Κυριακή , 20 Ιουλίου 2025
Breaking News

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία, μεταξύ...
Περισσότερα
Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σπονδή στα κόκκινα!

Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας  με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό...
Περισσότερα
Σπονδή στα κόκκινα!

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Κάθε μέρα, όταν ετοιμάζουμε το φαγητό μας να θυμόμαστε τη ρήση του μεγάλου σοφού, του Ιπποκράτη και να φροντίζουμε ώστε...
Περισσότερα
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Πως χρωματίζουμε τα ποτά

Ο χρωματισμός των ποτών είναι αναγκαιότατος για εκείνον που θα κατασκευάσει ποτά και για αυτό καταγράφουμε λεπτομερώς τα διάφορα χρώματα και τους τρόπους κατασκευής αυτών.2. Κίτρινα χρώματα
Λαμβάνουμε κροκοβαφία (Safran) 25 γραμμάρια και νερό 150 γραμμάρια. Μέσα στην κροκοβαφία χύνουμε το νερό βραστό και το αφήνουμε επ’ αρκετή ώρα, έως ότου να κρυώσει. Κατόπιν μαζεύουμε το υγρό διά της πιέσεως και εξακολουθούμε έως ότου τελειώσουμε το χρώμα και βάζουμε και οινόπνευμα 86 βαθμών κατά το ήμισυ του υγρού, αν θέλουμε να το φυλάξουμε.3. Άλλος χρωματισμός
Λαμβάνουμε κύπειρο (curcuma) σκόνη 20 γραμμάρια και οινόπνευμα των 86 βαθμών 250 γραμμάρια. Αυτό το χρώμα χρησιμεύει για την κατασκευήν του πρασίνου χρώματος. Επειδή όμως ο κουρκουμάς είναι καθαρτικό, για αυτό πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με προσοχή.4. Άλλος χρωματισμός
Λαμβάνουμε κροκοβαφία της Βαλεντίας (Valence) 20 γραμμάρια και οινόπνευμα 86 βαθμών 1 λίτρα, χύνουμε το οινόπνευμα στην κροκοβαφία και στραγγίζουμε.5. Άλλος χρωματισμός
Λαμβάνουμε καραμέλα (ζακχαρόκαυστο) 250 γραμμάρια, νερό 250 γραμμάρια και κερί παρθένο ακατέργαστο 1 γραμμάριο. Λιώνουμε αυτά επάνω στη φωτιά, ώστε να γίνουν, όλα ένα μίγμα, και προσθέτουμε έπειτα μισή λίτρα οινόπνευμα (οίνου). Αυτό το χρώμα χρησιμοποιούμε στην κατασκευήν του κονιάκ.6. Άλλος χρωματισμός
Λαμβάνουμε ζιγγίβεριν (gingembre) 100 γραμμάρια και οινόπνευμα 8 ½ βαθμών του ποτηριού και τα αφήνουμε μαζί να μουσκευτούν μέχρις ότου καθαρίσει το υγρό.(Εδώ δυστηχώς υπάρχει τυπογραφικό λάθος, μάλλον εννοεί οινόπνευμα 86 βαθμών σε μισό ποτήρι;)7. Ερυθρά χρώματα (διά τα ποτά πρώτης ποιότητος)
Λαμβάνουμε Κιρμέζι μαύρο σκόνη 26 γραμμάρια
Στύψη σκόνη 1 ½ γραμμάρια
Ταρταρικό αλάτι 2 ½ γραμμάρια
Νερό 125 γραμμάρια

Βάζουμε κατ’ αρχάς το νερό στη φωτιά να βράσει και όταν δούμε ότι αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα το κιρμέζι, το οποίο αναλύουμε, επίσης δε, ρίχνουμε μέσα αναλύοντας και το ταρταρικό αλάτι. Άμα διαλυθούν αυτές οι 2 ύλες καλά, τότε πλέον χύνουμε και τη στύψη, καθ’ όλη δε τη βράση ανακατώνουμε ακατάπαυστα με μια ξύλινη κουτάλα. Το χρώμα αυτό το μεταχειριζόμαστε στην κατασκευή των ποτών της πρώτης ποιότητος, των οποίων το χρώμα αλλάζουμε κάνοντας το βαθύτερο ή ανοικτότερο κατά το είδος του ποτού.8. Δεύτερος χρωματισμός
Λαμβάνουμε Κόκκους Μυρτίλου (Myrtille) ½ κιλό
Οινόπνευμα 86° βαθμών 1 ½ λίτρα
Συντρίβουμε τους κόκκους με το οινόπνευμα, τα αφήνουμε δε επί 5 ή 6 ημέρες να μουσκέψουν έως ότου πλέον να σαπίσουν. Κατόπιν διά πιέσεως τα στραγγίζουμε και τα περνούμε από φίλτρο.9. Τρίτος χρωματισμός
Λαμβάνουμε ξύλο του Φερνανμπούκ σκόνη 250 γραμ.
Οινόπνευμα 86° βαθμών 1 ½ λίτρα
Τα βάζουμε αυτά και τα αφήνουμε επί 5 ή 6 ημέρες να μουσκέψουν καλά και κατόπιν τα στραγγίζουμε.10. Τέταρτος χρωματισμός
Λαμβάνουμε κόκκους κουφοξυλιάς (surceau) ½ κιλό
Οινόπνευμα 86° βαθμών 1 ½ λίτρα
Συντρίβουμε τους κόκκους με το οινόπνευμα και τα αφήνουμε επί 5 ή 6 ημέρες να μουσκέψουν έως ότου να σαπίσουν. Κατόπιν τα στραγγίζουμε διά πιέσεως και τα φιλτράρουμε.11. Πέμπτος χρωματισμός
Λαμβάνουμε Σάνταλο (Rouis de Santal) τριμμένο 20 γραμμάρια
Οινόπνευμα 86° βαθμών 1 ½ λίτρα
Τα αφήνουμε να μουσκέψουν επί 2 ημέρες και κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Τα χρώματα, τα όποια κάνουμε με το οινόπνευμα, πρέπει να τα φυλάγουμε μέσα σε καλώς ταπωμένες φιάλες μέσα σε κουτί. Δεν πρέπει δε να τα αφήνουμε να τα βλέπει το φως της ημέρας, διότι τα βλάπτει παρά πολύ.12. Έκτος χρωματισμός
Λαμβάνουμε Κουντπάρ (Cudbear) σκόνη 125 γραμμάρια
Οινόπνευμα 86° βαθμών ½ λίτρο
Η κατασκευή του χρωματισμού αυτού γίνεται όπως και στην παράγραφο 10.13. Ερυθρό χρώμα για συνήθη ποτά
Λαμβάνουμε Όρσέγι (Orseille) σε πάστα 150 γραμ.
Οινόπνευμα 86° βαθμών 1 ½ λίτρα
Και κατασκευάζουμε τον χρωματισμό ενώνοντας αυτά.14. Άλλο είδος χρώματος
Λαμβάνουμε Κιρμέζι μαύρο τριμμένο 25 γραμμάρια
Στύψη καμένη 4 γραμμάρια
Αμμωνία εις υγρό 6 γραμμάρια
Οινόπνευμα (οίνου) 86° βαθμών 4 λίτρας
Βάζουμε στο οινόπνευμα μέσα το κιρμέζι να μείνει επί 8 ημέρες για να μουσκέψει καλά, κατόπιν δε βάζουμε και τη στύψη και έπειτα την αμμωνία. Αφού τα αφήσουμε όλα αυτά να καθαρίσουν καλά, περνούμε από ένα φίλτρο.15. Πράσινα χρώματα
Το πράσινο χρώμα γίνεται κυρίως εάν αναμίξουμε κυανό και κίτρινο χρώμα. Για να σχηματίσουμε λοιπόν αυτό, μεταχειριζόμαστε το κυανό χρώμα, το ινδικό και το κίτρινο της κροκοβαφίας, τα οποία είπαμε προηγουμένως. Εάν κάνουμε αυτήν την ανάμιξη, έχουμε τότε πράσινο χρώμα του χόρτου.16. Άλλο χρώμα πράσινο
Εάν προσθέσουμε το κυανό χρώμα του ινδικού στο κίτρινο χρώμα της καραμέλας, τότε σχηματίζουμε βαθύ χρώμα πρασίνου, παραδείγματος χάριν σαν το χρώμα των φύλλων της ελαίας.

About admin

Check Also

Φτιάχνω Ουίσκι

Υλικά Λαμβάνουμε: Πνεύμα: λίτρα 5 Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10 Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10 Παρασκευή ουισκιού Αποστάζουμε και …

Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

Θα μπορούσα να κατατάξω αυτή την συνταγή στην ενότητα με τα άρθρα «φτιάχνω τα δικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.