Πώς φτιάχνω “βοτανοπαγάκια” με ροφήματα βοτάνων
Πάντα ψάχνω νέους και βολικούς τρόπους για να προσθέσω βότανα στη διατροφή μας Στα άρθρα μου που περιλαμβάνει η ενότητα – “μαγειρεύω με βότανα, ένας συνοπτικός γευστικός οδηγός” σας έχω δείξει διάφορους τρόπους ένταξης των βοτάνων στη διατροφή μας, διότι οι μικρές καθημερινές συνήθειες είναι αυτές που πραγματικά συνθέτουν τις μεγαλύτερες αλλαγές στη συνολική μας υγεία και ευεξία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να φτιάχνω παγάκια από βότανα. Αυτή η απλή προετοιμασία είναι εύκολη, γρήγορη και προσφέρει μερικά υπέροχα οφέλη για το σκληρά εργαζόμενο σώμα μας και μυαλό μας. Απλώς προσθέτοντας μερικά “βοτανοπαγάκια” στο νερό μας, στα ροφήματά μας, αλλά και στις σούπες μας εκμεταλλεύομαι τη δύναμη των βοτάνων χωρίς να καταβάλλω επιπλέον χρόνο ή προσπάθεια. Τα “βοτανοπαγάκια” μου μετατρέπουν ένα απλό ποτήρι νερό σε γευστικό ρόφημα σε δευτερόλεπτα, και χαρίζουν σταδιακά επιπλέον βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία στον οργανισμό μας, που τόσο έχει ανάγκη. Μου αρέσει να διατηρώ αρκετές ποικιλίες διαθέσιμες στην κατάψυξή μου για να μπορώ να κάνω διάφορους συνδυασμούς, οι οποίοι ξετρελαίνουν όλα τα μέλη της οικογένειας και ειδικά τα παιδιά. Παρακάτω σας δίνω κάποια βότανα που κάνουν υπέροχα συμπυκνωμένα ροφήματα, με τα οποία κάνω υπέροχα “βοτανοπαγάκια” Προτιμώ πάντα “βοτανοπαγάκια ενός συστατικού” γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω πολλούς διαφορετικούς κύβους για να φτιάξω το μείγμα που χρειάζομαι και για να έχω μεγαλύτερη ευελιξία – αν βέβαια θέλω μπορώ κάλλιστα να κάνω και “παγάκια από μείγματα βοτάνων” Τα βότανα που χρησιμοποιώ τσουκνίδα, αγριοράδικο, ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, φασκόμηλο, μέντα δυόσμος υβίσκος χαμομήλι βασιλικό, αλλά και βαλσαμόχορτο, λεβάντα, γλυκύρριζα για πιο ειδικές περιπτώσεις Πώς ετοιμάζω τα παγάκια μου 1. χρειάζομαι: -. 9gr ή τρεις κουταλιές της σούπας με το βότανο της επιλογής μου -. δύο/2 ποτήρια του νερού νερό ή 800ml 2. και: -. σε ένα αναλόγου μεγέθους δοχείο, ζεσταίνω το νερό μου μέχρι το σημείο του βρασμού -. μόλις αρχίσει ο βρασμός, αποσύρω το δοχείο μου από την εστία θερμάνσεως και -. προσθέτω το βότανό μου, -. σκεπάζω αμέσως και -. αφήνω το βότανό μου να εκχυλιστεί για περίπου 30 λεπτά της ώρας ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά -. σουρώνω, πιέζοντας το βότανό μου, ώστε να πάρω όλο το ρόφημα -. μεταφέρω με τη βοήθεια μιας κανάτας, το ρόφημά μου στις ιδικές αντικολλητικές παγοθήκες με καπάκι που έχω για αυτή τη χρήση, και -. τοποθετώ τις θήκες μου στην κατάψυξη – όπως καταλάβατε, ετοίμασα έγχυμα βοτάνου 3. πως χρησιμοποιώ τα βοτανοπαγάκια μου: …τα βοτανοπαγάκια μου πάνε παντού και δένουν άψογα με τα ροφήματά μου, ζεστά και κρύα, με τις σούπες μου, χειμωνιάτικες και καλοκαιρινές, με τις σαλάτες μου, με τις φακές μου, παγάκια ρίγανης και θυμαριού, με τη φασολάδα μου, παγάκια σέλινου, αλλά και για τις εισπνοές μας, τις γαργάρες, τις πλύσεις της στοματικής μας κοιλότητας και τη λουτροθεραπεία μας – εσείς, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, ετοιμάστε τα βοτανοπαγάκια σας και χρησιμοποιήστε τα ανάλογα με την περίσταση!!! Καλή επιτυχία!!! tips: -. εάν θέλω να ετοιμάσω “βοτανοπαγάκια” από ρίζες ή φλοιούς, ετοιμάζω αφέψημα – θυμηθείτε τις διαφορές των δύο ροφημάτων διαβάστε: Αφέψημα και έγχυμα – ποιες οι διαφορές των δύο ροφημάτων; -. για μια διασκεδαστική και διαφορετική νότα, προσθέτω στις παγοθήκες μου την στιγμή που ρίχνω το ρόφημά μου και φρεσκοκομμένα βρώσιμα λουλούδια ή φύλλα από το βοτανό μου, όπως φύλλα δυόσμου, πέταλα τριαντάφυλλου, άνθη χαμομηλιού!!! -. τα εγχύματα και τα αφεψήματα για τα “βοτανοπαγάκια” μου τα κάνω πολύ πιο ισχυρά- δεν είμαι καθόλου φειδωλή, γιατί αλλιώς θα καταλήξω με ένα πολύ αδύναμο ρόφημα και κατ΄επέκταση, αδύναμο “βοτανοπαγάκι”!!! κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
The post Πώς φτιάχνω “βοτανοπαγάκια” με ροφήματα βοτάνων appeared first on Βοτανολογία.