Τετάρτη , 22 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ψάρεμα : Δόλωμα Γαρίδα

Είναι ένα πολύ οικονομικό και εύκολο δόλωμα να προμηθευτεί κανείς, που προτιμούν τα περισσότερα ψάρια!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ: Αρχισε το ψάρεμα της ...

Γαρίδες μπορούμε να προμηθευτούμε από το ιχθυοπωλείο, την λαϊκή αγορά ή το Σούπερ μάρκετ της γειτονίας μας, φρέσκιες ή κατεψυγμένες.

Δεν προτιμούμε ποτέ έτοιμες αποφλειωμένες γαρίδες καταψυγμένες διότι κατά την διαδικασία της αποφλοίωσης έχουν χρησιμοποιηθεί υγρά-υλικά που απωθούν τα ψάρια μακριά από την ψαρεύτρα μας.

Θα χρειαστούμε τα εξής :

μια ποσότητα γαρίδες ανάλογα τις ανάγκες μας (π.χ. 1 κιλό)
αλάτι (εγώ χρησιμοποιώ χοντρό) ανάλογο της ποσότητας της γαρίδας (π.χ. περίπου 1 κιλό)
ζάχαρη (προαιρετικά ή για κάποιους απαραίτητα!!!)
1 εφημερίδα παλιά
σακουλάκια πολυμπάγκή πλαστικά ταπεράκια που κλείνουν καλά

Εκτέλεση

Αν έχουμε πάρει κατεψυγμένες γαρίδες (όχι αποφλειωμένες) τις αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν.

Αφού καθαρίσουμε (προαιρετικά) τις γαρίδες από τα κεφάλια, την ουρά και το κέλυφος, τις τοποθετούμε πάνω σε 2-3 φύλλα εφημερίδας,

Έπειτα τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (πολύ καλό τρικ), τις ανακατεύουμε λίγο να πάει η ζάχαρη παντού και τις σκεπάζουμε τελείως με το χοντρό αλάτι.

Τις αφήνουμε στον ήλιο περίπου μισή με 1 μέρα και βουαλά είναι έτοιμες για το ψάρεμα μας.

Πως την δολώνουμε?
Την δολώνουμε συνήθως καθαρισμένη, ολόκληρη ή την κόβουμε σε κομματάκια ανάλογα το μέγεθος του αγκιστριού που χρησιμοποιούμε.

Αποθήκευση
Μπορούμε για να την αποθηκεύσουμε εύκολα στην κατάψυξη για μεγάλο διαστήματα (2-3 μήνες).

Τις βάζουμε σε σακουλάκια πολυμπάγκ με λίγο χοντρό αλάτι από πάνω και τα σακουλάκια αυτά στην συνέχεια μέσα σε μπολάκια που κλείνουν αεροστεγώς και κατευθείαν στην κατάψυξη.

Όταν τελειώσουμε το ψάρεμα και μας έχει περισσέψει ποσότητα γαρίδας, δεν την πετάμε, διότι είναι μια χαρά.

Το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά.

Υ. Σ. Ορισμένοι φίλοι μετά την επεξεργασία με το αλάτι και την ζάχαρη τις βάζουν και σε μπολ με λάδι και τις έχουν στην συντήρηση για πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

About admin

Check Also

Ψάρεμα Απαγορευμένες Μέθοδοι και Εργαλεία

1. Καταδυτικές συσκευές:Δεν επιτρέπονται οι καταδυτικές συσκευές παροχής αέρα για οποιαδήποτε μορφή αλιείας (πλην σπόγγων …

Ψάρεμα λυθρίνι: Θέλει τεχνική… και δόλωμα

Τα λυθρίνια – Ψάρεμα

Ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων (sparidae) και στο λεπτό και επίμηκες σώμα του συναντώνται όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.