Παρασκευή , 18 Απριλίου 2025
Breaking News

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Πρόβατα Assaf

Τα πρόβατα Assaf είναι διασταύρωση του Awassi (Ισραηλίτικο πρόβατο γαλακτοπαραγωγής) και του East Friesland. Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ερευνητές του Γεωργικού Ινστιτούτου του Ισραήλ θέλησαν να βελριώσουν γενετικά το Awassi. Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξαν ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι 3/8 East Friesland και 5/8 Awassi. 
Η ιστορία συνεχίστηκε στην Ισπανία, σε μία κτηνοτροφική μονάδα στην Λεόν, στο τέλος της δεκαετίας του ’70. Οι ισπανοί εισήγαγαν παρτίδες θηλυκών και αρσενικών Ασσάφ από το Ισραήλ, και δημιουργήθηκε η βάση της φυλής στην Ισπανία. Η διαδικασία της βελτίωσης της φυλής συνεχίζεται με μεγάλη ένταση έως σήμερα. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα το Ασσάφ να θεωρείται ως το πιο γαλακτοπαραγωγικό πρόβατο της Ευρώπης. Στην Ισπανία τα Ασσάφ εντοπίζονται σε 126 κτηνοτροφικές μονάδες και ο συνολικός αριθμός τους είναι 98.000.

 Τα συγκεκριμένα πρόβατα διακρίνονται από εξαιρετική προσαρμοστικότητα σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή γαλακτοπαραγωγή 400-800 κιλά ετησίως (μέσος όρος 500 kg) και υψηλή πολυδημία (1,4-1,6).

Αποτελεί έτσι την ιδανική λύση για κτηνοτροφικές μονάδες εντατικής εκμετάλλευσης, που ο στόχος τους είναι η παραγωγή και το κέρδος.

  • Μέσος όρος γαλακτοπαραγωγής 600 λίτρα
  • Γαλακτική Περίοδος 270 ημέρες
  • Λιπαρά 6,5%
  • Πρωτεΐνες 5,8%
  • Πολυδυμία 1,5
Προβατα Ασσαφ (Assaf)

Χαρακτηριστικά της φυλής ΑΣΣΑΦ (Assaf)

  • Το κεφάλι είναι μεγάλο και σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα, μακρύ και με κυρτό προφίλ.  Τα αυτιά του είναι μεγάλα, πλατιά και μακριά, και συνήθως εμφανίζουν μια καμπύλη στην άκρη τους.  Κατά κύριο λόγο δεν έχουν κέρατα.
  • Το στήθος είναι μακρύ, δυνατό και μυώδες, και με αρκετές φορές μακρύ τρίχωμα.
  • Ο κορμός είναι πλατύς και μακρύς κορμός με ελαφρώς τοξωτά πλευρά και πλατιά ουρά.
  • Οι μαστοί είναι συμμετρικοί με μεγάλες προς μεσαίες θηλές.
  • Τα πόδια είναι Ισχυρά άκρα με μέση αναλογία μήκους προς κορμό. Οπλές συμμετρικές και σκληρές.
  • Το τρίχωμα είναι λευκό τρίχωμα, που σε μερικές περιπτώσεις είναι κοκκινωπό στο κεφάλι και το στήθος.
  • Το βάρος των θηλυκών κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70 κιλών, ενώ τα αρσενικά φτάνουν τα 100 κιλά.

About admin

Check Also

Πρόβατα: Ελληνικές φυλές

ΚαραγκούνικηΚοιτίδα: Κυρίως Δυτική Θεσσαλία, κεντρική Ελλάδα. Γενικά Η πολυπληθέστερη ελληνική φυλή προβάτων. Ιδιαίτερα ανθεκτικό ζώο …

Ηλεκτρονική απογραφή αιγοπροβάτων

Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικά οι κτηνοτρόφοι στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.