Σάββατο , 8 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Το μέλι ως θεμέλιο της ζωής – Ένα από τα πολυτιμότερα ζωικά προϊόντα του πλανήτη μας! …η όμορφη νύμφη Μέλισσα,...
Περισσότερα
“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ψάρεμα : Δόλωμα Γαρίδα

Είναι ένα πολύ οικονομικό και εύκολο δόλωμα να προμηθευτεί κανείς, που προτιμούν τα περισσότερα ψάρια!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ: Αρχισε το ψάρεμα της ...

Γαρίδες μπορούμε να προμηθευτούμε από το ιχθυοπωλείο, την λαϊκή αγορά ή το Σούπερ μάρκετ της γειτονίας μας, φρέσκιες ή κατεψυγμένες.

Δεν προτιμούμε ποτέ έτοιμες αποφλειωμένες γαρίδες καταψυγμένες διότι κατά την διαδικασία της αποφλοίωσης έχουν χρησιμοποιηθεί υγρά-υλικά που απωθούν τα ψάρια μακριά από την ψαρεύτρα μας.

Θα χρειαστούμε τα εξής :

μια ποσότητα γαρίδες ανάλογα τις ανάγκες μας (π.χ. 1 κιλό)
αλάτι (εγώ χρησιμοποιώ χοντρό) ανάλογο της ποσότητας της γαρίδας (π.χ. περίπου 1 κιλό)
ζάχαρη (προαιρετικά ή για κάποιους απαραίτητα!!!)
1 εφημερίδα παλιά
σακουλάκια πολυμπάγκή πλαστικά ταπεράκια που κλείνουν καλά

Εκτέλεση

Αν έχουμε πάρει κατεψυγμένες γαρίδες (όχι αποφλειωμένες) τις αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν.

Αφού καθαρίσουμε (προαιρετικά) τις γαρίδες από τα κεφάλια, την ουρά και το κέλυφος, τις τοποθετούμε πάνω σε 2-3 φύλλα εφημερίδας,

Έπειτα τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (πολύ καλό τρικ), τις ανακατεύουμε λίγο να πάει η ζάχαρη παντού και τις σκεπάζουμε τελείως με το χοντρό αλάτι.

Τις αφήνουμε στον ήλιο περίπου μισή με 1 μέρα και βουαλά είναι έτοιμες για το ψάρεμα μας.

Πως την δολώνουμε?
Την δολώνουμε συνήθως καθαρισμένη, ολόκληρη ή την κόβουμε σε κομματάκια ανάλογα το μέγεθος του αγκιστριού που χρησιμοποιούμε.

Αποθήκευση
Μπορούμε για να την αποθηκεύσουμε εύκολα στην κατάψυξη για μεγάλο διαστήματα (2-3 μήνες).

Τις βάζουμε σε σακουλάκια πολυμπάγκ με λίγο χοντρό αλάτι από πάνω και τα σακουλάκια αυτά στην συνέχεια μέσα σε μπολάκια που κλείνουν αεροστεγώς και κατευθείαν στην κατάψυξη.

Όταν τελειώσουμε το ψάρεμα και μας έχει περισσέψει ποσότητα γαρίδας, δεν την πετάμε, διότι είναι μια χαρά.

Το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά.

Υ. Σ. Ορισμένοι φίλοι μετά την επεξεργασία με το αλάτι και την ζάχαρη τις βάζουν και σε μπολ με λάδι και τις έχουν στην συντήρηση για πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

About admin

Check Also

Ψάρεμα Απαγορευμένες Μέθοδοι και Εργαλεία

1. Καταδυτικές συσκευές:Δεν επιτρέπονται οι καταδυτικές συσκευές παροχής αέρα για οποιαδήποτε μορφή αλιείας (πλην σπόγγων …

Ψάρεμα λυθρίνι: Θέλει τεχνική… και δόλωμα

Τα λυθρίνια – Ψάρεμα

Ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων (sparidae) και στο λεπτό και επίμηκες σώμα του συναντώνται όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.