με τα πόδια τους.

Τα κελιά δύο τμημάτων μπορούν να κατασκευαστούν πολλαπλών επιπέδων. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη χρήση της περιοχής του κουνελιού.

Βίντεο – DIY κλουβί δύο τμημάτων

Κλουβί με φωλιά

Αυτή η επιλογή είναι λίγο πιο δύσκολη στην κατασκευή, αλλά επιτρέπει στο κουνέλι να ακολουθήσει έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής για αυτόν. Σε αυτήν την περίπτωση, το κλουβί χωρίζεται σε δύο διαμερίσματα με κενό μεταξύ τους. Το μικρότερο διαμέρισμα είναι μονωμένο με σανό και χρησιμεύει ως φωλιά.

Ομαδικά κελιά

Κλουβιά για νεαρά ζώα ηλικίας 3-6 μηνών, που ονομάζονται επίσης κλουβιά ομάδας. Τα ζώα μπορεί να είναι ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα. Λάβετε υπόψη ότι τα μη ευνουχισμένα αρσενικά μπορεί να αρχίσουν να δείχνουν επιθετικότητα μεταξύ τους νωρίς, οπότε πρέπει να καθίσουν σε ξεχωριστά διαμερίσματα. Οι τυπικές διαστάσεις αυτού του κλουβιού είναι 120 επί 50 επί 40 cm.

Πώς να δημιουργήσετε ένα σχεδιάγραμμα για ένα κουνέλι

Φυσικά, ένα σχέδιο ξεχωριστού κλουβιού ή ολόκληρου κουνελιού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή μπορείτε απλά να προσαρμόσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές ώστε να ταιριάζει στο μέγεθός σας. Η κύρια παράμετρος που πρέπει να γνωρίζετε είναι ο αριθμός των κουνελιών που σκοπεύετε να διατηρήσετε στο κλουβί.

  • Ένα νεαρό ζώο απαιτεί τουλάχιστον 0,1-0,2 m2. Για άνετη διαμονή ο ρυθμός αυτός πρέπει να αυξηθεί στα 0,5 m2. Τα αρσενικά, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να επιτρέπεται να αναπαράγονται, χρειάζονται 2 φορές περισσότερο χώρο.
  • Ένα ενήλικο ζώο χρειάζεται τουλάχιστον μισό μέτρο ελεύθερου χώρου. Στην ιδανική περίπτωση, ένας μετρητής για να μπορεί να κινείται πλήρως.
  • Για τα μεγάλα κουνέλια φυλής, αυτά τα πρότυπα πρέπει να αυξηθούν. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι τέτοιες ώστε το ζώο να μπορεί να τεντώνεται ελεύθερα σε όλο το μήκος κατά μήκος του κλουβιού, χωρίς να στηρίζεται το σώμα στους τοίχους και να κάθεται χωρίς να αγγίζει το καπάκι με τα αυτιά του.
  • Πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή φωλιά στο μητρικό λικέρ. Οι τυπικές διαστάσεις του είναι 40 cm x 40 cm x 30 cm.

Όταν καθορίζονται οι διαστάσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σχεδίαση. Θα πρέπει να ξεκινήσετε σχεδιάζοντας μια κάτοψη: σχεδιάστε ένα ορθογώνιο του απαιτούμενου μεγέθους, χωρίστε το σε διαμερίσματα, εάν είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια, στο σχέδιο εμφανίζονται όλα τα στοιχεία: χωρίσματα, πόρτες, φρεάτια, τροφοδότες κ.λπ. Οι διαστάσεις τοποθετούνται παντού. Η πλάγια όψη σχεδιάζεται με βάση την κάτοψη. Η φανταστική τομή πρέπει να περάσει από το πιο τεχνολογικά περίπλοκο τμήμα, για παράδειγμα, κατά μήκος της φωλιάς του μητρικού λικέρ. Οι διαστάσεις πρέπει να ταιριάζουν. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια κάτω όψη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια και στη δομή στήριξης.

Αποχρώσεις στην κατασκευή κουνελιού

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χτίζετε ένα κλουβί, υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν. Δεν είναι προφανείς στους νέους αγρότες και θα βοηθήσουν στην αποφυγή λαθών.

Η παρακολούθηση του βίντεο, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε προσωπικά τη διαδικασία κατασκευής από επαγγελματίες, βοηθά επίσης στην αποφυγή λαθών.

Βίντεο – Χτίζοντας ένα κλουβί κλουβί βήμα προς βήμα

Εργαλεία και υλικά

Δεν απαιτείται τίποτα ιδιαίτερα σπάνιο ή ακριβό για την κατασκευή κουνελιού. Από τα εργαλεία, το συνηθισμένο κιτ κατασκευής είναι αρκετό. Ένα πλεονέκτημα θα είναι η παρουσία μιας μηχανής συγκόλλησης.

Τιμές για δημοφιλή μοντέλα παζλ

Λεπτό πριόνι

Συνήθως, παίρνουν επένδυση, ξυλεία ή συνηθισμένες σανίδες για κατασκευή. Αλλά δεν συνιστάται η χρήση τους, τα κουνέλια ροκανίζουν μέσα από το δέντρο. Επομένως, συνδυάζεται με τα ακόλουθα υλικά:

Ας αναλύσουμε: ποια υλικά είναι τα μέρη που κατασκευάζονται για τη δημιουργία κυττάρων.

  • Πλαίσιο. Είναι κατασκευασμένο από ξύλινα μπλοκ.
  • Πλευρικά και πίσω τοιχώματα. Είναι κατασκευασμένα από χοντρές σανίδες. Υπάρχουν συστάσεις για την κατασκευή τοίχων από κόντρα πλακέ, αλλά αυτό δεν αξίζει να το κάνετε. Το κόντρα πλακέ είναι λιγότερο ανθεκτικό, στρέβλωση από υγρασία, απολέπιση και φυσαλίδες και, το πιο σημαντικό, τα κουνέλια γρήγορα ροκανίζουν μέσα από αυτό.
  • Μπροστινός τοίχος. Κατασκευασμένο από λεπτό πλέγμα. Το πλέγμα σιδήρου μπορεί να ληφθεί μόνο εάν είναι βαμμένο ή ψεκαστεί, διαφορετικά θα σκουριάσει.

  • Πάτωμα. Είναι κατασκευασμένο από λεπτό πλέγμα ή σανίδες συσκευασμένες παράλληλα.
  • Στέγη. Είναι κατασκευασμένο από ξύλο, υλικό στέγης, σχιστόλιθο. Αλλά το κυματοειδές χαρτόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την κάλυψη κυττάρων που στέκονται κάτω από ένα κουβούκλιο ή σε εσωτερικούς χώρους – ζεσταίνεται πολύ στον ήλιο.

Πώς να επιλέξετε μια θέση

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να χτίσετε ένα κτίριο, ένα μίνι αγρόκτημα ή απλά να βάλετε μερικά κελιά κάτω από ένα υπόστεγο, πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας μια κατάλληλη τοποθεσία.

Εγκρίθηκε Ρωσική Ομοσπονδία επιτρέπεται η ανάπτυξη κωδικών κτηρίου προσωπική πλοκή υπό κατασκευή με έκταση 15 τ.μ. μ. και ένα κτίριο για τη διατήρηση ζώων εκτροφής ή πουλερικών με έκταση 40 τ.μ. μ. Το κτίριο κατοικιών πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων από τα δύο προαναφερθέντα κτίρια.

Επιπλέον, πρέπει να προσέχετε τα εξής:

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει θέση στο προσωπικό σας οικόπεδο που να πληροί πλήρως όλες αυτές τις προϋποθέσεις, προσπαθήστε να πλησιάσετε όσο το δυνατόν πιο ιδανικά. Οι μικρές αποκλίσεις δεν είναι κρίσιμες.

Τιμές για διάφορα είδη ξυλείας

Βήμα προς βήμα οδηγίες για τη δημιουργία κουνελιού για αρχάριους

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι μια τέτοια δομή είναι πολύ δύσκολο να οικοδομήσετε μόνοι σας, αλλά αυτό είναι απλώς μια ψευδαίσθηση. Είναι πολύ πιθανό ακόμη και για έναν επιτηρητή να φτιάξει ένα κουνέλι μόνο του, ξοδεύοντας από αρκετές ώρες έως αρκετές ημέρες σε αυτό.

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα κουνέλι με τα χέρια σας, ο αλγόριθμος των ενεργειών πρέπει να έχει ως εξής.

Βήμα 1. Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές, επιλέξτε ένα μέρος για το μελλοντικό κουνέλι, αποφασίστε για το μέγεθος, τη διάταξή του, το υλικό κατασκευής.

Βήμα 2. Κατασκευάστε το πλαίσιο του κλουβιού σύμφωνα με τις διαστάσεις του σχεδίου. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή μέταλλο. Εάν πολλά κελιά στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο, το πλαίσιο πρέπει να είναι συμπαγές.

Βήμα 3. Χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο ξυλουργικής και ένα επίπεδο, ένα ράφι και ένα άνω πλαίσιο συνδέονται στο πλαίσιο.

Βήμα 4. Το κάτω μέρος και το καπάκι συναρμολογούνται σε ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από ξύλινα δοκάρια ή κόψτε τα ξεχωριστά από παχύ κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, είναι απαραίτητο να βλέπετε τρύπες για τα πόδια στις γωνίες.

Εγκατάσταση καλύμματος

Βήμα 6. Ένα δίχτυ καρφώνεται στην πόρτα. Συνδέστε το στο πλαίσιο με πείρους επίπλων.

Καρφώσαμε το πλαίσιο, στο οποίο θα υπάρχει πλέγμα στο μέλλον

Βήμα 7. Καθαρίστε ή επιβιβαστείτε στις πλευρές του κλουβιού. Το πλέγμα κόβεται με μεταλλικό ψαλίδι και φυτεύεται σε βίδες αυτοκόλλησης με ένα κατσαβίδι.

Τιμές για δημοφιλή μοντέλα κατσαβιδιών

Κατσαβίδια

Η προβολή βίντεο από τη διαδικασία κατασκευής θα βοηθήσει επίσης στην κατασκευή.

Βίντεο – DIY κουνέλι κουνελιών από επαγγελματίες

Αυτό το βίντεο δείχνει λεπτομερώς όλα τα στάδια κατασκευής, δεδομένου χρήσιμες συμβουλές αρχάριοι.

Όπως μπορείτε να δείτε από το άρθρο, η δημιουργία ενός κουνελιού με τα χέρια σας είναι αρκετά ρεαλιστική ακόμη και για έναν αρχάριο. Απλώς πρέπει να ακολουθήσετε ξεκάθαρα τις συμβουλές και όλα θα λειτουργήσουν.

About admin

Check Also

Κατασκευή άμαξας

Το όχημα του μέλλοντος! Η κατασκευή άμαξας για ζώα είναι σχετικά απλή και το κόστος …

Κατασκευή ξεπουπουλιάστρας

Δείτε τη κατασκευή του Δημήτρη Αμανατίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.