Ενα Μικρό σπίτι με κοντέινερ

Ενα Μικρό σπίτι με κοντέινερ
01 Ιουνίου 00:00 2021

μόδα που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό έχει αρχίσει να γίνεται μόδα και στην Ελλάδα. Τα container που κατά κόρον χρησιμοποιούνται στην ναυτιλία από φορτηγά πλοία για την μεταφορά εμπορευμάτων λόγω της δομής και της αντοχής τους έχουν αποκτήσει ακόμα μια χρήση.

Το ιδανικό σπίτι για τον καθένα δεν χρειάζεται να είναι υπερπολυτελές ή τεράστιο, ούτε να κοστίζει εκατομμύρια… Δείτε, για παράδειγμα, τα παρακάτω σπίτια, φτιαγμένα ακριβώς στο γούστο των ιδιοκτητών τους, με πρώτη ύλη… ένα κοντέινερ! Ένα κοντέινερ κοστίζει 1500 € και μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως προστάζει η φαντασία σας!

Η διακόσμηση εξαρτάται από το γούστο του καθένα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εγγυημένα εξαιρετικό. Μπορεί να προκύψει μία πολυτελής κατοικία, ή ένα άνετο γραφείο, ή ακόμα και ένας κήπος με πισίνα! Το σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, και ένα κοντέινερ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του καθενός!

Μπορείτε να ανοίξετε παράθυρα, να δημιουργήσετε σοφίτα ή ακόμα και διώροφο, να το διακοσμήσετε σαν ξύλινη κατοικία ή φάρμα, να φτιάξετε ένα «πράσινο σπίτι» ή γραφείο, να δημιουργήσετε εσωτερική ή εξωτερική πισίνα ή ο, τι άλλο μπορεί να φανταστείτε!

Μετατρέπονται έτσι ώστε να γίνουν μικρά ή και μεγάλα σπίτια. Έχουν μεγάλη αντοχή, είναι οικονομικά στην αγορά τους (γύρω στις 3.000€) και η όλη διαδικασία μετατροπής για ένα κατοικήσιμο σπίτι είναι πολύ πολύ οικονομική! Μια ενδεικτική τιμή για μια πολύ ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου άδειας, βάσεις από μπετό, μονώσεις, τοιχοποιία, κουφώματα, πλήρες λουτρό, πατώματα, κουζίνα είναι περί τα 500€/τ.μ. Αν λοιπόν έχετε ένα οικόπεδο σε ένα νησί ή στο βουνό και είναι σε περιοχή που μπορεί να βγάλει άδεια τότε με λίγα σχετικά χρήματα μπορεί να έχετε ένα πλήρες σπίτι!!! Ακόμα βλέπουμε πολύ συχνά πλέον να γίνονται προσθήκες σε ήδη κατασκευασμένα σπίτια, δηλαδή αν έχετε μια μονοκατοικία και έχετε περισσευούμενο συντελεστή δόμησης τότε μπορείτε απλά να το “τοποθετήσετε” πάνω από το υφιστάμενο κτήριο! Επίσης το οικόπεδο που έχετε και κάθεται στο τουριστικό μέρος και παραμένει ανεκμετάλλευτο,μπορείτε οικονομικά πάντα να κάνετε ενοικιαζόμενα δωμάτια!! Οι φωτογραφίες που θα δείτε θα σας εντυπωσιάσουν γιατί δεν φανταζόσασταν ότι ένα container θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα πραγματικά ωραίο σπίτι!

 

view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment