Παρασκευή , 3 Ιανουαρίου 2025
Breaking News

Σχίνος: Ένας ανθεκτικός θάμνος για φράχτη

Ο σχίνος (ή σκίνος) είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και ανθεκτικούς θάμνους με σημαντική καλλωπιστική αξία που συναντάμε στις...
Περισσότερα
Σχίνος: Ένας ανθεκτικός θάμνος για φράχτη

Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Η μπρουνέρα είναι ένα πανέμορφο που ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό φύλλωμα σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ανθοφορία του.Στο εξωτερικό, η...
Περισσότερα
Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως φάρμακου για τη γρίπη χρονολογείται από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή. Συνήθως,...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Ψάρεμα : Δόλωμα Γαρίδα

Είναι ένα πολύ οικονομικό και εύκολο δόλωμα να προμηθευτεί κανείς, που προτιμούν τα περισσότερα ψάρια!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ: Αρχισε το ψάρεμα της ...

Γαρίδες μπορούμε να προμηθευτούμε από το ιχθυοπωλείο, την λαϊκή αγορά ή το Σούπερ μάρκετ της γειτονίας μας, φρέσκιες ή κατεψυγμένες.

Δεν προτιμούμε ποτέ έτοιμες αποφλειωμένες γαρίδες καταψυγμένες διότι κατά την διαδικασία της αποφλοίωσης έχουν χρησιμοποιηθεί υγρά-υλικά που απωθούν τα ψάρια μακριά από την ψαρεύτρα μας.

Θα χρειαστούμε τα εξής :

μια ποσότητα γαρίδες ανάλογα τις ανάγκες μας (π.χ. 1 κιλό)
αλάτι (εγώ χρησιμοποιώ χοντρό) ανάλογο της ποσότητας της γαρίδας (π.χ. περίπου 1 κιλό)
ζάχαρη (προαιρετικά ή για κάποιους απαραίτητα!!!)
1 εφημερίδα παλιά
σακουλάκια πολυμπάγκή πλαστικά ταπεράκια που κλείνουν καλά

Εκτέλεση

Αν έχουμε πάρει κατεψυγμένες γαρίδες (όχι αποφλειωμένες) τις αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν.

Αφού καθαρίσουμε (προαιρετικά) τις γαρίδες από τα κεφάλια, την ουρά και το κέλυφος, τις τοποθετούμε πάνω σε 2-3 φύλλα εφημερίδας,

Έπειτα τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (πολύ καλό τρικ), τις ανακατεύουμε λίγο να πάει η ζάχαρη παντού και τις σκεπάζουμε τελείως με το χοντρό αλάτι.

Τις αφήνουμε στον ήλιο περίπου μισή με 1 μέρα και βουαλά είναι έτοιμες για το ψάρεμα μας.

Πως την δολώνουμε?
Την δολώνουμε συνήθως καθαρισμένη, ολόκληρη ή την κόβουμε σε κομματάκια ανάλογα το μέγεθος του αγκιστριού που χρησιμοποιούμε.

Αποθήκευση
Μπορούμε για να την αποθηκεύσουμε εύκολα στην κατάψυξη για μεγάλο διαστήματα (2-3 μήνες).

Τις βάζουμε σε σακουλάκια πολυμπάγκ με λίγο χοντρό αλάτι από πάνω και τα σακουλάκια αυτά στην συνέχεια μέσα σε μπολάκια που κλείνουν αεροστεγώς και κατευθείαν στην κατάψυξη.

Όταν τελειώσουμε το ψάρεμα και μας έχει περισσέψει ποσότητα γαρίδας, δεν την πετάμε, διότι είναι μια χαρά.

Το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά.

Υ. Σ. Ορισμένοι φίλοι μετά την επεξεργασία με το αλάτι και την ζάχαρη τις βάζουν και σε μπολ με λάδι και τις έχουν στην συντήρηση για πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

About admin

Check Also

Ψάρεμα Απαγορευμένες Μέθοδοι και Εργαλεία

1. Καταδυτικές συσκευές:Δεν επιτρέπονται οι καταδυτικές συσκευές παροχής αέρα για οποιαδήποτε μορφή αλιείας (πλην σπόγγων …

Ψάρεμα λυθρίνι: Θέλει τεχνική… και δόλωμα

Τα λυθρίνια – Ψάρεμα

Ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων (sparidae) και στο λεπτό και επίμηκες σώμα του συναντώνται όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.